Pää kolmantena jalkana juokseminen jatkuu. Mietin jo, että edessä tulee olemaan iso muutos ihan jo siitäkin näkökulmasta, että hillitön kiire tulee loppumaan kuin seinään. Miltä se mahtaa tuntua? Että pitkään täpötäynnä ollut kalenteri näyttääkin pian tyhjää. Tilaa, joka täytyy itse määritellä ja muotoilla.

Tuona heinäkuun puolenvälin h-hetkenä kun päivätyö loppuu, myös moni työn alla olevat esivalmistelut on saatettu päätökseen ja muutenkin yrityksen pystytys jo huomattavasti pidemmällä. Tietenkään aika sen jälkeen ei tarkoita lomaa, mutta mahdollisuutta (ja pakkoa) rytmittää viikot ihan uudella tapaa. Samalla se on myös tilaisuus kuunnella omaa kehoa ja mieltä mennyttä ajanjaksoa paremmin. Odotan jo sitä. Menneen kauden stressin jäljet tuntuvat, joten lupaus itselle on panostaa arjen muutoksen myötä myös omaa hyvinvointiin. Se tarkoittaa pieniä asioita, kuten itselle sopivaa unirytmiä (ja ylipäätään enemmän unta), vähemmän istumista ja parempia välipaloja. Ajattelin jopa, etten ehkä edes ostaisi uutta aikaa matkakorttiin, vaan kävelisin paikasta toiseen ainakin kesän loppuun.

Sitä ennen on kuitenkin juhannus (ja hirveä määrä töitä ja muuta loppuun saateltavaa). Hetken jo ajattelimme lähteä ulkomaille. Sitten puuttui järki peliin, nyt on säästettävä rahaa ja lisäksi raskas matkustus tuskin sopisi väsyneelle mielelleni. Muistelimme viime juhannuksen ihanaa roadtripiä Pohjois-Virossa ja huomasimme kaipaavamme rauhaa. Niinpä käänsimme katseen lähemmäs. Vedimme viivaa kartalle etäisyyksiä puidessa ja pohdimme, missä emme ole olleet hetkeen. Niin kohteeksi valikoitui Kuopio. Itse asiassa olen ollut siellä vain kerran, ja sekin alle parikymppisenä. Niinpä tänään varasimme menomatkan ja hotellin pariksi yöksi Kuopiosta, mutta viimeinen yö on vielä avoin. Mikkeliin kenties? Tai ehkä Joutsaan?

Jos teillä sattuu olemaa vinkkejä Kuopioon tai ideoita viimeiselle kohteelle sopivasti kuitenkin kotiinpäin katsoen, niin kertokaa toki! Järviristeily kiinnostaa, samoin kotieläintila Tahkolla, mutta saa nähdä kuinka kiinni kaupunki juhannuksena on. Onneksi aina voi myös viettää aikaa hotellissa ja nauttia viimeisistä mahdollisuuksista ottaa kaikki ilo irti henkilökuntaeduista.

Pusero: Kauf dich glücklich / Hame: H&M / Kaulakoru: & Other Stories / Sandaalit: Vagabond / Laukku: Madewell
Kuvat: Saara

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Suosittelen lämpimästi Kolia😍 Kolin vaaran laella on Sokos Hotelli jossa on aivan ihana aikuisten kylpylä, pieni saunamaailma, poreamme ja ulkona paljuja. Ja ne maisemat Kolin vaaralta.. Huoh!

Vastaa

Oh, oli pakko mennä googlaamaan ja näyttipä ihanalle! Se on tosin tällä kertaa vähän syrjässä reitiltä näin autottomille kun on pakko sopeutua juhannuksen harvempiin bussi- ja junaliikenneaikatauluihin, mutta tämä täytyy pitää mielessä jatkoa varten! :)

Vastaa

Punkaharju! Se ihana vaaleanpunainen hotelli siellä. 😍

Vastaa

Oi, se on kyllä ihana!! Oispa auto, niin olisi kiva poiketa siellä, mutta julkisilla se on vähän hankala – etenkin kun huomattiin, että lauantaina bussivuoroja on muutenkin huomattavasti muita päiviä vähemmän :/

Vastaa

Mä olen niin satavarma että saisit juuttisäkinkin näyttämään hyvältä päälläsi. – Enkä tarkoita tällä sitä, että päivän asu olisi jotenkin kamala, vaan sitä, että sä nyt voit vaan pukeutua mihin vaan ja aina on hyvä.
Iloista kotimaan matkailua ja juhannusta! Me möllötetään juhannus kotona, mutta pian onkin edessä reissu Brittilään, kun mennään tyttären valmistujaistilaisuuteen.

Vastaa

Kuopioonkin on avautunut Lapland hotelli, ihana konsepti. Suosittelisin Tahkon sijaan Vehmasmäen kotieläinpuistoa.. Risteily on tosiaan kiva, sen voinee tehdä vielä vaikka Alahovin viinitilalle, tai muuten maisemia katsomaan. Jos risteilyjä kulkee vielä Hietasaloon, niin sekin voi olla kiva. Korttelimuseo on näkemisen arvoinen, ja VB:n valokuvanäyttelyjen kalenteri kannattaa tsekata. Ravintolaksi hyvällä säällä Morton (kasvishampurilainen!) tai jos kaipaa kattoa pään päälle, Kings Grown. Jälkkäriksi jätskit satamassa tai Vänärillä. Tervetuloa!

Vastaa

Oi, tuo Lapland Hotel olisikin ollut ihana, olen sitä jo täällä Helsingissä vilkuillut sillä silmällä, josko menisi joku viikonloppu testaamaan! Nyt oli niin hyvä diili Sokoso Hotelliin, että majoituttiin siellä, ja sekin oli kivempi kuin odotin :)

Kiitos vinkkisi käytiin testaamassa myös Mortonin hampurilaista ja oli kyllä ihan superhyvää! Samoin tuon valokuvanäyttely oli loistovinkki :) Harmillisesti ei löydetty näin juhannuksena risteilyä viinitilalle, mutta perinteinen järviristeily kyllä, mikä oli ehkä koko reissun kohokohta! Olisioa ollut vielä yksi ylimääräinen päivä, niin olisi ehtinyt tutkailla lähialueitakin enemmän!

Vastaa

Hei!
Kiva kuulla, että olette matkustamassa Kuopioon. Kuopioon suuntaavalle antaisin vinkiksi piipahtaa Kuopion torilla ja tunnelmallisessa kauppahallissa. Sataman alue on todella kaunista kesäaikaan ja sisävesiristeily kannattaa hyvällä säällä. Wanhassa satamassa voi istahtaa hetkeksi kahville kävelyn lomassa. Keskustassa konttiravintola Mortonissa saa maukkaat burgerit. Tuomiokirkon puisto on harmillisesti remontissa, tavallisesti puistossa on kiva istuskella nättien kukkaistutusten ympäröimänä. Kannattaa lukea myös Iidan postaus Kuopioon reissaaville: https://www.lily.fi/blogit/iidan-matkassa/mita-tehda-kuopiossa/
Hauskaa reissua!

Vastaa

Kuopiossa juhannusta juhlitaan satamatorilla (josta lähtevät myös sisävesiristeilyt) mm. vuoden katusoittajan Boyarin tahdissa, Kylpylähotelli Rauhlahdessa ohjelmassa on kokon poltto, juhannusneidon valinta ja juhannustanssit Taikakuu -yhtyeen toimesta, viereisessä matkailukeskuksessa tanssittaa Grapevine Pipers -bändi ja sielläkin poltetaan kokko. Nilsiässä järjestetään Tahko Juhannus -festivaali, jossa esiintyvät mm. Cheek, Scooter (DE), Sanni, Nylon Beat, Apulanta, JVG, Kaija Koo, Jenni Vartiainen ja Evelina. Lisäksi tarjolla on benjihyppyjä, vaahtobileet, DJ Nde sekä Ysäribileet.
Puijon torni on kiinni juhannuksen ajan, mutta kaupunkia voi katsella myös sähköisten kaupunkipyörien selästä käsin mm. ajelemalla saaristokatua pitkin ja käväistä matkan varrella Kuopion Saanassa, jossa on tarjolla sauna & spa- ja ravintolatarjontaa sekä juhannusohjelmaa.
Tervetuloa Kuopioon!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.