Olen odottanut sateista päivää käyttääkseni sellaisen Wienin museokorttelissa kierrellen, mutta kun sadetta ei näy ei eikä kuulu öitä lukuun ottamatta, päätin tänään paeta sateen sijaan paahdetta museoihin. Wienin MuseumsQuartier on taiteesta kiinnostuneen must-kohde, muutaman askeleen päässä toisistaan on modernin taiteen museo, taidehalli, Leopold museo sekä arkkitehtuurimuseo.

Itse päädyin piipahtamaan tällä kertaa kahdessa museossa, modernin taiteen museo Mumokissa ja Taidehallin kahdessa näyttelyssä. Jäi tosin harmittamaan, etten kuitenkaan tullut ostaneeksi lippua myös Leopold Museumiin, jossa on parhaillaan itävaltalaisen Gustav Klimtin näyttely. Noh, matkaa on vielä jäljellä, joten jos pahasti alkaa harmittamaan ja sadepäiviä tulee vastaan, niin ehdinhän tässä vielä poikkemaan museokorttelissa uudelleenkin.

Kortteli on kokonaisuudessa pieni oma maailmansa, ja mielenkiintoinen vaikkei museoihin sisään piipahtaisikaan, museot sijaitsevat liki toisiaan ja ovat kukin omantyylisiään. Välillä on paljon oleskelutilaa, urbaaniksi olohuoneeksi kutsuttua aluetta, ja päivää voi jäädä paistattelemaan värikkäiden palikoiden päälle tai viivähtää varjoon terassille tai kahvilaan. Myös itse museokaupat tarjoavat hauskaa hypisteltävää, ja niihin pääsee luonnollisesti ilman museolipun ostoakin.

Modernintaiteen museo oli jo itse rakennuksena mielenkiintoinen, ja siinä missä taideteokset pysäyttivät, niin yhtälailla jäin katselemaan arkkitehtuurisia valintojakin, kulmia, värejä ja materiaaleja. Museopäivään mahtui poptaidetta, videotaidetta sekä muotia että sirkustunnelmaa. Liki museokorttelia sijaitsee myös upean Maria Theresia aukion molemmin puolin luonnonhistoriallinen museo sekä taidehistorian museo, joihin voi jatkaa jos museokorttelista ei saa tarpeekseen. Viivyttyäni pitkään sisätiloissa kuljin museokorttelin poikki  ja aukion läpi aina vanhankaupunkiin, jossa poikkesin kahville lepuuttamaan jalkojani ja katselemaan kadunvilinää.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Voi ei, näistä Wien-postauksista nousee matkakuume, vaikuttaa tosi ihanalta kaupunkikohteelta missä on jokaiselle jotain. Tahtoo Wieniin :D

Vastaa

Wien on kyllä kaunis ja itse olen Wienissä alle kymmenen kertaa vieraillut, mutta silti joka kerralle löytyy jotian uutta tekemistä! :) Suosittelen, esimerkiksi pidennetylle viikonloppureissulle, lennotkin kuvat ovat kohtuuhintaisia ja lentoaikakin vain reilut pari tuntia!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.