Sunnuntai valkeni yhtä upeana kuin edellinenkin päivä, mutta tavattoman kipakalla pakkasella. Kylmyyttä uhmaten suunnattiin kaupungille, mutta mittarilukema olisin ehkä ollut hyvä tarkistaa kotona ennen lähtöä. Ensitapaamisestamme tuli kuluneeksi päivälleen vuosi, joten päätettiin hemmotella itseämme sunnuntaibrunssin muodossa ja päättää rento kaupunkipäivä kahvitteluun paikassa, jonne summamutikassa ekalla tapaamiskerrallamme päädyttiin. Brunssipaikaksi mies oli valinnut Brasserie Kämpin, jossa olen viimeksi käynyt ystävän kanssa aivan heinäkuun alussa. Lista oli muuttunut edelliskerrasta ja menun oli suunnitellut Sauli Kemppainen, joka on Saksassa Die Quadriga -ravintolan keittiöpäällikkönä toimiessaan saavuttanut Michelin-tähden. Ennestään tuttu Kämpin linja oli silti tallella, lounasmainen buffet tarkoin valituin herkuin, minkä tietäen päädyimme iltapäivän kattaukseen aamiaisajan sijaan.

IMG_2573kamp 1IMG_2651IMG_2576

Tarjolla oli salaatteja, lämmintä ruokaa ja kaunis jälkiruokapöytä, kuten aiemminkin, vain pääryhmien sisällöt olivat hieman muuttuneet. Tarjolla oli paljon kalaa ja muita mereneläviä sekä kanaa, joten omaan ruokavalioon sopivaa löytyi niukasti. Kaikki oli kauniisti esillä, mutta makumaailmalta olisi odottanut enemmän. Mikään ei maultaan yllättänyt ja kokonaisuus oli hieman tylsä ja jotenkin liian turvallinen, mutta toisaalta, niin tarjoilut sopii mahdollisimman monen makuun vaikka välttämättä en sitä tavoitetta Kämpin brunssilta odottaisi. Jälkiruokapöytä nostatti veden kielelle visuaalisuudellaan ja sitä brunssista eniten odotinkin, mutta tarjonta tuntui suppeammalta kuin viimeksi. Makumaailmakin oli pettymys, mousset osoittautuivat mauttomiksi ja macaronit ylimakeiksi. Pannukakku oli herkullista ja tervakastike mielenkiintoinen lisä, mutta olisi mielestäni kaivannut rinnalleen kermavaahtoa tai jäätelöä täydentämään makukokonaisuuden.

Mehuvalikoima oli mainio mielenkiintoisilla raaka-ainekombinaatioillaan ja kannujen kauniin värisillä sisällöillä, mutta brunssin kokonaismakuelämys jäi vaisuksi. Myönnettävä on, että pidin paljon enemmän Kämpin viime kesäisestä, hieman lähempänä aamiaista olevasta menusta.  Kaupungin kalleimmalta brunssilta olisin odottanut enemmän. Ensimmäistä kertaa koskaan myös Kämpin palvelusta jäi jokseenkin nyreä kuva, valitettavasti. Silti, Brasserie Kämp on miljöönä vailla vertaa, eikä kadun vilinää katsellessa tunnu olevan kiire minnekään, jatkossa tosin taidan skipata brunssin ellei lista mainittavasti muutu, ja päädyn suosiolla kahvituokioihin tai illallisiin.

IMG_2571IMG_2611IMG_2629

Katso myös nämä

12 comments

Vastaa

Mikä olikaan suosikki brunssipaikkasi? :) Osaisitko suositella jotakin edullista ja hyvää brunssipaikkaa?

Vastaa

Heippa, tämä olikin hyvä kysymys ja inspiroi niin paljon, että kokoanpa listaksi omaan postaukseensa testaamani brunssit ja tietty ne suosikit:) Palaan pian brunssilistan kera!

Vastaa

Ooh, tuo uusittu lista pitäisi käydä testaamassa! Edellisestä kerrasta onkin jo hetki… Uusia brunssisuosikkejani ovat myös Kiila ja Salutorget.

Vastaa

Brunsseilu on kyllä ihana ”harrastus”, mikäs sen parempaa kuin kiva rento vapaapäivän hetki hyvässä seurassa ja herkkujen äärellä :) Salutorgetilla poikkeamisestani onkin vierähtänyt jo todella kauan, pitäisikin tsekata lista ja käydä siellä uudestaan!

Vastaa

On jo pidemmän aikaa pitänyt käydä testaamassa tämä brunssi, mutta vielä on jäänyt väliin. Sen verran täytyy kysäistä, että tarkeniko siellä lasihuoneessa pakkasella hyvin? Jotenkin se lasikoppi näyttää kamalan kylmältä, ja ajattelinkin jättää brunssin testaamisen kesälle.

Odottelen sun brunssilistaa innolla! :) Omani löytyy blogistani, http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/brunssiarvostelut/

Vastaa

Hih, ei kannata viileyttä pelätä, lasiseinien sisällä on ihanan lämmin – aivan kuin sisällä olisi! Itse jopa pidän lasiterassista enemmän kuin sisällä istumisesta, ensinnäkin ainakin nyt siellä oli hälyttömämpää ja toiseksi, valoa on enemmän ja on ihan katsella samalla syödessä ihmisvilinää :)

Oonkin käynyt kurkkimassa brunssilistaasi inspiraatioita uusiin brunsseihin hakieassa, informatiivinen ja selkeä lista :) Omakin lista on melkein valmis, kuvitus vain vielä puuttuu!

Vastaa

Loistavaa! Voin siis uskaltautua brunssille jo ennen kesän helteitä. ;)

Vastaa

Olen kanssasi samaa mieltä, ja todella harmissani, että Kämpin brunssi on mennyt huonompaan suuntaan:( Olen kovasti viehättynyt paikkaan ja aina nauttinut käydessäni siellä. Olen kuitenkin sen verran tarkka ruoasta, että väkisinkin muutos vaikuttaa käyntitiheyteen.

Olen muuten lukenut blogiasi pitkään ja sainkin sinulta alunperin vinkin Kämpin brunssiin, ja olin kovin ihastunut. Odotan siis innolla vinkkipostausta brunssipaikoista:)

Vastaa

Äh, harmi, ettei sinuunkaan iske tämä uusi suunta! Sama juttu, itsekin pidän Kämpin miljööstä hurjasti, siksi erityisesti onkin harmi, ettei menun sisältö vain oikein enää millään vastaa sille asetettua hintaa. En tiedä millaisin väliajoin sisältöä tarkastetaan, mutta toivottavasti menu päivittyisi pian uudelleen ja parempaan suuntaan, tietty :)

Kiva kuulla, että olet viipynyt jo pidempään blogini parissa! Aina yhtä ihanaa on myös, jos pystyy välittämään muidenkin arkiin kivoja uusia ideoita, oli ne sitten pukeutumiseen, matkailuun tai herkutteluun liittyviä. Jaettu ilo on tuplailo, vai mites se meni :) Ihanaa viikon jatkoa sinulle ja kaunis kiitos kommentistasi!

Vastaa

Hei. Oli kiva lukea mielipiteesi uudesta Kämpin brunssista. Mieheni kanssa on ollut aikomus käydä testaamassa se. Olen kuullut muiltakin ettei hinta-laatu ole kohdillaan enää. Kämpin sijaan taidammekin mennä seuraavan kerran Kalastajatorpan brunssille. Oletko käynyt? Brunsseilu on mukavaa ajanvietettä, mutta täällä pk seudulla vielä aika
hakusessa hinta-laatu suhteeltaan. Odottelenkin mielenkiinnolla vinkkipostaustasi. Täytyy kehua ja kiittää hyvistä lähikuvista ja siitä, että kerrot tarkasti mitä kaikkea on tarjolla. Minulle tärkeitä pointteja on esim.onko hedelmät tuoreita vai purkista, onko mehut tuorepuristettua vai ei, kahvin laatu? Mieheni on kala-allrgikko, joten mitkä ovat esim liha vaihtoehdot.

Vastaa

Heippa M, kiva jos postauksesta oli hyötyä! Aiemmin tosiaan olisin Kämpin brunssia suositellut, mutta nyt siitä moista korkeaa summaa maksaminen tuntuu vähän hullulta. Toki makuja on monia, ja joku saattaa päinvastoin tykätä uudesta menusta vanhaa enemmän. Tosin jos kala-allergikko kotoa löytyy, ei tämä kaikessa kalapainotteisuudessaan ole paras vaihtoehto. Itsekään en kalaa syö, joten on tärkeää, että menusta löytyy hyvin liha- ja kasvisvaihtoehtoja!

Oi, Kalastajatorpan brunssi ei olekaan vielä tullut vastaan, joten kiitos vinkistä, tuon lisäänkin ”täytyy käydä” –listalle! Uusia brunsseja on ihana testata ja kuten sanoit, brunsseilu on varsin mukava tapa viettää aikaa. Siinä kyllä olet oikeassa, että hinta-laatusuhteissa täällä olisi vielä kehittämistä. Hinnat tuntuvat vielä jatkuvasti nousevan, mutta sisällöt enemminkin supistuvat kuin kasvavat. Hassu yhtälö!

Ja kuten mainitsit, kokemus koostuu pienistä asioista, joten juuri noilla asioilla on merkitystä. Kävin taannoin Moko marketin brunssilla, jossa marjat olivat vielä osin jäisiä ja osin lilluivat sulaneessa nesteessä, eipä pahemmin innostanut verrattuna vaikkapa (kalliimmankin, toki) Bulevad Socialin ihanaan tuoreeseen marja-annokseen. Pienet asiat, niillä on iso merkitys! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.