Yhteistyössä Lahti2017:n kanssa.

lahti2017 14

”Hei, sä olit siellä Lahdessa! Miten meni?!” on ollut viimeisen kahden viikon aikana ehkä yksi eniten kuulemistani huudahduksista. Saatoin siis etukäteen hehkuttaa tulevaa, itselle uniikkia kokemusta suhteellisen monelle. Onkin helppo sanoa, että olen puhunut niin talviurheilusta kuin Lahdestakin viime viikkoina enemmän kuin koskaan. Kaksi viikkoa sitten järjestettiin siis Salpausselän esikisat, joissa olin blogiyhteistyön puitteissasaamassa ottamassa esimakua siihen, mitä on luvassa ensi vuonna kun koittaa h-hetki, eli massiiviset hiihtolajien MM-kisat Suomen 100-vuotis juhlavuonna.

lahti 1lahti2017 2

Ei, en edelleenkään ole hurahtanut hiihtoon, mutta tämän kokoluokan tapahtumat kiinnostavat huikeasti niin ammatillisesta perspektiivistä kuin puhtaan viihteenkin kannalta. Lisäksi innostun herkästi uusista kokemuksista, joten niin linjasta poikkeavalta kuin se ehkä ensialkuun kuulostaakin (vai voiko sillisalaatista varsinaisesti poiketa?), tämä yhteistyö on kaikessa erilaisuudessaan ollut yksi hauskimmista pitkään aikaan! Kivaa on ollut muidenkin teemojen äärellä (tällä viikolla tulee vielä yksi erityisen hauska juttu), mutta tämän myötä olen haastanut itseni erilaiseen sekä löytänyt uutta, ja se viehättää todella.

Ja toki, ovathan kisat itsessään mieletön spektaakkeli, joten on ollut senkin puolesta ilo olla mukana ja päästä tarkastelemaan kokonaisuutta läheltä. Kuten jo aiemmin totesin, on kiinnostavaa ja erittäin kiitettävää kuinka hyvin tapahtumassa on pyritty ottamaan eri kävijäryhmiä huomioon ja tarjoamaan jokaiselle jotain, mutta silti eheänä ja yhteishenkeä nostattavana kokonaisuutena. Jos siis minut korkokenkineni saa viihtymään, niin en ymmärrä, miksei kuka tahansa voisi saada kisakärpäsen puremaa!

Pakkohan se toki onkin olla luova ja monipuolinen tarjonnan suhteen. Kävijätavoitteet ovat kovat, tulossa on oikeasti iso tapahtuma, joten tavoitteisiin päästään vain tarjoamalla onnistuneesti muutakin kuin pelkkää urheilua. Kuten vaikka kulinaristisia elämyksiä. Uskokaa pois, söin yhden parhaista vegeburgereista pitkään aikaan tuona lauantaina Lahden kisapaikalla. Ystäväni naurahtikin, että blinit ja vegeruoka ei ihan kuulosta tyypilliseltä kisasafkalta, mutta sepä juuri taitaakin olla se tarkoitus, uskaltaa tehdä asioita toisin ja kyetä tarjoamaan elämyksiä monipuoliseksi – ei vain ladunvarrella seisomista ja makkaraperunoita.

lahti2017 15lahti esikisat 2 lahti2017 16 lahti2017 21

Hyvän tapahtuman tekevät toki muutkin seikat kuin ohjelmatarjonta ja hyvä ruoka (vaikka erityisesti jälkimmäisen merkitystä en voi olla korostamatta), kuten vaikka hyvä seura, ja sen suhteen sattui menemään varsin nappiin. Jännäsin vähän etukäteen, että ketä saan kisaseurakseni, mutta kävikin hyvin. Samaan junaan hyppäsi Emmi ja pari muuta huipputyyppiä, ja meillä oli käsittämättömän hauskaa!

Kavuttiin Lahden betonin huipulle, josta avautui lumisateesta huolimatta huomattavasti paremmat näkymät kuin viimeksi. Liukasteltiin mäkeä pitkin alas, kuunneltiin kisojen pauhua ja siemailtiin minttukaakaota terassilla (!). Poikettiin testaamassa buffalounasta, seurattiin kannustusjoukkojen hilpeää fiilistä ja viipyiltiin yksityiskohtien äärellä. Kokonaisuus lupasi hyvää tulevaa vuotta ajatellen, ja jos ei mitään odottamatonta tapahdu, suuntaan aika varmasti näiden kokemusten innoittamana paikan päälle! Vaikkei siis hiihto olisikaan se juttu, niin tapahtumana ja fiiliksenä Lahden MM-kisat ovat epäilemättä vailla vertaa.

lahti2017 22lahti2017 04 lahti2017 23

Kuten kuvista huomaatte, tällä kertaa olin myös asianmukaisesti pukeutunut! Jos viime kerralla tasapainoilin korkeissa koroissa kinosten päällä, tällä kertaa ymmärsin työntää jalat lämpimiin talvikenkiin ja kietoutua kylmää loitolla pitäviin vaatekerroksiin. Eikä tarvinnut hytistä, etenkään silloin kun juostiin Emmin kanssa hikipipossa kisapaikalta Lahden juna-asemalle ja ehdittiin kuin ihmeen kaupalla Helsinkiin suuntaavaan junaan päästen illaksi kotiin – vaikka tarjolla olisi ollutkin jatkot Torvessa. Mutta toisella kertaa sitten!

Salpausselän kisojen lipunmyynti on auki ja lippuja voi ostaa Ticketmasterin kautta, lisätietoja lipuista täällä. Kahden päivän paketin saa edullisimmillaan 66,50 eurolla. Yksittäisten päivien liput tulevat myyntiin viimeistään syksyllä, mikäli niitä kyseiseen katsomokategoriaan on vielä jäljellä.

winter wearlahti2017 24lahti2017 27

Asu: Takki: Odd Molly* / Huivi: Etcetera / Housut: H&M / Kengät: Helly Hansen* / Pipo: M&S /
Neule: Lindex* / Käsineet: Lahti2017*

*saatu blogin kautta
Emmille kiitos kuvausavusta!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.