Vaikka Kuusamo ja aivan erityisesti Ruka on monelle se loman pääetappi ja toivekohde, oli se meille vain välietappi. Lähtiessäni mukaan yhteistyöhön Holiday Clubin kanssa (jonka kautta siis majoitumme) oli päivän selvää, että tahdoin vielä pohjoisemmaksi. Samalla ne syyt, jotka monen vetävät juuri Kuusamoon, eli monipuolinen lomailijan tarpeiden huomiointi ja huvitustarjonta, olivat se syy, jotka itseä ajoivat pois. Halusin keskelle ei mitään, aistia rauhaa ja ihailla rikkumatonta maisemaa. Tokihan luonto oli huikea jo Kuusamossa, mutta omissa mielikuvissa Salla edusti jotain sellaista aitoa erämaata, joka oli aivan ehdottomasti koettava, niinpä halusin juuri Sallaan.

Sytyinkin eloon sillä samalla sekunnilla kun bussimme pimeän jo laskeuduttua kurvasi Sallatunturin kupeeseen, tuntui todella siltä, että olin päässyt perille. Ensifiilis oli ihana, enkä malta odottaa, että näen puolen päivän kirkkaudessa mitä kaikkea ympärillämme on. Huomenna onkin tarkoitus viettää aikaa luonnossa ja ihmetellä lumien painosta notkuvia puita ja valkoisena hohtavaa maisemaa. Vierailla ehkäpä Sallan kirkonkylässä ja ehdottomasti poropuistossa. En malta odottaa!

holiday club kuusamokuusamo 3ckuusamo 7b

Tämän postauksen kuvat ovat Kuusamosta. Eilen todella aikaisesta herätyksestä väsyneinä lepäilimme päivän hotellilla ja illaksi suuntasimme parinkymmenen kilsan päässä sijaitsevalle Rukalle. Olin varannut miehen synttäri-illallista varten pöydän yksinäisestä alppihenkisestä ravintolasta Rukatunturin laelta – Chalet Ruka Peak vaikutti kuvien ja arvioiden perusteella niin somalta, että ajattelin sen sopivan täydellisesti kahdenkeskiseen juhlintaan. Pienen tunnelmallisen ravintolasalin suurista ikkunoista avautui kaunis näkymä tunturin huipulle, jotka tekivät illallisesta elämyksen. Olimme liikkeellä sen verran ajoissa, ettei ravintola ollut vielä ehtinyt täyttyä, joten saimme nauttia todella rauhallisesta tunnelmasta kauniin kivitakan äärellä.

kuusamo 4achalet ruka peak 1kuusamo 8aPsst. matkafiiliksiä päivittyy myös Instagramin puolelle :)

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Sielä pohjoisessa on kyllä todella kaunista – ihanat talvimaisemat :)

Kuusamo on kyllä kiva paikka talvisin, mutta itsekin suuntaisin mieluummin vielä pohjoisemmaksi :)

Vastaa

Maisemat ovat kyllä häkellyttävän upeat, melkeinpä maagiset! Talvinen Lappi on ollut niin upea, että nyt on kyllä pakko pistää ruskareissukin ajatuksista tekoihin ja senkin kohdalla suunnata ihan kunnolla pohjoiseen :)

Vastaa

Upeita kuvia, ihanaa fiilistä!! <3 Unohtumatonta reissua teille. :)

Vastaa

Kiitos ihana!! <3

Vastaa

Voi miksi emme lentäneet Suomeen joulunviettoon, näissä maisemissa olisi sielu levännyt!

Vastaa

Arvaa olenko miettinyt, että miten sitä tuleekin aina lähdettyä ulkomaille kun meiltä löytyy tällaisia maisemia! :) Nyt on kyllä pakko pistää ruskareissu suunnitteille!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.