Mieli alkaa karata jo loppusyksyn uusiin reissusuunnitelmiin, vaikka oikeasti menneessä Viron matkassa on vielä vaikka kuinka purettavaa. Muutaman päivän matka oli nimittäin todella antoisa ja monipuolinen. On aina kiinnostavaa nähdä jotain uutta, ja siihen pyrin tuttuihinkin kohteisiin palatessa.

Vaikka Tallinnassa olen käynyt lukuisia kertoja, on melkein hassua, että ensimmäistä kertaa tulin jääneeksi kaupunkiin yöksi vasta nelisen vuotta sitten. Tai ensimmäistä kertaa, jos ei lasketa 90-luvun alun Tallinnaa, jossa isäni jonkin aikaa asui, minkä myötä kaupungissa tuli vierailtua ja myös majoituttua. Tosin vähän eritavoin ja aika paljon eri iässä. Oikeastaan tämän päivän Tallinna ei tunnu yhtään samalta kuin sen ajan mielikuvat.

Kaupunkiin on joka kerta kiva palata, ja joka kerta se tarjoilee jotain uutta. Tallinna elää ajassa ja kehittyy vauhdilla. Uusi kulma aukesi kun huomasin, miten paljon lisää antaa kun jää yöksi tai kahdeksi. Oikeastaan hotelliloma Tallinnassa on mahdottoman helppo (parin tunnin lauttamatka ja mahdollisesti ihan vain kävely perille majapaikkaan), mutta tuntuu isommaltakin irtiotolta. Lisäksi Tallinnassa yöpyessä pystyy paremmin nauttimaan kaupungin mainiosta ravintolatarjonnasta ja istumaan iltaa lasillisella kun ei ole kiire palata.

Hotelli Telliskiven lähellä

Tällä reissullakin tuli nähtyä uutta ja jo matkaa varatessa ajattelin, että olisipa myös mukava majoittua  vähän eri kulmilla ja tietenkin kokeilla jotain uutta hotellia. Kiitos vinkkienne valinta osui Von Stackelberg Hotelliin. Se sijaitsee vähän etäällä satamasta katsottuna (vanhankaupungin toisella puolen), mutta kuitenkin hyvällä paikalla keskustassa liikkumista ajatellen. Itse asiassa sijainti oli erinomainen Telliskiven tutkailuun. Jopa niin mainio, ettei vanhassakaupungissa tai ydinkeskustassa tullut lainkaan poikettua, vaan matka tuli joka kerta hotellilta lähtiessä taitettua suoraan Telliskiven suuntaan. Ja miksi ei, Telliskivi on tällä hetkellä täynnä kiinnostavaa ja mainioita ravintoloita.

Von Stackelberg siis todella tarjosi uuden toivotun kulman kaupunkiin, vaikka mies mainitsikin majoittuneensa viereisessä hotellissa jokunen vuosi sitten. Mutta alue on tuostakin jo elänyt ja reitit olivat nyt erilaiset, joten hotellivalinta ja koko matka tarjosi molemmille uutta. Telliskiveen siis käveli hotellilta melko nopeasti, satamaan olisi kävellyt ehkä puolessa tunnissa, mutta me otimme molempiin suuntiin taksi n.kahdeksan euron hinnalla. Nopeampaa ja helpompaa niin laukkujen kanssa.

Von Stackelberg Hotel

Von Stackelberg on 1800-luvun viehättävä rakennus, jossa ehkä idyllisintä on sisäpiha. Joskin näin syyskuun alkumetreillä ja sateiseen taittuvassa säässä se pysyi autiona. Mutta pihassa oli silti oma tunnelmansa, ja voin kuvitella, että kesäaikaan liikenteeltä sopivasti kätköön jäävällä terassilla on ihana illallistaa pienen suihkulähteen kohistessa vieressä.

Hotelli on melko vastikään, vuonna 2015 remontoitu, mutta tyylillisesti ehkä hieman vanhahtava. Tarkoitan, ettei riittävän vanhahtava sopiakseen rakennuksen ikään visuaalisesti, vaan enemmänkin vähän persoonattomalla tavalla vanhahtava. Uskon, että nämä upeat seinät olisivat tarjonneet enemmänkin mahdollisuuksia sisutuksellisille ratkaisuille.

Eniten pidinkin hotellin yleisistä tiloista, kiviseinäisestä aamiaissalista ja suuren kirjahyllyn hallitsemasta olohuonemaisesta tilasta aulan jatkeena. Zen Deluxe -huone taas oli sellainen perushyvä, mutta siitä vähän puutui kaipaamani estetiikka tai se jokin. Kattoikkuna oli hauska, etenkin syyssateen piiskatessa räystäitä ja muutenkin tärkeimmät asiat miellyttävät, hyvä sänky ja toimiva ilmastointi. Suihkun paine jäi vähän heikoksi, mutta oli sentään riittävä. Kaiken kaikkiaan keskitasoin ja varma valinta, tunnelmaltaan hyvin aikuinen hotelli.

Tallinnan suosikkihotelli

Olin vähän yllättynyt siitä, että aikana jona matkustimme hinnat tuntuivat melko korkeilta ja hotellikanta täyteen varatulta. pohdimmekin, satuimmeko johonkin tapahtumaviikkoon vai onko Tallinna todella niin suosittu tavallisena arkenakin. Joka tapauksessa, kun muutamaa päivää ennen itse matkaa teimme varausta, paljoa vaihtoehtoja ei enää ollut ja etenkin edullisemman hintaluokan vaihtoehdot hupenivat ihan silmissä. Von Stackelberg tarjosi kuitenkin ihan hyvin vastinetta rahoille ja parasta oli sijainti, etenkin jos mielii juuri Telliskiveen.

Jos taas ei suhteuteta suoraan hintaan, niin ihan suosikkihotellini kaupungista on edelleen Swissotel (etenkin kun huoneen ottaa ylemmistä kerroksista), mielettömät näkymät ja miellyttävä moderni hotelli oikein hyvällä aamiaisella. Sijainti jää vähän syrjään, mutta itse hotellille lämmin suositus. Kakkoseksi edelleen kipuaa Solo Estoria, jossa oli kirkkaasti paras aamiainen ja mielettömän ihanat sängyt, myös sijainti on todella keskeinen. Sisustus on siellä huomattavasti Swissotel ja Von Stackelbergiä leikkisämpi.

Kolmannelle sijalle pääsee Von Stackelberg, sen perään jää Tallink City Hotel. Von Stackelbergia puoltaa myös historia. Tallink City Hotellin sijainti on todella mainio keskustaa tutkaillessa ja etenkin kun haluaa majoittua sataman lähelle, mutta se on myös tyylillisesti kaikkein tavanomaisin ja ehkä myös vähiten mieleen jäävä. Siinä ovatkin kaikki Tallinnasta (toistaiseksi) testamaani hotellit. Jos ja kun vielä Tallinnassa yövyn, olisi kiva testata Airbnb -majoitusta tai yöpyä vanhassakaupungissa. Mutta ehkä ensi vuonna sitten!

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Täällä on yksi Tallinnafani, en saa tarpeekseni kaupungista millään, joka kerta jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Käynkin monta kertaa vuodessa Tallinnassa ja pyrin varaamaan yön aina eri hotellista. Tarjontaa on paljon, niin hotelleissa kuin ravintoloissakin ja aina putkahtelee uusia. Helpoin ulkomaanmatka on juurikin Tallinnanmatka.

Vastaa

Onpa kiva kuulla, ja ymmärrän tosi hyvin! Vaikka Tallinna on maailman kokoluokkaan nähden pieni kaupunki, se elää hämmästyttävällä nopeudella ja tarjoaa niin paljon kiinnostavaa. Joka kerta kun olen käynyt tulee tunne, että niin paljon jäi vielä näkemättä. Siksi sinne on ihana palata yhä uudelleen! Lisäksi tietty parasta, että se on lähellä ja edelleen kuitenkin järkevän hintainen, joissain asioissa jopa edullinen. :)

Vastaa

Stackelberg on mitä ilmeisimmin ihan kelpo hotelli. On oltu saman yrityksen toisessa hotellissa jonka nimi ei nyt tule mieleen. Sijainti kuitenkin on Endla kadulla. Juu…Kreutzwaldhan se on. Vihulan kartano on myös samaa firmaa. Siellä on yövytty myös.

Vastaa

Ah, Kreutzwald! Sitä tulikin myös silmäiltyä hotellia valitessa :) Vihulassa taas majoituin toissa kesänä (juhannuksen aikaan), aivan ihana paikka – samoin kuin toinen kartano lähettyvillä, Sagadi Manor!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.