museokortti 1Olen innostunut kotikaupunkini kesäpotentiaalista ihan uudella tapaa.

Koska pahasti näyttää siltä, ettei budjetti vain salli kaukokohteita (ellei nyt jotain superia ex tempore tarjousta ilmaannu eteen), niin aion ottaa ilon irti kotikaupungin tarjonnasta sekä sukeltaa myös kotimaan matkailukohteisiin. Lähialueen tarjonnasta ammentamiseen auttaa ainakin Mondon Helsinki–opas, jonka sain lahjaksi vähän aikaa sitten. Jos siis omat ideat meinaa loppua, voi alkaa katsella tuttuja kulmia turistin näkökulmalla ja eksyä ennen kokemattomiin paikkoihin. Kotikaupunkiin sukeltamisessa auttaa myös museokortti, jonka hankin tänään.

Moni tuttu on kehunut museokorttia maasta taivaaseen, ja onhan se nyt, jos 59 eurolla pääsee vuoden ajan yli 220 museoon ympäri maan! Siinä jos missä on hinta-laatusuhde kohdillaan. Tänä vuonna olen jo museoillut useamman kerran, joten jos olisin tajunnut hankkia kortin aiemmin, olisi se jo lähes maksanut itsensä takaisin, mutta kyllä sen ehtii hyvin seuraavan vuodenkin aikana tehdä. Tänä kesänä aion siis koluta museoita – vapaaehtoiset saavat ilmoittautua seuraksi, sillä onhan kulttuuriannosten nauttiminen toki mukavampaa seurassa kuin yksin!

museokortti 4

Lisäksi aion jatkaa kivojen kahviloiden tsekkailua ja muutenkin oman kotikaupunginosan fiilistelyä. Jos etsitte kivoja kahviloita, niin kurkatkaa ainakin Frangipani Bakery ja Café Daja! Niin, ja persoonallisista helmistä ja must see -kohteista saa antaa vinkkejä. Täytynee käydä joku päivä tutustumassa ainakin Löylyyn. Niin, ja melomaan haluan tänä kesänä viime vuoden kokeilun innoittamana, ja suppailuakin olisi aika jees päästä kokeilemaan. Myös pieni roadtrip kotimaassa polttelee.

Jos annetaan ideoiden lentää, niin haaveissa olisi myös laskuvarjohyppy ja kuumailmapallolento, mutta noh, täytynee palata niiden äärelle kun budjetti on sallivampi. Viime kesänä sain kokea helikopterilennon kaupungin yllä, mutta tänä vuonna taidan joutua tyytymään Tornin tarjoamiin näkymiin. Ja jos vaikka joku lähtisi kokeilemaan, millaista on kokea kuutamouinti kaupungissa?

museokortti 002

Muut Helsinki–vinkit: mahtavaa vege- ja vegaaniruokaa Cargossa, Café Kokko on supersöpö raakakakkutaivas ja ihana Vallisaari on kesän kiinnostavimpia kohteita. Myös Kauppatorin kupeessa seisova maailmanpyörä on hauska. Tai tee kuten minä jokunen viikko sitten; kävelyretki, jonka teemana on ennen kävelemättömät kadut. Uudet kulmat inspiroivat!

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Himputin hyvä idea toi museokortti. Ja Helsingin seudulla nähtävää riittää. Vähän toista on täällä takapajulassa kotiseutumuseoitten keskellä. :-D

Vastaa

Tää museokortti on kyllä loisto!! Mutta haha, todella, asuinpaikka vaikuttaa käyttöasteeseen aikas paljon! Mietin jo, että nyt kun museokortilla pääsee näppärästi sisään, voi luppoaikaa kuluttaa vaikka museossa (kauppojen sijaan) poikkeamalla, eikä edes tarvitse koluta koko paikkaa kerralla kun seuraavalla kerralla voi jatkaa helposti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.