Kuten ehkä muistatte, en ole hajuvesien suurkuluttaja ja itse asiassa tyypillisesti käytän tuoksuja melko harvakseltaan. Viime vuonna päätin hieman ryhdistäytyä ja alkaa käyttämään pois hyllyllä pölyttyviä tuoksuja, mutta niitä testaillessa olen huomannut, että sen ns. oman tuoksun löytäminen on yllättävän vaikeaa. On paljon kivoja, mutta sitten moni tuntuu katoavan iholta nopeasti ja jollain tapaa unohtuvan.

Siksi en myöskään osta hajuvesiä kovin usein, sillä en osaa. En jaksa testailla niitä, hajut menevät sekaisin ja turhaudun – en tiedä mikä tuoksuu ihanalle vielä muutaman tunnin päästä tai miten se käyttäytyy omalla iholla. Niinpä on helpompaa vain päätyä siihen, mitä sattuu syystä tai toisesta kotoa jo löytymään.

Tuoksujen ostamisessa on ollut jopa usean vuoden taukoja. Esimerkiksi kesällä 2013 ostin Chanel Allure -tuoksun (joka muuten vieläkin löytyy hyllystä, liekö enää edes toimintakykyinen) ja heti perään keväällä 2018 heräteostoksena Gucci Bloom -tuoksun. Gucci Bloom oli kesäkauden kivasti käytössä, mutta talven tultua käyttö on hiipunut. Pidän kyllä tuoksusta edelleen, se on ihanan helppo, raikas ja kevyt – loistava arkituoksu, mutta ei vangitse tuoksuttelemaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Painetta uuden tuoksun hankintaan ei siis ole ollut, löytyyhän kotoa myös näiden lisäksi muutama kiva blogin kautta tullut, joita en välttämättä ostaisi, mutta mielelläni kyllä käytän kun jo itseltä löytyvät. Silti välillä takaraivossa olen harmitellut sitä, kuinka näin aikuisiällä ei sellaista omaa tuoksua ole. Nuorena oli luottotuoksuja, mutta tänä päivänä ne eivät toimi ihan samalla tapaa enää. Jos silloin pidin raikkaasta ja jollain tapaa jopa puhtaasta tuoksusta, nyt olen alkanut viehättyä aavistuksen mausteisempiin sävyihin ja kaivanut erityisesti vaniljaa (joka on muuten mausteena eksynyt arkiruoanlaittoonikin).

Sitten jotain loksahti paikoilleen. Tutustuin sattumalta Guerlainin Mon Guerlain Eau de Parfumiin.

Siivoilin kotona kosmetiikkalaatikoita ja bongasin sieltä jo aikansa laatikossa seisseen Mon Guerlainin viiden millin testeripullon. Ajattelin, että miksei käyttäisi pois kun sellainen kerran löytyy ja taisin napata sopivasti reissulle Roomaan mukaan (testerihajuvedet ovat loistoja lyhyillä matkoilla).

En odottanut mainittavasti. Myönnän, että ajattelin Guerlainin jotenkin vähän tätimäiseksi brändiksi ja sitä kai jollain tasolla odotin tuoksultakin, sellaista aikuisen naisen voimakasta hajuvettä. Ensin laitoin tuoksua ranteisiin ja ihan huomaamatta havaitsin nenäni eksyvän haistelemaan ihoa. Tuoksussa oli pehmeyttä ja aavistus vaniljaa, ja se kolahti. Koska en luota ihan täysin omaan hajuarviooni (en ole kovin herkkänenäinen ja muutenkaan hajuaisti ei ole vahvuuteni) sokkotuoksutin Guerlainin testeriä miehellä verrattuna pariin muuhun omistamaani tuoksuun ja hänen nenänsä päätyi samaan kuin omani, siinä vain oli jotain. Mon Guerlain päihitti kilpailijat.

Viimeisen varmistuksen antoi tapaus kassalla. Vieressäni ollut tuntematon mies totesi kohteliaasti: ”Anteeksi, mutta on ihan pakko sanoa, että sulla on kyllä tosi hyväntuoksuista hajuvettä”. Jotain, mitä en ole koskaan kuullut tuntemattomalta, mutta antoi viimeisen sinetin sille, että Mon Guerlain on todellakin aika tosi ihana tuoksu!

Testeripullo riitti yllättävän pitkään, etenkin säästellessä. Mutta nyt en malttanut enää odottaa, vaan ostin tuoksun itselleni Sokokselta. Harvaa tuoksua on näin pitkään harkittu ja harjoiteltu, mutta olen hullaantunut. Pidän tästä tuoksusta todella, todella paljon. Ihanaa on, että se tuntuu viipyilevän iholla pitkään, mutta ei ole millään tapaa paksu tai pistävä. Tietyllä tapaa se on vahva, vahvempi kuin yksikään aikaisempi hajuveteni, mutta samalla se on myös pehmeä ja elegantti. Kaunis tuoksu.

Tuotetta googlatessani ja hintavertailua tehdessä huomasin, että tuoksussa on myös häivähdys laventelia. Niille, jotka eivät tiedä, laventeli on yksi lempituoksuistani koko maailmassa ja tuo mieleen lapsuuden Ranskan. Ja kun myös vanilja lukeutuu niihin, ei siis yhtään ihme, että olen niin mieltynyt tähän. Inspiraation lähteeksi tuoksulle Guerlainilla mainitaan Angelina Jolie, se siis siitä tätimäisyyden mielikuvasta! Täytynee antaa myös muille Guerlainin tuotteille tilaisuus.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Minulla oli joskus aiemmin ne Guerlainin tuoksut minikoossa, pidin siitä Shalimar tuoksusta :) Nykyään tykkään eniten vanilja ja kookostuoksuista, ne tuo mieleeni kesän+tropiikin

Vastaa

Vanilja on kyllä ihana tuoksu ylipäätään, miellyn itsekin moneen sitä sisältävään! Ja tropiikin tuoksu kuulostaa ihanalle, etenkin näin pakkasten keskellä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.