Yksi asia, mitä odotin paljon Kööpenhaminalta oli kaupungin kehutut brunssit, eikä ensikosketusta niihin tarvinnut kauaa odottaa. Saavuimme kaupunkiin aikaisin aamulla ja katselimme taksin ikkunasta kilvan töihin polkevia paikallisia. Varhain heränneenä ja liki aamupalattomana matkanneena ensimmäinen tavoite perillä oli karistaa matkatavarat käsistä ja saada aamukahvi sekä vähän jotain syötävää.

Pohdimme ensin ihan vain hotellin aamupalalle menoa, mutta se alkoi tuntua vähän liian tylsältä, joten päätimme katsoa mitä lähikulmilta löytyy. Ja vaihtoehtojahan löytyi, mutta päättämättömyyksissämme tai ihan vain nirsoillen ohittelimme niitä yksi toisensa jälkeen. Olimme kulkeneet jo hyvän tovin kunnes eteemme avautui aukio nimeltään Amagetorv. Ensin kiinnitti huomiota sen laidalla sijaitsevan kahvilan kauniiseen terassiin ja seuraavaksi nimeen, Café Norden. Mies kaivoi jostain aamumuistin sopukoista, että kyseistä paikkaa oli jossain kehuttu, joten päätös oli sillä selvä. Eikä muuten kaduttanut, ihana tunnelmallinen kahvila ja se brunssi! Tämä aamiaissetti meni kevyesti herkullisimpien syömieni aamiaisten joukkoon!

cafe norden 1 cafe norden brunssinorden cafe 1cafe norden 2cafe norden brunch 1

Cafe Nordenin listalta löytyy perusaamiaissetti (shampanjalla tai ilman), jossa pystyy vähän valitsemaan palasia ja halutessa täydentämään kokonaisuutta erikseen hinnoitelluin lisukkein, mikä on loistava idea. Me valitsimme ahneuksissamme perussetin kylkeen yhden ekstran ja ajauduimme lopulta voivottelemaan täpötäysiä vatsojamme. Aamiaisannoksen ydin on toki kauniin asettelun lisäksi niinkin yksinkertaisessa asiassa kuin se, että kaikki on tuoretta ja maukasta. Vaikka annos koostui hyvin perinteisistä jutuista, niin niiden osalta ei oltu menty riman ali vaan kaikessa oli sopivasti pientä jujua. Leivät olivat uunituoreita, lettu kätki sisäänsä tavallista enemmän makua, hedelmäannoksesta löytyi tuoreita makupaloja niin veriappelsiinista greippiin ja omenasta päärynään, marjoja unohtamatta. Pohdittiin miehen kanssa, että kuinka monta kertaa tämä annos pitäisi syödä, että kyllästyisi, mutta ei vain keksitty. Sillä hetkellä tuntui, että sen voisi syödä vaikka jokainen päivä.

cafe norden koopenhamina 6cafe norden 9 cafe norden brunssi 1cafe norden copenhagen 01norden cafecafe norden amagertorv

Listaa lueskellessa huomasimme, että paikka tarjoilee myös afternoon tea -hetkeä, minkä testaaminen houkuttelee myöskin kovasti, mutta saa nähdä ehdimmekö tämän loman aikana. Kaupunki on täynnä kiinnostavia ruokapaikkoja, joten pulaa vaihtoehdoista ei todella ole! Cafe Nordenin eduksi täytyy muuten mainita myös sisustuksen hauskat yksityiskohdat, suuret valoa antavat ikkunat ja söpö terassi. Miinukseksi on myönnettävä hintavuus, mutta shampanja-aamiaisemme hinta pysytteli silti vielä Suomen brunssien kanssa tasoissa, joten makuun ja iloon nähden ei valittamista.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Ihania kuvia ! Mullakin on suunnitelmissa matka Köpikseen :)

Vastaa

Oi, Köpis on kyllä ihana! Tänne täytyy tulla uudelleenkin, mielellään kesällä niin pääsee Tivoliinkin, joka ei nyt ole vielä auki :)

Vastaa

Onpa todella ihanan näköinen paikka! Täytyykin laittaa mieleen, jos tulee joskus Kööpenhaminaan suunnattua. :)

Vastaa

Suosittelen ehdottomasti, ja Kööpenhaminaa ylipäätään, tosi kiva ja lämminhenkinen kaupunki :) (Ja niin ihania sisustusliikkeitä!)

Vastaa

Nam, miten hyvännäköinen brunssisetti! Köpiksessä on kyllä kahviloissa valinnanvaraa, mutta yhtä ei kannata missata: Royal Smushi Cafe! Löytyy muuten samaiselta Amagetorv aukiolta!

http://www.cowboysandcappuccinos.blogspot.fi/2013/11/funky-baroque-at-royal-smushi-cafe.html

Herkullista Köpiksen lomaa!

Vastaa

Oi, kiitos vinkistä! Käveltiinkin eilen tuon ohi ja satuin kiinnittämään huomiota nimeen, täytyykin ehdottomasti pitää mielessä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.