Runeberginkadulla sijaitseva Tokyo 55 on yksi suosikkiravintoloistani. Eksyin sinne ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten kun muutin edelliseen kotiini, siitäkin huolimatta, että alueella olin asunut ennen sitäkin. Parin vuoden ajan Tokyossa tuli käytyä varsin tiuhaan kun uusi koti sijaitsi sopivasti aivan kulman takana, mutta vähän aikaa sitten havahduin siihen, että edellis kerrasta oli ehtinyt vierähtämään jo jotakuinkin vuosi. Ravintola oli kuitenkin pyörinyt tiuhaan mielessä, erityisesti sännöllisen ohikulkumatkan myötä, mutta vasta nyt kevään korvilla ryhdistäydyin korjaamaan asian, muuttokin pois alueelta kun oli edessä. Noh, muutto ehti ensin, mutta suunnattiin sushille viimein viime lauantaina Groomin Pitstop -illan jälkeen. Ja oi, ei se ollut mihinkään vuodessa muuttunut ja Tokyo 55 kantaa edelleen suosikki sushipaikkani -titteliä.

_MG_3828IMG_7439IMG_7428IMG_7460

Jos jatketaan listan silmäilyä susheista eteenpäin, niin pääruoista löytyy häränmarmoria teriyakikastikkeella, mitä kertakaikkisesti rakastan! Silloin aikoinaan tavakseni muodostui tilata aina juuri tuo pääruoka pienen sushilajitelman kera – toimii, kerta toisensa jälkeen!

Ylistin häränmarmoria miehelle niin, että luulen, ettei seuraavaa illallista Tokyo55:ssä tarvitse kokonaista vuotta odottaa. Tällä kertaa kun päädyimme houkutuksestani huolimatta valmiiseen menuun; alkuun pieni sushilajitelma, pääruoaksi rapeaa porsaankylkeä teryakikastikkeella ja jälkkäriksi suklaafondant vihreä tee -jäätelöpallolla. Kylkeen vielä mätsätyt juomat; sakea, punaviiniä ja jälkiruokaviini. Kaikki muu oli oikein erinomaista, mutta suklaafondant olisi saanut olla hieman täyteläisempi. Mies tykästyi kokonaisuuteen kuuluviin susheihin, joten oli kiva, etten aiheuttanut pettymystä kehuttuani paikkaa säännöllisesti kuluneen vuoden ajan. :)

IMG_7443IMG_7429IMG_9993IMG_7480

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Tuo on mahtava paikka! Sen sushilounas, all-you-can-eat -periaatteella on liian hyvää ollakseen totta!

Vastaa

Oi, luinkin tuosta sushilounaasta ja kuulostaa nii-in hyvälle, että.. Se täytyy kyllä päästä testaamaan! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.