cargo helsinki 02

Viime lauantaina vietettiin ystäväni Saaran synttäreitä ja muisteltiin, että ollaan tunnettu jo jotakuinkin 15 vuotta. Huh, miten aika vierähtää! Saara on teinivuosien poikaystäväni sisko, ja vaikka se suhde päättyi päälle kolmen vuoden jälkeen, niin ystävyys Saaraan jäi, ja oikeastaan on vain vuosien varrella syventynyt ja kruunautui nyt itselle äärettömän merkityksellisellä roolilla.

Siitä lisää myöhemmin, nyt takaisin syntymäpäiväillalliseen, jota vietettiin yhdeksän naisen voimin Eerikinkadun eteläpäässä sijaitsevassa Cargo Coffee + Vegetarian Food -ravintolassa. Myönnän olleeni vähän jäissä edellisillan venähdettyä pitkäksi Viikatteen keikan jälkimainingeissa, mutta seuran leppoisa tunnelma ja ravintolan pehmeässä kynttilänvalossa kylpevä rouhea konttimiljöö viehätti. Ja se ruoka, nam!

cargo helsinki 6cargo helsinki 5cargo helsinki 4

Cargo on siis kasvisravintola, jonka valikoima on myös pitkälti vegaania. Esimerkiksi nauttimani kolmen ruokalajin menu on kokonaan vegaani. Olisi tehnyt mieli ottaa se mätsätyillä viineillä, mutta jostain syystä tuona iltana ei viini enää maistunut vaan tyydyin luomulimuun. Kaikki tarjolla oleva on gluteiinitonta eikä ravintolan keittiö käytä valkoista sokeria. Ruokalistan on suunnitellut villiyrttispesialisti Sami Tallberg ja kokonaisuus on mielettömän maukas!

Cargosta saa myös kahvilatuotteita ja aamiaista (sekä vegaanibrunssia!), jota ehdottomasti on käytävä joku päivä testaamassa. Kesän tullen ravintolan kruunaa iso terassi. Cargo ei siis ole vain kasvissyöjille, vaan kenelle tahansa. Omistajat haluavatkin nähdä paikan erityisesti yhtenä uutena vaihtoehtona muille eri tyylisille keittiöille, siinä missä joku päivä valitsee kiinalaista, voi toisena päivänä kokeilla kasviherkkuja. Ja tietenkin, ovathan ravintolan annit aallon harjalla mitä tulee ruokatrendeihin! Paikalla olikin lauantai-iltana hauskan monipuolisesti kävijöitä, oli illallistajia, pariskuntia ja perheitä sekä lasilliselle tai kahville poikenneita. Rento tunnelma ja hyvä fiilis. Suosittelen lämpimästi!

cargo helsinki 9cargo helsinki 8cargo helsinki 7

Cargo Coffee + Vegetarian Food, Ruoholahdenranta 8, Helsinki

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Hei, päädyin blogiisi googlaamalla vaaleanpunaista takkia. Onko sinulla se gina tricotin takki vielä, ja tahtousitko myydä sitä? :)

Vastaa

Heippa! Hauska, että eksyit blogiini takkia googlailemalla :) Kyllä, kyseinen takki löytyy edelleen, mutta tykkään siitä kovasti, joten mielellään en vielä raaskisi luopua :( Kiva kuitenkin kun kysyit!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.