Niin harmittaa, että omalle läppärille kävi miten kävi just ennen reissua! Olen tänään yrittänyt saada ladattua kuvia lainakoneen kautta blogiin, mutta ei tule mitään. Tai tulisi, mutta siihen menee koko päivä, enkä nyt vain mitenkään tahdo käyttää kaikkea aikaa kuvien latailuun kun on niin paljon nähtävää ja koettavaa ympärillä. Tietty, ehtiihän nuo matkakuvat purkaa tänne blogiin sittenkin kun saan ostettua uuden koneen (toivottavasti ihan heti reissun jälkeen), mutta kun hinkuisi just nyt ihan heti kertoa kuvien välityksellä mitä kaikkea tähänastinen matka on pitänyt sisällään. Ei auta kuin odottaa ja tyytyä hihkumaan, että Salla on osoittautunut juuri sellaiseksi kohteeksi kuin toivoinkin!

Paikka on pieni, mutta mielettömän tunnelmallinen. Luonto on häkellyttävän kaunis ja rauhallinen, lisäksi kaikki on mukavasti lähellä. Holiday Clubin mökit ovat ihan ideaalipaikalla aivan rinteiden vieressä ja kävelymatkan päässä ruokaravintoloista (ainuttakaan baaria täältä ei löydy, ainoastaan leppoisa ja turistiystävällinen Papana Pupi). Myös aktiviteeteille on helppo autottomankin päästä.

Tällä hetkellä meillä räiskyy tuli takassa ja ulkona pyryttää voimalla, ei siis valittamista. Päinvastoin – ihmettelen, miksen ole tehnyt tällaista reissua jo aikaa sitten vaikka mielessä se on pitkään kummitellut. Miehelle olen ehtinyt jo moneen otteeseen toistaa, että tulevana vuonna on kyllä aivan pakko yrittää saada ruskareissu ujutettua kalenteriin ja budjettiin. Voin vain kuvitella, miten kaunis ruska-aika on Lapissa.

huskysafari salla 3

Mutta niin, tänään kävimme Sallan Poropuistossa husky-safarilla, jossa kirjaimellisesti itkin ja nauroin, niin hauska, jännittävä ja ainutlaatuinen elämys oli. Huomiseksi on varattuna lasketteluopetusta (lähinnä itseäni ajatellen, viimeksi rinteessä kun olen ollut kohta 20 vuotta sitten) ja tarkoitus olisi myös huristella moottorikelkoilla Sallatunturin laelle. Niin toivon, että sää olisi kirkas, toisin kuin tähänastisina lomapäivinä on ollut. Ei siis vielä merkkiäkään revontulista bongattu, mutta onhan tässä kolme yötä matkaa jäljellä.

Majoitus saatu Holiday Clubin kautta.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Eikös vaan ole ihan parasta :D? Meillä on vain kaksi omaa huskya, joten ihan noin hurjaan menoon ei päästä itse, mutta kyllä nuo kaksikin aika vauhtia yhtä ihmistä vetävät. Ja aina silloin tällöin käydään osana isompaa valjakkoa sitten hurjastelemassa. Ja hitsi, valjakon ajaminen vasta hauskaa onkin: ekalla kerralla yksin itse ajaen meinasin vain kerran keikahtaa hankeen ja jäädä matkan varrelle ;D

Ihana elämysreissu teillä siellä kaiken kaikkiaan meneillään <3

Vastaa

Voi kyllä! Ihan mieletön kokemus <3 Ja nuo huskyt, aivan ihania! Mun koirakuume sen kuin jatkoi kohoamistaan. Ja lappikuume kanssa :) Hihi, mä en uskaltautunut tällä kertaa ohjaksiin, sen sijaan pelkäsin miehen kyydissä metsäreittiä viilettäessä ja pelkäsin löytäväni itseni pian kumollaan jostain kinoksesta :D Huippukokemus, ens kerralla ehkä itse puikkoihin!

Vastaa

Oih, itse olin vuosi sitten Sallassa Holiday Clubin vuokramökissä mieheni kanssa juhlimassa tasavuosiani ja matka oli yksi elämäni ihanimmista. Perustelut Sallan valinnalle olivat samat kuin sinulla; rauhaa ja kaunista luontoa sekä sopivasti aktiviteetteja ja palveluja. Kävimme myös huskysafarilla ja todellakin, siellä viilettäessä lumen keskellä tunsi olevansa ainutlaatuisessa tarunhohtoisessa maailmassa, keskellä ei mitään. Nyt olen Intiassa töissä, mutta vuoden päästä haluan ehdottomasti kokea uudestaan Sallatunturin lumon. Oikein hyvää lomanjatkoa sinulle ja toivottavasti niitä revontuliakin vielä näkyy.

Vastaa

Oi, miten ihana kuulla! Odotin paljon tältä reissulta, mutta matka on silti ylittänyt odotukset ja tuntuu hassulta, että sitä on yhtenään suunnannut ulkomaille vaikka meiltä löytyy pohjoisesta näin upeita kohteita ainutlaatuisine elämyksineen. Sallaan voisin ehdottomasti tulla itsekin uudelleen, niin hyvin olen täällä viihtynyt. Ja se ruskareissu on myös aivan pakko päästä kokemaan :)

Kiitos ihanasta kommentistasi ja upeaa uutta vuotta! :)

Vastaa

Ei vitsi, miten mahtavan kuuloista teillä siellä on! Ihan tässä kateelliseksi tulee, Lapin loma kun on kummitellut omassakin mielessä tosi usein! Levillä on tullut käytyä laskettelemassa muutaman kerran viime vuosina ja Sallassakin lapsena, mutta tuollaista ihanan tunnelmallista mökkilomaa, husky-safareita sun muita kyllä haluaisin kokea myös! Ihanaa loppulomaa teille! <3

Vastaa

Oi, suosittelen lämpimästi! Tämä on ollut kyllä todella unohtumaton elämys ja just meidän tyylinen loma, sopivassa suhteessa kivoja aktiviteettejä ja talviurheilumahdoillisuuksia sekä mökissä takkatulen ääressä rentoutumista. En ole itse kokenut vetoa suurten laskettelukeskusten äärelle, mutta sen sijaan just tällainen Lapin erämaa on houkutellut ja nyt on helppo todeta, että Salla on vastannut just niihin odotuksiin, mitä pohjoisen reissulta haaveilinkin! :)

Ihanaa uutta vuotta!! <3

Vastaa

Joskus on kyllä päästävä käymään tuolla husky-safarilla :) Olemme mieheni kanssa suunnitelleet Lapin matkaa viimeiset pari vuotta, mutta jotenkin sitä aina ennemmin laittaa kaiken ajan ja budjetin ulkomaanmatkoihin.

Vastaa

Meillä on ollut tismalleen sama juttu! Lappi on vetänyt puoleensa jo pitkään, mutta kotimaan matkailu on verrattain kallista ja kun samalla rahalla on päässyt ulkomaille, niin jotenkin sitä on tullut sitten aina valkattua se ulkomaanreissu Lappi-loman sijaan.

Nytkin mietin eka kaupunkilomaa muualle Eurooppaan Uudeksi Vuodeksi, mutta nyt ei kaduta yhtään, että suunnattiinkin etelän sijaan pohjoiseen sillä kokemus on ollut todella ainutkaatuinen! Suosittelen siis lämpimästi, jos jossain välissä tulee tilaisuus :)

Vastaa

Upeeta, mahtavaa!! Niin ihanan näköistä, olen kateudesta vihreä :) Ja te näytätte niin hyvältä että ootte kyllä ihan kuin Sallan mainoksesta <3 Nauttikaa!

Vastaa

Oi kiitos ihana!! Maisemat ovat täällä kyllä huikeat, millään ei meinaisi malttaa palata huomenna kotiin :) Ihanaa Uutta Vuotta ystävä rakas <3

Vastaa

Lappi on, no, kauneinta kotimaata :) jos nyt talvella ihastuitte, ruska-aikaan sinne mennessä Rakastutte. Nauttikaa <3

Vastaa

Voih, voin vain kuvitella! Ruskareissu on kyllä aivan pakko laittaa ihan todella suunnittelille, niin unohtumaton elämys jo tämäkin reissu on ollut <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.