Viikonloppuvieras on hyvä syy tehdä sellaisia asioita kotikaupungissa, mitä jo pitkään on ajatellut, mutta vain jotenkin ei ole saanut aikaiseksi. Niinpä kun Ansku tänä viikonloppuna tuli kyläilemään luokseni, poikkesimme sekä Kaisaniemen Kasvitieteellisessä puutarhassa, että tänään sunnuntaina Katajanokalla sijaitsevan Goodio Cafen vegaanisella brunssilla. Molemmat ilmeisesti liian lähellä sijaitsevia siihen, että niitä olisi itsekseen tullut toteutettua, vaikka mielessä ovatkin olleet. Sitä paitsi brunssit muutenkin ovat enemmän seura-aktiviteettia kuin yksinäistä puuhaa, sitä varten on arkiaamujen aamiaiset ja valmiit aamiaisannokset.

Yritin muistella milloin olen viimeksi ylipäätään käynyt brunssilla, ja siitä on aikaa! Niinpä nautin tilaisuudesta nyt, ja istuimmekin kiireettä maistelemassa vegaanista ja gluteenitonta kattausta.

Goodio Cafe on viehättävä ja siellä on tullutkin poikettua ihan vain kahvittelemassa jokusen kerran. Brunssi järjestetään viikonloppuna kattauksina, josta löytyy infoa nettisivuilta. Pöytävaraus on suotavaa.

Tällä kertaa kattausta teemoitti tulevan viikon ystävänpäivä, mikä teki jälkiruokatarjonnasta pinkkipainotteisen. Tunnelma oli rento ja kokonaisuus maukas sekä ruokaisa. Myönnettävä on, että brunssi oli lounasmaisempi kuin osasin odottaa. Pidän tietyistä aamiaiselementeistä ja runsaasta jälkiruokatarjonnasta, jotka tästä jäivät puuttumaan. Tarjolla oli melko vähän, joskin laadukasta ja herkullista. Lähtökohtaisesti ihanaa, että kaikki on sellaista, mitä itse voi ja halusi syödä!

Ansku kaipaili brunssiin jotain lämmintä, ja olisihan se ollut ihana pienen vedon hiipiessä ovesta iholle. Itse olisin kaivannut brunssiin sellaisia elementtejä kuin vegaaninen juustoa (tai muuta levitettä leivän päälle), enemmän kuin yhtä leipää, mehua ja valinnanvaraa makeisiin jälkiruokiin. Niin ihania kuin hedelmät ovatkin, en jotenkin itse osaa laskea niitä varsinaisesti jälkiruokasi, joten yksi ainoa raakakakkuvaihtoehto oli pienoinen pettymys, etenkin kun brunssin hinta oli varsin korkea, peräti 25 euroa henkilöä kohden.

Kokonaisuutta kompensoi raukea ja rauhallinen tunnelma, hälyn puute sekä kiireettömyys. Kattausta täydennettiin aktiivisesti, joten mikään ei päässyt loppumaan kesken kaiken, ainakaan näin ensimmäisten kattausten aikana. Niin, ja tietenkin iso plussa vegaanisuudesta, ihanaa kun Helsinkiin on rantautunut spesiaalibrunsseja ja siten valinnanvaraa löytyy. Koska kokonaisuus oli niin ruokaisa, suosittelen suuntaamaan paikalle ennemmin lounasfiiliksellä kuin aamiaisen kiilto silmissä. Sen myötä siis myöhäisempi kattauskaan ei ole huono idea. Kaiken kaikkiaan brunssi oli kiva, mutta hintaansa nähden olisin toivonut enemmän.

Paikkana Goodio Cafe ylipäätään on ihana, joten suosittelen vähintään kahville ja/tai smoothiebowlille pistäytymistä!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.