Aurinko on hellinyt tänä viikonloppuna, eikä ole tarvinnut arvuutella vuodenaikaa, kuten edeltäneinä arkipäivinä. Lauantaibrunssi sopi hyvin vapaaviikonloppuun, niinpä kömmittiin eilen aamulla kotoa herkuttelemaan. Brunssilistausta tänne blogiin kootessani (tulee pian!) muistui mieleen sellainen sisustuskauppa-kahvilakonsepti kuin Moko Market & Café, ja täppäsin sen itselleni paikaksi, jossa on ehdottomasti käytävä uudelleen. Punavuoren Moko Marketista brunsseilusta on ehtinyt vierähtää jo pari vuotta, ja ne brunssikuvat seisovat vieläkin koneella brunssipostausta odottelemassa. Heh, taitaa olla tarjonta päivittynyt siitä jo moneen otteeseen, joten parempi käyttää ne kuvat johonkin muuhun tarkoitukseen.. :)

Pöytävarausta tehdessä huomasimme, että Moko Market on rantautunut myös Sörnäisiin, joten lyhyemmän matkan ja uutuudenviehätyksen myötä päädyimme bookkaamaan pöydän sieltä. Konsepti oli sama kuin Punavuoressakin, herkullinen sisustuskauppa ja notkuva brunssipöytä katettu sen yhteyteen, kahvilan tiskin tuntumaan. Moko Marketista oli jäänyt mieleen kaunis kattaus ja esteettinen miljöö, eikä sen suhteen tarvinnut pettyä. Ulkona täydeltä terältä paistava kevätaurinko nostatti omalta osaltaan hyvää fiilistä ja suuret ikkunat päästivät tilaan kauniin päivänvalon. Asiakaspaikkoja oli suht hyvin ja riittävän väljästi, joten paikalle voisi päästä ex temporekin, mutta itse tykkään yleensä aina varmistaa aamiashetken pöytävarauksella.

mokomoko1moko02moko13

Miinusta tulee hieman alun odottelusta, kattaus vaihtui puoliltapäivin, jolloin olimme itse liikkeellä ja niin tietenkin kaikki muutkin samaan kattaukseen saapuvat brunssilaiset. Lautaset jaettiin kassalta, joten ei auttanut muu kuin asettua pitkän jonon hännille. Näppärää olisi, jos molempien ei olisi tarvinnut jonottaa ja odottaa, ja muutenkin yhden lautasen politiikka tuntui vähän hassulta – pannareiden kasaaminen salaattikastikkeen sotkemalle lautaselle tuntui vähän hölmöltä, mutta pilkun viilaustahan tämä.

Brunssi oli yhtä kuin aamiainen, ruokaisin juttu oli salaatti, mutta muuten se koostui aamiaispöydän perusantimista; sämpylöistä, croissantista, kasviksista ja jogurtista. Jälkkäriksi oli pannaria ja kevyesti lämmintä pullavanukasta vaniljavaahdolla. Montaa sorttia ei tarjolla ollut, mutta kaikki mitä oli, oli oikein hyvää ja tuoretta. Hinta-laatusuhde tuntui siis olevan varsin kohdillaan, ja vatsa tuli juuri sopivasti täyteen, mutta olo ei jäänyt ylensyöneeksi. Erityisen iso plussa valmiiksi kasatuista jogurttipurkeista, jotka maistuivat niin muikeilta, että vastaavaa täytyy valmistaa kotonakin joku viikonloppu. Myös kanelilla maustettu marmeladi oli herkkua, ja mies kehui hilloja. Muistelen, että nuo olisivat viime kerrallakin Moko Marketissa nousseet erityisen edukseen.

Tänne voisin tulla uudelleenkin laiskana lauantaiaamuna, sen verra perushyvä brunssi oli. Koko menu muuten löytyy Mokon nettisivuilta!

moko3moko10moko6moko11

Moko Market & Café Sörnäinen
Vilhonvuorenkatu 11, 00500 Helsinki
Brunssi lauantaisin, kattaukset klo10:00 ja klo12:00
Hinta kahvilla tai teellä 15,90€ (erikoiskahvilla 17,50€ ja smoothiella 17,90€)
Pöytävaraukset: 045 144 6225 tai mokosornainen@moko.fi

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Mukavaa, kun teit postauksen Sörnäisen Mokosta. Juttusi perusteella vaikutti ihan kivalta brunssilta, joten pitää joku lauantai käydä siellä pistäytymässä.

Vastaa

Kiva jos oli iloa! :) Niin erityinen brunssi ei ollut, että toiselta puolen kaupunkia kannattaisi sen vuoksi tulla, mutta ehdottomasti jos muuten on alueella liikkeellä tai asustelee näppärän matkan päässä (ja syttyy tietenkin tällaisille aamiaistyyppisille brunsseille), niin suosittelen lämpimästi :)

Kiva muuten myös, kun brunsseja löytyy myös ydinkeskustan ulkopuolelta – alentaa kynnystä lähteä ulos aamiaiselle jos läheltä kotikulmia kiva paikka löytyy! Ja tämä oli myös helppo tavoittaa autolla, hyvällä onnella paikan löytää ihan oven edestä ja muutenkin ehkä helpompaa kuin keskustaan asti ajelu :)

Vastaa

Ihanan herkullisen näköinen brunssi. Pitääkin joskus käydä kokeilemassa ja maistelemassa.
Tuo sinun lyhyempi hiusmalli on kaunis, olen itsekin suunnitellut jo pitkään lyhyempää mallia, mutta aina vaan siirrän ja emmin.. Mutta raikas ja kaunis on.

Vastaa

Suosittelen poikkeamaan jos satut olemaan kulmilla liikenteessä, Punavuoren Mokonkin brunssi on käsittääkseni menultaan vastaava ja tila myöskin on kivan persoonallinen :)

Kiitoksia, tosi kiva kuulla, että lyhyempi mallikin sopii – käsittämättömän vaikea tähän on vain tottua! Hiusten pätkäisy on kyllä iso päätös, ne onneksi kasvavat, mutta ei ihan hetkessä, joten jos päättää palata takaisin pitkään, on edessä väistämättä pitkä (ja erityisesti siltä tuntuva) kasvatuskausi :) Mutta toisaalta, koska ne kasvaa, niin siinä mielessä kokeilu on turvallista eikä suinkaan lopullinen teko!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.