Visuveden matkallemme ei olisi voinut sattua parempaa säätä. Heräsimme pyhäinpäivän aamuna verhojen lomasta puskeviin auringonsäteisiin ja kömmimme levänneinä tuvan pöydän äärelle aamiaiselle. Kahvi porisi keittimessä ja äiti oli kattanut hirsipöydälle herkkuja. Ikkunasta avautui henkeäsalpaavan kaunis näky, hohtava huurre oli kuorruttanut koko maiseman. Tuntui hassulta olla edesmenneen isoäitini kotona ilman itse isoäitiä, mutta kuvat seinällä muistuttivat menneistä ja paikat tulvivat muistoja. Vanhassa puumökissä oli raukea tunnelma ja kakluunin lämpö piti ulkoa puskevan kylmän poissa. Aamiaisen jälkeen puimme lämpimästi päälle ja suuntasimme aamukävelylle talven tunnelmaa huokuvaan maisemaan.

visuvesi 22-5visuvesi 13-3visuvesi 16 visuvesi 27-5visuvesi 9 visuvesi 12-4visuvesi 28

Ruoveden alue on todella kaunista. Alueella on upeita vanhoja rakennuksia ja huivilamaisia koteja, syvää metsää ja upeat vesistöalueet, jotka ympäröivät Visuveden kylää. Kävelimme ensin kivenheiton päässä sijaitsevaan rantaan, jossa olen pienenä uittanut vaarin tekemiä kaarnaveneitä ja kalastanut kesäaamuina. Koukkasimme uinuvan keskustan kautta kanavarantaan ja katselimme talveen valmista uimarantaa, joka näin aikuisena näytti niin paljon pienemmältä kuin aikoinaan lapsen silmin. Tuntui hassulta, että olen viimeksi poikennut näissä maisemissa runsaasti päälle kymmenen vuotta sitten, ajan kanssa oikeastaan paljon pidemmän aikaa sitten. Punainen mökki hiljeni kun isovanhempani muuttivat palvelutaloon, niinpä matka pysähtyi läpi aikuisiän Tampereelle Visuvedelle jatkamisen sijaan.

visuvesi 58-1visuvesi 23-1visuvesi 3visuvesi 7-4visuvesi 26-7visuvesi 41-3visuvesi 54

Lupasin itselleni, että tänne on palattava ensi kesänä. Käytävä kiertämässä uudelleen vanhoja tuttuja nähtävyyksiä, joita sijaitsee alueella runsaasti. Tehtävä patikkaretki näyttäville suoalueille ja päiväkahviteltava Ruoveden kirkonkylän keskustan somassa kahvilassa sekä poikettava maan vanhimassa kirjakaupassa, jossa lapsena hypistelin pyyhekumeja ja kirjepapereita.

Maisemanvaihdos teki hyvää. Kirkkaassa ja kuulaassa alkutalven ilmassa kävely tuntui puhdistavan keuhkot ja mielen. Eikä hullumpaa ollut viettää ihanaa aikaa äidin kanssa ja näyttää miehelle niitä paikkoja, joissa itse on aikoinaan paljonkin aikaa viettänyt ja maisemia, jotka ovat olleet pitkään osa oman suvun matkaa.

visuvesi 32visuvesi 46-3visuvesi 47-5visuvesi 49-5visuvesi 03

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

21 comments

Vastaa

Miten uskomattoman kauniita kuvia – olen sanaton <3

Vastaa

Oi, kiitos ihana!! <3

Vastaa

Ruovesi on kyllä kaunista seutua :) Itse asun Ruoveden lähellä ja tätini asuu Ruovedellä, mutta silti tuossa kauniissa kunnassa tulee käytyä aivan liian harvoin.

Vastaa

Oi, jopas sattui! :) Aina teini-ikään asti noilla kulmilla tuli viettyä paljonkin aikaa, mutta sitten vuodet yhtäkkiä livistivät sormien lomasta ja noilla kulmilla poikkeamiseen tuli pitkä tauko. Nyt on ehdottomasti korjattava asia ja sukellettava uudelleen alueen upeaan luontoon sekä tunnelmaan :)

Vastaa

Aivan mielettömän kauniit kuvat, värit, sävyt ja tunnelma, kaikki kohdallaan! Ah, rakastan huurretta ja tuollaista kirpeää, raikasta ilmaa. Nämä kuvat tuntuvat ihan unelmalta varsinkin nyt, kun olen maannut kolme päivää sisällä kipeänä. Kaipaan raittiiseen ilmaan!

Vastaa

Oi, kiitos kovasti!! Maisema tuona aamuna oli kyllä huikean kaunis ja ilma mielettömän raikas ja kuulas. Niin harmillista, ettei tuollaisesta huurteisesta maisemasta kaupungissa pääse nauttimaan!

Voi eikä, kipeänä oleminen on kyllä niin kurjaa! Pikaista paranemista – toivottavasti pääset pian liikkeelle :)

Vastaa

Henkeäsalpaavan kaunis on kyllä kovinkin kuvaava sana. Wau!

Vastaa

Maisemat olivat kyllä huikeat! Mikä onni, että sattui ihana auringonpaiste eikä tällainen kurja syyssateen täyttämä päivä kuten tänään :)

Vastaa

No niin, nää on just sellaisia kuvia joita aina toivon ottavani ja usein vielä kuvittelen ottaneeni, mutta jotka eivät multa kuitenkaan ikinä onnistu, sillä valotukset ja tarkennukset on mulla aina pielessä.

Vastaa

Haha, joskus olosuhteet ovat erityisen suopeita ja kuvat tuntuvat onnistuvan kertaheitolla :) Sitten on vastapainona niitä harmaita päiviä ja ankaraa auringonpaistetta, jolloin yksikään kuva ei tunnu välittävän yhtään sitä, miltä kaikki oikeasti näyttää :)

Vastaa

Todella kaunista, aivan unohtaa sateisen ja harmaan Helsingin! Ja sinulla on kauniit, maisemaan sopivat vaatteet. Harvoin katson kenkiäsi sillä silmällä, koska käytän itse matalakorkoisempia ja lämpimämpiä (eli umpinaisempia ja varrellisia) kenkiä, mutta nuo punaiset kengät ovat aivan hurmaavat!

Vastaa

Kiitos kovasti! Hih, näissä maisemissa olisi tuntunut ihan väärältä kuljeskella kynähameessa :D Ja kiitti, ostin popot ystävältä ja tykästyin niihin heti, ihana sävy ja mielettömän mukavat jalassa! :)

Vastaa

Mieletön paikka!! Ja mitkä kuvat <3

Vastaa

Oi kiitos! Maisemat olivat kyllä huikeat ja kamera täyttyi nopeasti luontokuvista :)

Vastaa

Upeaa, upeaa tunnelmaa mielettömän kauniissa kuvissa! :)

Vastaa

Kiitos ihana! <3

Vastaa

Aivan ihania nämä postauksesi Ruovedeltä; itse olen suht läheltä eli Juupajoelta kotoisin. Pystyn äärettömän hyvin samaistumaan tunnelmiin ja postauksesi kuljettikin minut kertaheitolla mielessäni kotimaisemiin – kiitokset siitä!

Vastaa

Oi, olipa kauniisti sanottu! Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi :)

Vastaa

Mielettömän upeita kuvia, joista välittyi taianomainen tunnelma ja luonnon rauha. Tuli kauhea hinku päästä omalle mökillemme luonnonkauniisiin maisemiin. :)

Vastaa

Luonnon äärellä on kyllä oma mieletön maailmansa sekä tunnelmansa! En malta odottaa ensi kesää ja mahdollisuutta viettää ehkäpä hieman pidempi aika noissa maisemissa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.