villa-prato-brasov-3

Brasov on yksi Romanian reissulta parhaiten mieleeni jääneitä kohteita eikä vähiten soman, puolivahingossa löytyneen majoituksensa myötä. Villa Prato seisoo vanhankaupunginlaidalla pienellä kukkulalla tarjoten kauniin näkymän kaupunkiin ja aina vuorilla seisovaan kaupunkikylttiin asti. Hotellista erityisen tekee sen intiimi tunnelma, huoneita on vain kourallinen ja ne on kaikki varustettu ylellisillä yksityiskohdilla, miellyttävällä sängyllä, tehokkaalla ilmastoinnilla, lempeillä tekstiileillä ja kauniilla kylpyhuoneella. Villa Pratossa yhdistyy hotellin ylellisyys ja tasalaatuisuus majatalomaiseen lämminhenkiseen tunnelmaan.

villa-brato-brasov-7villa-brato-brasov-1villa-brato-brasov-2 villa-prato-brasov-2

Villa Praton löytämiseen meni hetki vaikka se onkin erinomaisella paikalla, mutta asuintalomainen ulkomuoto hämää. Kun ymmärtää kurkata jykevän rautaportin lomasta sisään huomaa sisäänkäynnin päällä loistavan kyltin, joka jää helposti muurin viertä kulkiessa huomaamatta. Sisään astellessa tuntuukin melkein kuin astuisi toisen kotiin, niin intiimi tilan tunnelma on. Pitkän reissupäivän jälkeen tuntui ihanalta päästä hyvin varusteltuun huoneeseen ja kaatua sänkyyn kuumuudessa kaivatun ilmastoinnin äärelle. Tokihan Prato oli hintavampi kuin moni muu matkan aikana käytetty hotelli, mutta pieni luksus silloin tällöin ei haittaa! Lisäksi Brasovin kaltaisessa etapissa, jossa riittää nähtävää, mutta aikataulu on lyhyt, majoituksen sijainnilla on erityisen iso painoarvo.

villa-prato-brasov-4villa-prato-brasov-5

Hotellin ylimmässä kerroksessa on isoin lasitetuin seinin varustettu ravintola, jossa voi illalla käydä drinkillä katselemassa kaupungin valoja tai viimeistään aamupalalla nauttia näkymistä ja pienestä puutarhasta. Praton vieressä kulkevaa pääkatua kannattaa myös kävellä hetki vaikka se johtaakin poispäin ytimestä. Kadun ovat valloittaneet upeat yksityiskohdin varustetut kivitalot, jotka henkivät jykevää goottitunnelmaa.

villa-prato-brasov-6
villa-prato-brasov-7villa-prato-brasov-9

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Vastaa

Olemme olleet 2 kuukautta Brasovissa. Kaupunki on kaunis ja siisti.
Taxien käyttäminen on kuitenkin hieman ongelmallista, vaikkakin halpaa.
Romania maana on positiivinen yllätys. Tulemme tänne kyllä uudelleen, mutta
silloin kaiketi on kohteena merenrantakaupunki Constanta.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.