Kosmetiikkamaailma tarjoaa uutuutta uutuuden perään, mutta joskus kiinnostavinta on paluu perusasioiden äärelle. Sitä huomaan usein kaipaavani kosmetiikkaviidakossa luoviessa ja uusia tuotteita testatessa. Kaipaan ymmärrettävyyttä ja sisällöltään sekä tarkoitukseltaan selkeitä tuotteita, jotka eivät luo tarvetta vaan vastaavat sellaiseen.

Ihonhoidossa olen suosinut jo pitkään luonnonkosmetiikkaa vaikka toki käytän muutakin, mutta nykyään emmin välillä myös luonnokosmetiikan kohdalla – onko maailman toiselta puolen tuotu luonnonkosmetiikkapurkki lopulta sen parempi kuin jokin toinen. Kaikki on kai kiinni siitä, miltä kantilta tarkastellaan ja mitä mitataan. Joka tapauksessa nykyään pelkkä luonnonkometiikan leima ei riitä, olen kiinnostunut myös siitä, mistä tuote ja sen raaka-aineet ovat tulleet ja miten se on pakattu. Pienillä asioilla kun voidaan vaikuttaa isoissa volyymeissa merkittävästi.

Sain blogin kautta testiin kotimaista tuorekosmetiikkaa, josta kiinnostuin taannoin jo ensi kuulemalta. Niki Newd on todellista gourmetkosmetiikkaa ja ikään kuin juuri sitä paluuta perusasioihin, keskittymistä oleelliseen. Niki Newdin tarina alkoi 13 vuotta sitten, jolloin perustaja Kirsi kertoi biokemistiystävälleen yli sata vuotta suvussa kulkeneesta ihonhoitoreseptistä. Yhdessä resepti tuotiin tähän päivään, mutta yksinkertaisuuden ja puhtauden säilyttäen. Tänä päivänä Niki Newdin tuotteista löytyy vain ja ainoastaan oleellinen, mutta kokonaisuuden tavoitteena on kattaa kaikki kasvojen ihon perustarpeet. Ei siis mitään ylimääräistä, vain selkeitä tuotteita sekä laadukkaita ja ymmärrettäviä raaka-aineita. Kuulostaa hyvälle!

Niki Newd valmistetaan käsityönä kysynnän mukaan, niinpä vuodessa valmistuu 12 erää Espoossa, jotka toimitetaan suoraan tilaajille. Raaka-aineet ovat elintarviketasoisia, luonnonmukaisia ja jäljitettäviä. Ne on valittu luomutiloilta ja vastuullisilta valmistajilta, ja yli 50% raaka-aineista tulee Pohjoismaista.

Säilöntä- ja synteettisiä aineita ei käytetä, joten tuotteet säilyvät rajallisesti, mikä tekee siitä nimensä mukaisesti tuoretta. Osaa tuotteista suositellaan säilytettävän jääkaapissa ja voiteiden säilymisaika on kuukaudesta noin kahteen. Toki pienet erät ja laadukkaat raaka-aineet tämä näkyvät hinnassa, mutta toisaalta, joku laittaa helposti sata euroa iltaan ulkona, toinen tuhlaa sen huomaamatta kaikkeen sälään, joten siihen verrattuna ajatus siitä, että ostaisi vain muutaman laadukkaan ihonhoitotuotteen ja pärjäisi sillä, on melko kiehtova.

Omassa arjessa uutta kosmetiikkaa on niin paljon, että vaati yllättävän paljon työtä päättää, että huhtikuun ajan käytän vain Niki Newdia, jotta saan kunnollisen kuvan tuotteista. Niinpä siirsin keskeneräiset purkit syrjään ja otin käyttöön April -sarjan (eli valmistuskuukauden mukaan nimetyt) voiteet ja seerumit, eli Skin Creamin, Skin Balmin, Glow Balmin ja Skin Velvet -seerumin. Puhdistustuotetta en testannut sen öljypohjaisuuden takia, mutta sellainenkin on tarjolla.

Ensimmäisenä aloitin aktiivisesti Skin Creamin käytön, koska sillä oli lyhyin säilyvyys. Tämä viileässä säilyttävä tuubiin pakattu voide säilyy vain reilun kuukauden, mikä tuntui melko hurjalta. Toki tällöin tuoreudesta voi olla täysin varma, mutta käyttö on todella syytä aloittaa heti voiteen saapuessa. Käytin Skin Creamia meikin alla ja se toimi siihen tarkoitukseen ihanasti! Koostumus on siis kosteuttava ja hoitava, muttei yhtään liian paksu. Kuun lähennellessä loppua kasvatin voiteen käyttömäärää, jotta saisin kaiken käytettyä ja jatkoin vähän toisen kuun puolellekin päiväyksestä huolimatta. Silti voidetta jäi vähän, mikä toki harmitti, mutta reissun jälkeen en enää uskaltanut käyttää jämiä.

Voiteessa oli todella miellyttävä tuntu ja ihoni voi hyvin, mutta päiväkäytössä pakkauskoko oli itselle tarpeettoman iso onnistuakseni käyttämään sen voimassaoloaikana. Jos tuotetta käyttäisi myös öisin, silloin tämä olisi varmastikin juuri passeli koko. Koska tuotteita riittää pieni käyttömäärä, suosittelen mieluummin aloittamaan vähillä tuotteilla ja kasvattamaan määrää tarvittaessa kuin päinvastoin. Ihanaa Niki Newdin voiteissa onkin, että ne käyvät yhtälailla päivä- ja yövoiteiksi sekä silmänympärysiholle. Silloin käytännössä riittäisikin vaikka vain yksi tuote, esimerkiksi vaikka näin kesäkautena juuri tämä Skin Cream!

Suosin öisin täyteläisempiä voiteita, ja testissäni oli kaksi täyteläisempää ja huoneenlämmössä kestävää, Skin Balm ja Glow Balm. Niiden alle laitoin vielä Skin Velvet -seerumia. Balmit sopivat loistavasti kuivemmalle iholle tai yökäyttöön, mutta meikin alle oli itsellä turhan öljyiset, vaikka käytinkin superpienen määrän. Sen sijaan yöllä iho tykkäsi täyteläisyydestä. Pyöreään pakkaukseen pakatuista voiteista suosikkini oli Glow Balm, joka on näistä kahdesta vähän kevyempi. Seerumin loppui juuri pari päivää sitten, joten se on hyvin mitoitettu kahden kuukauden käyttäiälle.

Reissussa huomaisin eron kun käytin muuta matkakosmetiikkaa ja aurinkovoidetta päivittäin, ihoni tukkeutui hujauksessa ja tuntuikin siltä. Matkan jälkeen ihonpuhdistuksessa kosmetologi totesi, että ihostani huomaa hyvin, että käytän arjessa luonnonkosmetiikkaa, sillä tilapäisesti tukkeutunut iho puhdistuu helposti. Peruskosmetiikka saattaa jättää kalvon iholle ja tukkeutumien poisto ei välttämättä käy niin pehmeästi, lisäksi saattaa syntyä kovia finnejä ihon alle. Siinäkin yksi syy lisää jatkaa suuntauksellani, sillä rasvaiseen taipuvalla ihollani on taipumus epäpuhtauteen.

Testaamistani Niki Newd tuotteista suosikeikseni muodostuivat Skin Cream ja Skin Velvet -seerumi, jotka sopivat erityisen hyvin sekaiholle. Ne olivat hoitavat, mutta eivät paksut. Voidetta tuli jopa vähän ikävä ja on sääli, että jouduin käyttämään sen loppuun niin hätäisesti. Jos siis nyt olisin tekemässä tilausta, ottaisin voiteen sekä päivä- että yökäyttöön ja öisin käyttäisin seerumia alla. Näin ollen parilla tuotteella kattaisi hyvin ihon kosteutuksen ja hoivan. Balmit olivat ehkä vähän turhan täyteläiset itselle, joten suosittelen niitä kuivaihoisemmille.

Niki Newdista on vaikea olla pitämättä. Kaunis ja hyvin konseptoitu kokonaisuus, superlaadukkaat tuotteet, ihana palvelu ja ennen kaikkea lähellä tuotettua kosmetiikkaa. Ei turhia pakkauksia vaan juuri se oleellinen pitääkseen tuotteet hyvinä mahdollisimman pitkään. Hintaa voi perustella sillä, että tietää mitä ostaa, laadukkailla ja aktiivisilla raaka-aineilla on hintansa ja se väistämättä nostaa tuotteen kokonaisarvoa, niin käy kaikessa muussakin. Massiivipuinen huonekalu on kalliimpi kuin lastulevystä koottu, kyse on siitä, mihin haluaa panostaa, minkä kokee tärkeäksi.

Niki Newd -tuotteet saatu blogin kautta testiin.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Oh, Niki! Olen nälkäisenä odotellut kokemuksia tästä perin juurin kiehtovasta sarjasta, ihanaa että kirjoitit! Omalla sekakäyttäjän mentaliteetillani uskaltaisin lisätä repertuaariin ehkä juuri ja juuri yhden NN-tuotteen, sillä lyhyt käyttöikä on kaltaiselleni kokemuksia janoavalle ihonhoitajalle ehdottomasti liian lyhyt – ainakin nyt. Mutta olen hirmu iloinen, että tällainen konsepti on koossa ja käynnissä – oikein tervetullut poikkeus purkkeja pursuaville markkinoille. :)

Mites tuoksumaailma, osaisitko sanoa siitä tarkemmin?

Vastaa

Itse olen pelkistetyn ihonhoidon ystävä, mutta blogi on toki sotkenut perinpohjaisesti tuon perustavanlaatuisen tavoitteen kun uutta testattavaa tulee ihan huomaamatta :D Eli voisin porskuttaa eteenpäin varsin onnellisena muutamalla täsmätuotteella, mutta harvoin löydän kaikkia suosikkeja yhden merkin alta plus käyttöikä on itsellekin suht merkittävä ominaisuus. Päädyin siis samaan, voisin hyvin ujuttaa yhden tai kaksi tuorekosmetiikkatuotetta ihonhoitoon, koko paletti tuskin omalla kohdalla jatkuvana toimisi. Mutta samaa mieltä, niin ihanaa, että tällaista on tarjolla ja tykkään ylipäätään konseptista tosi paljon!

Voiteissa tuoksu oli tosi mieto, oikeastaan huomaamaton, mutta tuossa seerumissa oli selkeästi ruohoinen tuoksu :)

Vastaa

Itselleni suurin syy luonnonkosmetiikkaan siirtymiselle oli eläinkokeettomuus ja toinen mikromuovittomuus. Kaikki muu on sitten plussaa. En koske enää pitkällä tikullakaan mihinkään Garnieriin tai muuhun vastaavaan.

Niki Newd kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja nimestä plussaa, poikani nimi on Niki :) Lyhyet käyttöajat mietityttävät. Samaten viileässä säilyttäminen. Kylppäri on yläkerrassa ja keittiössä alakerrassa, joten käytännöllistä se ei ole. Mutta ehkä vielä innostun testaamaan.

Vastaa

Totta, nuo on kyllä tosi merkittävät syyt! Itsellä myös se, että haluaisi rasittaa ihoa mahdollimman vähän millään turhalla, ja siinäkin luonnonkosmetiikka on usein parempi vaihtoehto. Myönnän kyllä, että hiustenhoidossa edelleen on käytössä myös normikosmetiikkaa, mutta ihonhoidossa tosiaan olisi kynnys ostaa vaikka juuri tuon mainitsemasi Garnierin voide/tms.

Mulla on nuo muut Niki Newdit (eli huoneenlämmössä kestävät) yöpöydällä, mutta toisaalta olen myös suht tottunut säilyttämään kosmetiikkaa jääkaapissa. Joskus pidän ihan vain silmänympärysvoidettakin kylmässä, jolloin se tuntuu kivan virkistävälle laittaa aamulla väsyneelle iholle. Mutta toki se on helpompaa kun asuu pienessä kodissa ja kylppäristä on vain muutama askel jääkaapille :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.