Viime aikoina arki on rullannut vauhdilla kun on tasapainoillut työn ja kodinlaiton välillä, mutta viikonloppuina on onneksi ollut enemmän tilaa ihan vain olla ja tehdä asioita vaikka vain huvin vuoksi. Niinpä bloginkin äärelle ehtii kunnolla istahtaa ja purkaa rästikuvia ja -aiheita. Niinpä näin viikon viimeisenä helmikuun aikana loppuneiden kosmetiikkojen yhteenveto. Paljon enemmän tyhjentyneitä purkkeja kuin kuukautta aikaisemmin!

Taika Kosteuttava Puhdistusgeeli sattui käteen viime vuoden puolella kun muistin marketissa tarvitsevani kiireesti uuden kasvojenpuhdistustuotteen. Hinta ja arvot kohtasivat, niinpä nappasin Taikan matkaan. Tunnultaan miellyttävä raikas geeli, joka puhdisti varsin hyvin. Ei ihan kaikkea silmämeikkiä ainakaan kerrasta, mutta viimeistään täydentävällä pesulla kaikki raskaamman meikin rippeet lähtivät. Hellävaraisen tuntuinen tuote, eli ei jätä kiristävää tunnetta iholle vaan kosteutetun raikkaan tunteen. Ei kohonnut ihan lemppareihin, mutta oli kuitenkin perushyvä ja toimiva.

Beauty Garden L’Huile Bio Pour Le Corps* on vartalonhoitoon tarkoitettu kehäkukkaöljy. Itse tykkään vartalovoiteita enemmän vartaloöljyistä, joten tämä sopi hyvin omaan preferenssiin. Erityisesti talvella vaatteiden ja sukkahousujen hauduttama iho kaipaa tehokosteutusta, jossa öljymäiset tuotteet ovat lyömättömiä. Beauty Gardenin öljyä voi käyttää myös mm. kynsinauhoille ja ihoärsytyksiin, sillä kehäkukkaa on tavattu käytetty rohdosyrttinä ja se rauhoittaa ihoa. Beauty Garden on ranskalaista satokausikosmetiikkaa, jonka raaka-aineet ovat luomua ja viljellään omassa puutarhassa. Plussaa pakkauksen kierrätettävyydestä. Pullo on lasinen ja korkki puuta. Ainoa miinus tulee pumppumekanismista, joka mielestäni tarjosi öljyä ihan liian vähän kerralla ja siten hankaloitti käyttöä. Lopussa päädyinkin irrottamaan pumpun ja käytin öljyä pullosta kaatamalla. Itse sisältö oli kuitenkin erinomaista!

Erborian Yuza Double Lotion -hoitoneste* on kaksi vaikutteinen ja tuotteessakin voi nähdä kaksi kerrosta, niinpä pullo on syytä sekoittaa hyvin ennen käyttöä. Kasvovesimäinen koostumukseltaan, mutta siinä on mukana ripaus öljyä, joka lisää hoitavuutta. Sopii hyvin kuivalle ja pintakuivalle iholle, sillä kosteuttaa tavallista kasvovettä enemmän. Nesteen voi hieroa kämmenien kautta iholle, mutta itse käytin kasvoveden tapaan, eli käyden vanulapulla kasvot läpi. Ihana talvikauden tuote ja tosi riittoisa.

Goldwell Just Smooth Sleek Perfection oli ihana! Ehdottomasti tuote, jonka hankin uudelleenkin. Hiukseni ovat takkuisuuteen ja pörröisyyteen taipuvaiset, ja melko karheat sekä huokoiset, joten raskaat tuotteet eivät sovi, mutta samalla kaipaan sileyttä ja käsiteltävyyttä. Tämä on juuri siihen sopiva tuote, kevyt suihke, joka föönatessa suoristaa ja silottaa hiusta ilman kuluttavia suoristusrautoja tai muita raskaita muotoiluvälineitä. Sopi siis erinomaisesti omaan tarpeeseen ja uuden hankinta kiikkuu ostoslistalla.

Biozell Aina Hoito-ja selvityssuihke oli myös kuin tehty omille hiuksille! Jätettävät selvitystuotteet ovat ihan pakollisia, muuten hiukseni vetävät inhottavaan takkuun, mutta niissäkään ei saa olla paljoa ylimääräistä, tai lopputulos on raskas. Esimerkiksi liika hoitavuus tai rakennepaikkaavuus ei ole hyvä juttu. Tämä oli siis juuri oikeanlainen. Kevyt, mutta kuitenkin selvittävä ja silottava. Olisin ostanut saman uudelleenkin, mutta en löytänyt kauppareissulla, joten mukaan tarttui Biozellin lapsille tarkoitettu selvityssuihke, mikä on itse asiassa hyvin samantuntuinen kuin tämä, tuoksu vain hieman karkkisempi.

Ida Warg Silver Shampoo, Conditioner ja Hair Mask* oli mukavan hellävarainen hopeatuotesetti hiuksille. Olen huomannut, että kaikkein tujuimmat violetit tuotteet ovat liian raskaita omille hiuksille, ja pikemminkin sumentavat hiustenväriä kuin viilentävät sitä. Vaikka Ida Wargin Silver Shampoo onkin tummanviolettia, ei se silti tunkkaista hiustenväriä. Ajoivat siis erittäin hyvin asiansa ja erityisesti hoitoainetta jäin näiden loputtua kaipaamaan. Ida Wargin tuotteet ovat vegaanisia ja valmistettu Pohjoismaissa.

Batiste Luxe Dry Shampoo* saa pisteet ainakin purkin kauniista kuosista. Toki sisältökin oli taattua Batiste-laatua. Luxen tuoksussa mainittiin olevan kukkaisvivahteita, kashmiria ja myskiä, mutta itse käyttäjänä olen kai liian tottunut kuivashampoisiin, ettei niiden tuoksuihin järin kiinnitä huomiota. Ellei se sitten ole jotenkin erityisen voimakas tai inhottava (mitä ongelmaa tosin Batisten kanssa ei ole). Teholtaan hyvin verrannollinen originelliin, eli ei jätä selvää valkoista hiuksiin, mutta kuitenkin tehoon voi luottaa. Ei ihan yllä suosikkini Rose Goldin tasolle, mutta silti niin hyvä, että voisin mainiosti valita tämän kaupasta kotiin.

Ida Warg Self-tanning Moussesta* tykkäsin paljon! Sopi täydellisesti talvikauteen, sillä rusketusteho on kevyt ja luonnollinen. Vaahto on miellyttävä käytössä, helppo levittää ja imeytyy nopeasti. Ei siis jätä ihoa tahmeaksi tai raskaaksi. Hyvää sekin, ettei vaahdossa ole opastinväriä, eli ei sotke lakanoita ja voi hyvin levittää vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa. Vegaaninen tuote, ja hinta-laatusuhde kohdallaan.

Gillette Satin Care Pure&Delivate Shave Gel on vakkarikäytössä pitkälti sen saatavuuden sekä hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi. Tosi mieluusti vaihtaisin tämänkin luonnonkosmetiikan versioon, mutta vielä ei ole sattunut sopivaa käden ulottuville, niinpä toistaiseksi tällä mennään. Vinkkejä vaihtoehtoisista tuotteista kyllä mieluusti otan vastaan!

H&M Eye Shadow, Fine China ei esittelyjä enää kaipaa, mutta menneinä viikkoina olen aktiivisesti yrittänyt löytää tälle korvaajaa. Haluaisin kovasti siirtyä luonnonkosmetiikan luomiväriin ja netin kautta onkin vastaan tullut monta potentiaalista, mutta on liian iso riski ostaa näkemättä ja testaamatta. Niinpä odottelen parempia aikoja kun viitsisi mennä notkumaan meikkiosastoille ja testaamaan vaihtoehtoja, siihen asti mennään tällä.

Kicks 2% Retinol Complex Concentrate* ei ihan kolahtanut. Hoitotiiviste lupaa silottaa ihoa ja häivyttää juonteita, mutta omaan makuun tuote tuntui vähän liian öljyiselle ja heikosti imeytyvälle. Hyvä puoli on, että tiiviste on todella riittoisa ja superpieni määrä riittää, mutta täytyy myöntää, että puolessa välissä purkkia aloin itse käyttämään tätä ensisijaisesti dekolteelle ja ylipäätään laajemmin iholle, jotta saan kulumaan loppuun. Ei siis tehnyt sellaista vaikutusta, että olisin jaksanut jatkaa täsmähoitona kasvoille. Miinusta siitä, että pakkaus kesti tosi huonosti käyttöä ja etiketti alkoi repsottaa jo melko varhaisessa vaiheessa. Ennen sitä pakkaus kyllä näytti kauniille.

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.