Vaikka olen asunut nykyisessä kodissani jo yli neljä kuukautta, tuntuu silti, että löydän uusilta kotikulmiltani jatkuvasti jotain kiinnostavaa uutta. Ja mitä paremmin tutustun Kruununhaan katuihin, sitä syvemmäksi ihastukseni alueeseen kasvaa. Nyt kesän kynnyksellä alue on herännyt eloon uudella tapaa, olen käynyt entistä pidemmillä kävelylenkeillä ja muutenkin taitan matkaa mieluiten jalan nauttiakseni samalla miljööstä.

Äitini poikkesi luonani helatorstaina, ja koska jääkaappini ammotti tyypilliseen tapaansa tyhjyyttään, päätimme suunnata aamukahville johonkin lähikahvilaan. Tavoite osoittautui suunniteltua haastavammaksi, sillä paikka toisensa jälkeen piti ovensa kiinni. Sattuma ohjasi matkaa ja keskustaan päin kulkiessa matkan varrelle osui Café DaJan avoimena kutsuva ovi. Kahvila-ravintola, jonka olemassaolon olin jostain kumman syystä onnistunut kokonaan sivuuttamaan, mutta onneksi löysin sen nyt, sillä Cafe DaJa on ihana!

cafe daja 10cafe daja 1cafe daja 4

Koska aamiaista oli tarjolla, päädyin tietenkin Café DaJan saksalaiseen buffetaamiaiseen, joka osoittautui todella erinomaiseksi. Kaikessa simppeliydessään yksi parhaista, mitä olen vähään aikaan syönyt. Hitin siitä tekivät laadukkaat raaka-aineet, tuoreus ja tietenkin kaiken oleellisen löytyminen valikoimasta. Aamiaista tarjoillaan päivittäin, mutta viikonloppuna runsaampana. Erityismaininnan ansaitsee leipävalikoima, joka on täydellinen – monipuolinen, tuore ja herkullinen! Plussaa myös siitä, että myös kasvisruokailija löysi valikoimasta hyvin syötävää.

Kuten saksalaiskahvilalta odottaa voi, leivostiskiä tähditti saksalaisherkut, joita olisin ostanut mukaan jos ei olisi ollut hyvästä aamiaisesta niin täynnä. Mutta toisella kertaa sitten! Testattavaksi jäi myös flammkuchen, elsassilainen versio pizzasta, joka on kuulemma kerännyt paljon kehuja.

DaJaan (jonka nimi muuten tulee sen kahden perustajan nimien aluista) on siis ehdottomasti suunnattava uudelleen, niin lämmin ja mutkaton tunnelma oli. Ihmettelen, miten vasta nyt eksyin paikalle, mutta parempi kai myöhään kuin ei ollenkaan!

cafe daja 9 cafe daja 12 cafe daja 3 cafe daja 7

 

Café DaJa sijaitsee Kruununhaassa Mariankatu 13 B.  Aamiaista tarjoillaan arkisin klo 8-11 (hinta 10€) ja viikonloppuisin klo 9-14 (hinta 15 €).

cafe daja 14

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kiva että olet löytänyt miellyttävän asuinalueen. Tuota aluetta ei ole siis turhaan kehuttu. Buffetit on ihan parhaita, viimeksi Välimeren risteilyllä huomasin sen. Se on myös niissä parasta että voi ja saa itse valita mitä ottaa.
Hyvää viikonloppua

Vastaa

Kruununhaka on kyllä ihana! Ja toden totta, buffat ovat parhaita :) Voin vain kuvitella, mitä herkkuja Välimeri-risteilyn buffasta löytyykään, nam! Tosin riskinä on, että tulee ylensyötyä, mutta ehkä välillä saakin ;)

Kiitos, ihanaa viikonloppua myös sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.