Yhteistyössä Rauman Kaupunginteatterin kanssa.

Vannon pienien irtiottojen nimeen. Ei tarvitse lähteä kauaksi päästäkseen hetkeksi ulos arjen kuvioista, mutta tärkeää on, että välillä muistaa irrottautua ja ottaa etäisyyttä rutiineihin.

Rakastan matkailua ulkomaille, mutta viihdyn erinomaisesti myös kotimaan kohteissa. Viikonloppumatka pohjoiseen tai edes yksi hotelliyö jossain pienessä tai isommassa kaupungissa voi antaa kummasti energiaa arjen keskellä.

Tänä vuonna olen ihastunut Raumaan.

Vierailin ensimmäistä kertaa koskaan Raumalla heinäkuussa. Matka oli kaunis, pieni virstanpylväs pitkään hapuilleessa ihmissuhteessa. Omanlaisensa vedenjakaja. Oli aika ennen Raumaa ja aika Rauman jälkeen. Aika jälkeen on ollut hyvää. Ehkä Raumalla on sellainen vaikutus.

Kaupunki veti puoleensa pian uudelleen. Rauman Kaupunginteatteri kutsui kulttuuri-illanviettoon ja se kuulosti täydelliseltä ystävyysajalta. Niinpä Ilonan kanssa suuntasimme viime lauantaina Helsingistä suoralla bussiyhteydellä Raumalle, sillä samalla, jolla kesäreissukin toteutui. Majoituimme samaan hotelliin, illallistimme samassa ravintolassa (Osteria da Filippon pizzat, ah!) ja joimme päiväkahvia samoissa kahviloissa. Mitä sitä hyvää vaihtamaan, vaikka Raumalla tuntuukin olevan hyviä ravintoloita kokoonsa nähden runsaasti.

Kuuma kesä vain oli vaihtunut lempeään syksyyn. Vanha Rauma oli kaunis ja kuulas. Yhtä rauhallinen, mutta toisella tapaa raikas. Maisemaan hiipinyt ruska pääsi esiin syvempänä kuin vielä Helsingissä.

Rauman Kaupunginteatteri sijaitsee ihan Vanhan Rauman kupeessa. Nyt sitä ympäröi Silakkamarkkinat, jonne puoli kaupunkia tuntui saapuneen markkinoiden henkeä aistimaan.

Teatterin tunnelma ilahdutti mutkattomuudella ja kotoisuudella. Helposti tavoitettavana ja kooltaan kompaktina siinä oli jotain sellaista lähestyttävyyttä, mitä kulttuuriin toisinaan kaipaankin. Tunnetta, että se on ihan kaikille – konstailematon aistien aukaisija, joka tarjoaa elämyksiä ihan kenelle vain, ikään, sukupuoleen ja asemaan katsomatta.

Vauhdikas Koukussa-näytelmä oli juuri olotilaamme sopiva ja yhtä miellyttävän mutkaton kuin teatterin tunnelmakin. Melko rankkojen kesäkuukausien jälkeen kaipasimme molemmat rentoutta ja hauskuutta. Sitä Lontooseen sijoittunut farssi antoi.

Alusta loppuun otteessaan pitänyt Ray Cooneyn käsikirjoittama ja Petri Jäärnin ohjaama Koukussa nauratti. Ei turhia venyttelyjä vaan eheänä punoutunut ja alati tihenevä juoni sekä osuvat näyttelijävalinnat. Loppuratkaisu pääsi yllättämään, ja sen odottamattomuus ilahdutti.  Kerrankin sellaista, jonka etenemistä ei jo alussa tullut arvanneksi.

Jos joku, niin juuri tämä näytelmä sopii moneen makuun ja eri ikäisille. Teatteri-noviisille uskaltaisin helposti suositella Koukussa-näytelmää ensimmäisenä askeleena teatterin pariin, mutta osuu se vaativampaankin makuun.

Koko reilun kaksituntisen aikana en tullut ajatelleeksi aikaa kertaakaan. Itse esitys eteni niin eheänä ja väliajan iltateet jälkiruokineen täyttivät välipaussin täydellisesti, ettei kelloa tullut mieleenkään katsoa. Ihanaa. Rentouttavaa!

Esityksen jälkeen jatkoimme vielä kävelylle ja illalliselle vanhaankaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde ja pohjoismaiden laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue. Tuntien lipuessa yöhön palasimme Kalliohoviin tavoitteena pitkät ja hyvät yöunet.

Rakastan hotelliöitä. Puhtaat pehmeät lakanat ja valmis aamupala ovat pientä ylellisyyttä.

Sunnuntaina sukelsimme markkinatunnelmaan ja poikkesimme avoinna olleisiin putiikkeihin tehden pieniä löytöjä kotiin viemisiksi.

Yhden yön mittaisella kaupunkilomalla Raumaan ehtii oikein hyvin tutustua. Kävelyetäisyydeltä löytyy Vanha Rauma, Kaupunginteatteri, ravintolat ja putiikit. Niin ja museot, kuten vaikka Merimuseo ja Taidemuseo. Mikäli mielii niiden lisäksi vielä lähisaarilla poikkeamaan, kannattaa varata koko viikonloppu.

Rauman kauneinta antia on ehdottomasti vanhat kuvaukselliset kortteli sekä saaristo. Poroholman lomakeskuksen rantareuna on myös ihastuttavat, mutta sijaitsevat pienen kävelymatkan päässä ydinkeskustassa.

Alennus!

Nyt on loistava hetki rakastua Raumaan!

Rauman kaupunginteatteri tarjoaa koodilla Wardrobe 5 euron alennuksen hintaryhmien 1 ja 2 teatterilipuista Koukussa-esityksen näytöksiin
(2 lippua asiakas, hinta alennuksen jälkeen 22,50 € / lippu).

Varauksen voi tehdä Lippupiste kautta ja koodi toimii myös liput suoraan teatterilta ostaessa.

Alekoodi on voimassa 31.10.2017 asti.

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Hyvä kirjoitus. Kyllä Raumalla on kiva asuakkin. Totta Koukussa pitää koukussa koko esityksen ajan. Sopii hyvin niin aloittelijalle kuin tällaiselle teatterin suurkuluttajalle. Rauman teatteri on ❤ ja näyttelijät ❤

Vastaa

Oi kiitos! Ja voin hyvin kuvitella, että Rauma on ihana asuinpaikka – kaunis ja rauhallinen, mutta kuitenkin kiinnostavalla elämystarjonnalla varustettu! Molemmat reissuni Raumalle ovat olleet todella antoisat, eivätkä varmasti jää viimeisiksi :)

Vastaa

Kauniita ovat rauman vanhat rakennukset:)

Vastaa

Vanha Rauma on kyllä upea!!

Vastaa

Hienoa että viihdyitte Raumalla ja Rauman kaupunginteatterissa. Tervetuloa katsomaan Rakastunut Rytiin näytelmää.

Vastaa

Oi, kiitos kutsusta! <3

Vastaa

Lämmin kiitos Anna-Maria kun pyysit mut mukaan Raumalle, oli kiva retki ja hyvä tauko arkeen <3
Kiitos myös kaupunginteatterille kutsusta; tästä Rauman kulttuuriviikonlopusta innoittuneena kävin heti tänä viikonloppuna nauttimassa paristakin eri kulttuuritapahtumasta täällä Keski-Suomessa ja huomenna yritän ehtiä vielä bonuksena taidelaitos Haihatuksen näyttelyyn. :)

Vastaa

Niin ihanaa kun olit mukana!! Ja jee, mikä kulttuurisyksy ;) Mäkin poikkesin viikonloppuna museoilemaan kotikaupungissa. Mahtavaa vapaapäivän ajanvietettä! :)

Vastaa

Sillä lailla. Hyvää syksyä sinulle!

Vastaa

Kiitos samoin, ihanaa syksyä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.