Tarvitsin meille kyllä jonkun Inno-Markon pistämään kotia kuntoon, sillä ei tästä oikein muuten tunnu tulevan mitään. Sisustuskärpänen puri kyllä pahasti Kööpenhaminassa kun kaikki vain oli niin vimpan päälle ja sisustuskaupat pursusivat kaikkea kaunista. Sitten tultiin tänne kotiin, jossa vaatepino(ja) lojuu lattialla ja kaikki on muutenkin vähän niin ja näin. Meillä isoin ongelma on oikeasti saamattomuus, mutta kyllä ihan heti kakkosena tulee säilytystilan vähyys, siis sitä ei tällaisessa vanhassa talossa ole oikeasti juuri yhtään. Siihen vielä yhdistettynä se, että meillä kuitenkin on tavaraa, tai ei nyt niinkään tilpehööriä, mutta vaatteita ja asusteita (nykyään jo molemmilla) sekä tietty astioita, lakanoita ja sen sellaista, jotka nekin pitäisi saada katseilta poiss. Olemme kieltämättä vähän pulassa miettiessä miten saada lisää säilytystilaa niin, ettei kuitenkaan olisi vähät asuinneliöt täynnä tylsiä IKEA-kaappeja.

Sisustushuumassa sain tänään aikaiseksi koota kaikki korut yhteen ja pistää ne joten kuten järjestykseen, tähän asti kun ne ovat lojuneet siellä sun täällä, minne nyt ovat sattuneet mahtumaan. Nyt onkin ongelma, että miten ihmeessä niitä säilyttää jatkossa, sillä olisi kiva saada kaikki yhteen paikkaan. Heh, tarvitsisin varmaan oman korukaapin, mutta ei auta, ei ole. Toisaalta mies sai viinikaapin, niin ehkä mulle perusteltu aarrekätkö voisi sitten olla korulipasto? Sellainen olisi kyllä näppärä, matalalaatikkoinen lipasto, joka olisi helppo täyttää koruilla – olisivat yhdessä paikkaa, nopeasti saatavilla ja kuitenkin katseilta suojassa.

rannekoruja 1koruisailytys 01koruja

Säilytystä mutkistaa lisäksi se, että korujakin on kertynyt jo ihan kohtuullinen määrä. Toki ne olisi helppo työntää rasioissa jonnekin vain piiloon, mutta omalla kohdalla totuus on, että jos ne on jonnekin kaappeihin haudattuna, niin sinne ne myös unohtuu. Eikä suinkaan tarkoitus ole seisottaa niitä kaapissa vaan päinvastoin, ottaa entistä aktiivisemmin käyttöön! Nyt ne nököttävät tuossa, täyttämässä keittiönpöytää lajittelun jäljiltä, mutta ehkä se ei kuitenkaan ole hyvä pysyvä säilytyspaikka… ;) Jo korujen läpikäynti teki kyllä hyvää, siinä missä vaatekaapin siivous siirsi ison kasan vaatteita kirppispinoon, niin korujen koluaminen teki saman ja valikoima keventyi piirun.

Korujen säilytyksessä edelleen käytössäni on jo vuosia sitten hyväksi havaitut rautakaupasta ostetut viehe-/ruuvilaatikot, mutta ongelmaksi huomaan, että laatikot jäävät helposti pinona kaappiin seisomaan ja käytettyä tulee lähinnä niitä koruja, mitkä on esillä. Niinpä laitan laatikoihin lähtökohtaisesti niitä, joita muutenkin käytän vähemmän. Näppärät ne ovat erityisesti helminauhoille, korvakoruille ja rintaneuloilla, kaikelle pienelle. Statement-korujen kanssa on enemmän haastetta, sillä ne eivät näihin samoihin laatikoihin mahdu. Nyt kasasin ne väljiksi pinoiksi muutamaan koriin ja kippoon, jollaisiin myös rannekorut päätyivät. Suurempia koruja tulee toisinaan säilytettyä myös pienissä paperipusseissa, kuten rannerenkaita nyt.

korujen sailytyskoru sailytys 1korukippo 3korusailytyskorujen sailytys 2

Erittäin näppäriä korujen säilytykseen on myös viime syksynä Bellapuodista saamani kaksi korutelinettä, joiden ehdottomat plussina on, että korut pysyy hyvin ojennuksessa ja telineistä ne on erittäin helppo napata käyttöön. Miinuksena taas se, ettei niihin mahdu ihan hirveästi, mutta aktiivisessa arkikäytössä oleville koruille ovat väppärät. Suosikkini on korvakoruteline, jossa on jalustassa vähän ekstratilaa ajelehtiville pikkukoruille. Teline myös menee suht pieneen tilaan ja siirtelykin on helppoa, niinpä harkitsen toisen samankaltaisen hankkimista.

Korujen säilytyksen suhteen olen kohdannut saman kaksijakoisuuden, mitä muunkin sisustuksen kanssa. Oman lahon pään ja säilytystilan vähyyden kannalta olisi kaikkein käytännöllisintä, että tavarat olisivat osin esillä ja siten helposti käyttöön otettavissa, mutta samaan aikaan janoan hyvin pelkistettyä ja paikoin jopa kliinistä linjaa – ehkä se on jonkinmoinen vastareaktio sille, että on viime vuosina muuttanut paljon ja asunut suht keskeneräisissä kodeissa. Mutta kun kotimme huonekalupaletti on mitä on ja tavaraa löytyy, enkä oikein innostu jatkuvasta järjestelystä eikä siivous kuulu lempipuuhini, niin todellisuus on valovuosien päässä haavekuvasta. Pienten tilojen säilytysvinkeille olisi siis enemmän kuin tarvetta, samoin kuin korusäilytysideoille! Inspiroivia nettisivuja? Käytännönvinkkejä? Ideoita otetaan ilolla vastaan!

koruteline 3korutelineita 1koruteline 2

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

12 comments

Vastaa

Tuli ihan sellainen fiilis, että katselen korukaupan kuvia, kun tämän postauksen kuvia katseli :D Sulla on kyllä ihan hirveästi upeita koruja! :)

Vastaa

Hih, kiitti! :) Vielä kun muistaisi käyttää niitä kaikkia :D

Vastaa

Nuo vieheboksit on kyllä käteviä! Minä ostin ikeasta lasisen kerrostarjottimen, jossa statementkorut on helppo säilyttää :)

Vastaa

Oi, tuo kerrostarjotin kuulostaa hyvältä! Just oiva paikka juurikin statement-koruille ja muutenkin eniten käytössä oleville! :)

Vastaa

Suosittelen koruhenkaria! Ei tarvi olla näkyvillä, vie vähän tilaa, siihen mahtuu paljon koruja molemmin puolin ja on helposti käden ulottuvilla vaatekaapissa :) Itselläni on kaksi, ja niihin mahtui kaikki koruni. Tässä osoite, josta löytyy pari eri mallia, mulla on tuo Little Black Dress malli: http://www.kori.fi/keittiotarvikkeet.php?k=224885

Vastaa

Oi, tuo onkin näppärä! Ja siihen näyttää menevän paljon koruja, joten sopisi mulla loistavasti! Iso kiitos vinkistä, tällainen taitaa olla pakko hankkia :)

Vastaa

Koruhengari näyttää toimivalta. Tykkään pitää korut ja ylipäätään tavarat piilossa mutta lähellä, ja vanhan talon säilytystilojen kanssa on pitänyt soveltaa. Olen esim asennuttanut WC:ssä pöntön päälle kaapin, ja hyödyntänyt kaappien ovet laittamalla niihin koukkuja joissa koruja roikkuu. Vaateongelmaa helpottaa sängynaluslaatikot (vaikken niistä pidä), naulakot kaappine sisäpuolella ja osa vaatteista ja kengistä on varastossa kausittain. Karsin myös tavaraa jatkuvasti hyvin raakasti. Hyllyjä on tullut asennettuja, ja näiden päällä on tyyliin sopivia koreja ja laatikoita, jota tavarat pysyy piilossa ja samalla suojassa pölyltä.

Vastaa

Tuo kuulostaa niin tutulta, että tavarat on lähellä, mutta piilossa. Tosin meillä ei ihan vielä toimi ainakaan se piilossa ;) Tuo kaappien ovien hyödyntäminen voisi toimia mainiosti meilläkin, vaikka niitä ovellisia kaappeja onkin vain muutama, mutta silti hyötykäyttöä sekin!

Mua niin harmittaa, että meidän sänky on hassunmallinen, eikä sinne saa alle mitään, se olisi todella niin näppärää säilytystilaa vaikka kausivaatteille tms. Meidän asunnossa on kiinteänä vain pari pikkuista komeroa, joista toinen keittiössä, ja nyt makkarissa on pitkä rivi Ikean kaappeja vaatteille, mutta sitten on vielä kaikkea lakanoista kirjoihin ja sen sellaiseen, jotka pitäisi saada säilöttyä jonnekin. Paljosta sälästä ollaan jo luovuttu, mutta silti tuntuu, ettei kaikelle vain ole paikkaa :(

Tosin me ei ollakaan vielä otettu käyttöön seiniä, joten hyllyt voisivat auttaa paljon jos seinät eivät ihan haperoksi paljastu. Täytyypä pistää listalle, tuosta olisi meilläkin apua!

Kiitos vinkeistä :)

Vastaa

Siulla on kunnioitettavan suuri koruvalikoima! :) Miulla kans on ihan sama, että jos ei olisi näkösällä, niin sitten ne kyllä unohtuisi. :O Kuulin joskus todella kauan aikaa sitten näppärän kuuloisen vinkin korujen säilytykseen, mutta en itse ole sitä koskaan testannut. Ei ole ollut tarvetta, mutta jos koruja olisi todella paljon… Eräs espanjalaisrouva kertoi, miten hän säilyttää korujansa vaatekaappien ovissa. Oletan, että sisäpuolella, koska siten ne olisi poissa silmistä. Voisin ihan hyvin kuvitella sinne oveen joitakin koukkuja ja niihin korut roikkumaan. Olisivat sitten katseilta suojassa, mutta näppärästi käden ulottuvilla. :D

Vastaa

On ihanaa, että on valinnanvaraa, paitsi silloin, jos niitä ei pääse kyttämään sen takia, ettei oma lajo pää muista mitä jo omistaa :D Tuo ovien sisäpuolella säilyttäminen on muuten aika oiva idea! Jos laittaisi pieniä koukkuja/nauloja vaatekaapin oven sisäpuoleen ja siihenhän saisi vaikka mitä! Tosin pitäisi vain muistaa olla avaamatta liian voimalla, ettei kaikki lennä ovesta irti ;)

Vastaa

Minulla on samanlainen ajatus korujen säilytyksestä kuin sinulla. Ne pitää olla helposti saatavilla, mutta silti piilossa. Minun ratkaisuni oli muuttaa yksi vessan kaapeista korukaapiksi.

http://life-order.blogspot.fi/2013/05/korut-ojennukseen.html

Minun korumäärälläni toimii hyvin.

Vastaa

Oi, tuo on kyllä niin kaunis ja toimiva ratkaisu! Juuri noin ne pysyvät ojennuksessa ja valikoima on helppo nopeasti silmäillä läpi. :) Mulla oli aikoinaan eteisen seinässä koukkurimat, joihin sai koruja tosi hyvin, mutta luulen, ettei mies hyväksyisi tänne samanlaista ratkaisua vaan ehdottaisi ennemmin puolien koruista kärräämistä kirpparille ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.