Rakastan matkakohteita, jotka henkivät selvästi omaa tunnelmaansa ja sytyn persoonallisille putiikeilla, enkä liioin voi vastustaa kahviloita ja ravintoloita, joissa on jokin pieni juju. Ei siis varmasti yllätä, että rakastan myös hotelleja, joissa on sitä jotain. Eikä se jokin tarkoita automaattisesti ylellistä majoitusta, vaan elämän varrelle on mahtunut kiinnostavia elämyksiä vähän joka hintakategoriasta. Se omaleimaisuus voi olla erilaisuus, teema, omanlaisensa estetiikka tai vaikka poikkeuksellinen palvelu, ja mitä tahansa niistä voi yhtälailla löytyä matkan varrelle sattuneesta majatalosta tai viimeistä piirtoa myöten stailatusta hotellista. Kööpenhaminassa meitä odotti monta ihanaa unikkia elämystä ja yksi niistä oli aivan ehdottomasti hotellimme.

hotel alexandra 10 hotel alexandra 01hotel alexandra copenhagen hotel alexandra 3

Mies oli varannut Kööpenhaminan hotellin omatoimisesti, joten hädintuskin tiesin siitä ennakkoon mitään. Olin kyllä kuullut sen edustavan retrohenkeä, mutta millä tavoin, se jäi iloiseksi yllätykseksi. Hotel Alexandra osoittautui uniikiksi helmeksi Tivolin sekä latinalaisen korttelin vieressä, kävelymatkan päässä ostoskaduista. Ystävällinen ja lämminhenkinen hotelli oli pullollaan designhelmiä ja jo aula oli kuin olisi toiselle vuosikymmenelle astunut, mukavuuksista kuitenkaan tinkimättä.

Minut sai innostumaan erityisesti ytksityiskohdat, jotka yhdessä loivat uniikin ja eheän kokonaisuuden, eikä retrohenki unohtunut vain aulaan. Hotellihuoneemme edusti 50-luvun tyylisuuntaa, ollen varsin soma ja kodikas tila. Erityiskiitos täytyy antaa sängystä, joka oli huumaavan mukava! Kuvien perusteella myös muut huoneet ovat persoonallisen kauniita, joissa olisi epäilemättä ilo yöpyä. Plussaa myös hotellin pyrkimyksestä vihreyteen, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että mikäli päivän huonesiivousta ei tarvitse, saa mukavan rahanarvoisen setelin käytettäväksi hotellin ravintolassa. Kivasti tavallista aktiivisempi ote hotellilta kannustaa asiakkaita pohtimaan, onko lakanoiden/pyyhkeiden vaihto todella päivittäin tarpeellista.

hotel alexandra 5hotel alexandrahotel alexandra 7alexandra hotel koopenhaminahotel alexandra 1

Hotellin aamiaista emme kertaakaan testanneet, mikä olisikin ollut mielestäni melkein synti Kööpenhaminassa, joka on todella pullollaan toinen toistaan herkullisempia aamiaisia. Niinpä aloitimme jokaisen reissupäivän brunssilla, eikä päätös kaduttanut – Kööpenhamina on todella herkuttelijan taivas! Hotel Alexandran ohessa on muuten hauska vietnamilainen Lélé Street Kitchen, jota ei kannata säikähtää sen takia, että se on hotelliravintola. Myös paikalliset vaikuttivat aktiivisesti suosivan ravintolaa ja iltaisin se oli pullollaan väkeä, itsekin päädyimme nauttimaan vietnamilaisia rullia ja nuudeliannoksia kerran. Kaiken kaikkiaan Hotel Alexandra oli elämys, piste i:n päälle matkassa ja kaupungin design-henkeen niin sopiva!

hotel alexandra koopenhamina 1hotel alexandra koopenhaminaalexandra hotel 1

Hotel Alexandra
H. C. Andersens Boulevard 8
1553 København

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Väsyneet mutta iloiset terkut Irlannin reissulta! Tässä on mennyt tovi jos toinenkin niin, etten ole blogiisi kuin kiireisille kurkkauksille kerinnyt.
Hotellinne on totta vieköön niin tanskalainen, että ihan naurattaa! Tämä voisi hyvin olla joku paikallisen designin näyttely :-D Ihan suoraan kuin BoligLiv -lehden sivuilta.

Vastaa

Oi, ihana kuulla sinusta! Haha, no niinpä! Olin ihan yllättynyt siitä, miten viimeisen päälle kaikki kahvilat ja putiikit olivat, kaikki todella kuin suoraan sisustuslehdestä :) Niiden kaikkien sisustusupeuksien jälkeen oma koti näyttää kyllä aikas nuhjuiselta… :D Ihanaa matkaa!!

Vastaa

Olen niin myyty näille sun Köpis-postauksille. Sinne on pakko päästä uudelleen!

Vastaa

Oi, ihana että tykkäät! Ja mun on kanssa niin päästävä Köpikseen uudelleen :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.