Viime viikon lauantain aloitimme kauniissa kuulassa syyssäässä kävelemällä toiseksi lähimmälle brunssipaikalleni, eli Töölön Ruusulankadun keilahallin yhteydessä sijaitsevaan Mercuriin, jossa olemme käyneet säännöllisen epäsäännöllisesti niin kauan kuin olemme nykyisessä kodissamme asuneet. Siinä ajassa brunssi on kehittynyt paljon, mitä on ollut ilo seurata! Jos se alkuaikona haki vielä itseään ja määrä korvasi laatua sunnuntaibrunssin muodossa, päivittyi se vuosi sitten lauantaille ja valikoima kohentui mättöruoasta tarkemmin valittuihin yksityiskohtiin ja tilaan taiottiin ripauksen enemmän tunnelmaa.

Nyt Mercurin brunssi* on uudistunut jälleen hieman ja jos minulta kysytään, ehdottomasti oikeaan suuntaan. Tilaa on pelkistetty ja paranneltu entistä enemmän, keilahallifiilis on saatu häivytettyä ja paikka tuntuu tunnelmalliselta, itse asiassa sellaiselta, että ensimmäistä kertaa ajattelin, että siellä voisi myös illallistaa. Myös valikoimaa on hiottu entistä harkitummaksi kokonaisuudeksi.

mercur brunssi 1mercur brunssi 3mercur brunssi 2

Brunssi on ruokaisa, kuten aikaisemminkin. Alkuun on tarjolla useita erilaisia salaatteja ja lämpimässä pöydässäperinteisiä makkaroita, lihapyöryköitä ja kasviksia sekä muita lisukkeita. Jälkiruokapöytä oli erityisesti mieleeni, siinä notkui muhkeaa porkkanakakkua, mustikkapiirakkaa, lettuja, vaniljapannacottaa, smoothieta ja hedelmiä – eli todella runsaasti makeita vaihtoehtoja! Aamiaisesta muistutti lähinnä appelsiinimehu, (erinomainen) feta-pinaatti -uunimunakas, croissantit ja karjalanpiirakat. Näin perinteisen aamiaisen ystävänä myönnän kaivaneeni juustoja, sekä leivän päälle laitettavaksi että jälkiruokaa tehostamaan, sekä lisäksi jogurtti myslillä olisi ollut kiva lisä ja tuonut kokonaisuuteen ripauksen aamun aloitusta henkiviä elementtejä.

mercur brunssi 4mercur brunssi 5mercur brunssi 7mercur brunssi 6

Jo viime kerralla Mercurin brunssista kirjoitellessani kehaisin kehityksen suuntaa ja nyt on ehdottomasti menty jälleen askel eteenpäin. Isoon tilaan on saatu viihtyisyyttä ja tarjoilujen esille pano toimii – jos kaikki tuntui ihan ekoilla käyntikerroilla ruokalamaiselta ja jotenkin rauhattomalta, niin nyt kokonaisuus on saatu hiottua miellyttävän eheäksi. Vielä kun valikoimaan tipahtaisi jo olemassa olevien lisäksi (ei siis minkään tilalle) juustot ja jogurtti, liputtaisin lisää. Plussaa muuten myös siitä, että kasvisruokailijana löysin hyvin syötävää, eli vaikka lämpimät tarjoilut ovat lihapainotteisia, salaattitarjonta kompensoi hyvin ja olo jäi ravituksi.

Bongasin tätä kirjoitellessani brunssin ja hohtokeilauksen yhdistävän pakettihinnan, mikä on itse asiassa aika näppärä idea, eli jos keilaus kiinnostaa, niin kannattaa harkita näiden kahden yhdistämistä

mercur brunssi 8mercur brunssi 9mercur brunssi 11

         *Brunssi saatu blogin kautta

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.