Koko lomaviikon on tullut nukuttua poikkeuksellisen hyvin, kun päivät liikkuu aamusta iltaan ja viettää suuren osan ajasta ulkona, ei illalla voi muuta kuin kaatua sänkyyn ja nukkua sikeästi aamuun asti. Jos unohdetaan toissayö, niin loistava uniputki jatkui myös viime yönä, vaikkakin levottomuus oli jo astunut kuvioihin. 11 tuntia tuli kuitenkin nukuttua ongelmitta, eikä aamulla olisi mitenkään jaksanut nousta peiton alta. Rauhallisen heräilyn myötä sain kuitenkin kammettua itseni pystyyn, ja aloitettiin päivä (tai noh, iltapäivä) brunssilla. Päädyttiin aamiaiselle Oivaan, kesäiseen Kallioon, koska se oli sopivan lähellä ja vaikutti juuri siltä, mitä tarvitsemme päivän käynnistymiseen; helppoa ja ruokaisaa. Konstailematon ja kotiruokamainen Oivan brunssi olikin, ei mitään erityistä, mutta kaikki hyvää, tuoretta ja maistuvaa. Nälkä ja väsymys lähtivät.

oiva 10oiva 5

Seisova pöytä oli kattava ja hinta-laatusuhde oli erittäin kohdallaan, 15 euroa maksoi ihan mielellään tästä setistä. Tarjolla oli helppoa lämmintä; lihapullia, makkaraa ja nakkeja, munakasta ja kasvisruokaa. Kylmistä antimista löytyi ceasarsalaattia ja pastasalaattia (oikein hyvi molemmat), juustoja, leikkeleitä ja vihanneksia. Aamiaista täydensi vielä kevyesti lämpimät croissantit, pari leipävaihtoehtoa sekä maustamaton jogurtti lisukkeilla. Suurelle lautaselle oli helppo kahmia annos, helposti jopa liikaakin.

Jälkkäripöydästä löytyi vielä kaiken oheen mustikka- ja raparperipiirakkaa (joiden raikkautta ja maukkautta mies kehui), juustoja, hedelmiä sekä keksejä. Jälkkäripöytä ei ehkä aivan ollut omaan makuuni, mutta sopi toisaalta simppeliydessään ravintolan linjaan. Toisaalta myöskin kuumuus sai haikailemaan viileiden herkkujen perään, niinpä pitäydyin maistuvissa hedelmissä ja odottelin edessä häämöttävää jäätelöhetkeä keskustassa.

Siinä missä ruoka, myös miljöö on Oivassa simppeli, vähän pubimainen eikä ihan sellainen, jossa tekisi mieli pitkään viipyä. Suuret ikkunat kuitenkin antoivat valoa, eikä pöytiä ollut sijoitettu liian tiiviisti. Tila ei ollut hälyisä, eikä täynnä, mihin saattaa tosin vaikuttaa upean sään vetäminen ihmiset sisätilojen sijaan ulkoilemaan. Oivan brunssi oli oikein oiva, voisin mennä toistekin kun aamuvatsa kurnii ja keskustan kulmille ei ole kaipuuta.

oiva 12oiva 18oiva 13

Vaikka lievä matkaväsymys vielä painoikin, päätettiin ottaa muutama askel keväisessä keskustassa. Parkkeerattiin auto Kruununhakaan ja käveltiin Senaatintorille jäätelölle. Paahde jaksoi ihmetyttää sekä ihastuttaa. Hiki helmeili iholla, en oikein ollut tajunnut kuinka lämmin täällä onkaan, ja pukeuduin keveään neuleeseen. Olo oli lievästi ylipukeutunut. :) Kokokuva asusta luvassa myöhemmin.

oiva 17oiva 8oiva 15Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5
Brunssi sunnuntaisin klo 11-16, hinta 15€/hlö, kuoharilla +3€
Pöytävarausta suositellaan

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.