Syksy on nyt mielestäni upeimmillaan, rakastan pientä tihkusadetta, usvaista maisemaa, märkiä lehtiä maassa ja hiipuvaa ruskaa. Pysähdyn tuon tuosta ulkona ihan vain hengittämään syvää ja ihmettelemään pieniä herkkiä yksityiskohtia. Vaikka ollaan jo syvällä syksyssä, ei kesästä kuitenkaan ole kauaa ja niinpä mennyt kesä on vielä tuoressa muistissa lämmittäen muistoillaan mieltä.

Kesään palasin Black + White = Grey -blogin ihanan Tiian innostamana, sain jo monessa blogissa pyörineen haasteen julkaista menneestä kesästä kertovia kuvia. Pyörittelin asiaa mielessäni ja mietin miten toteuttaa, aloitin kahlaamaan kuvakansioitani ja muistelin kesällä tapahtuneita. Huomasin, että kuvia on paljon, mutta monta myös olen jo käyttänyt. En tahtonut käyttää samoja, mutta aika ei tuntunut riittävän muiden kansioiden kahlaamiseen. Annoin asian hautua, ja vastaus tipahti eteen yllättäen blogini luonnoskansioita siivotessa. Siellähän ne olivat, kuvat loppukesän reissulta Porvooseen, miten ihmeessä sinne kokonaan unohtunut? Niinpä vähän sovelsin, ja käytin kuvia vain siltä yhdeltä kivalta kesäpäivältä.

Porvoo on ihana ja siellä Brunberg, siinä jo riittävästi syytä suunnata sinne. Yleensä käyn kesäisin, mutta jos en ehdi, joulunaika on myös erinomaista aikaa poiketa kaupungissa. Kesään mahtui liian vähän kotimaan matkailua, joten Porvoo oli erinomainen kesän päätös (ja suklaan hamstrausreissu). Siellä poikkeaminen uudelleen onkin noussut taas esiin, voisi pyörähtää sisustusjuttuja katsomassa ja hakemassa laatikon vaniljasuukkoja syysiltoja hellimään…. :)

porvoo 1porvoo 3porvoo 15

Kesä muutenkin kokonaisuudessaan oli ihana jo unohtumaton, hetkistä nauttimista ja tulevan suuntaviivojen viitoittamista. Se piti sisällään sellaisia asioita kuin:

  • Odotusten täyttymistä ihanan Islannin muodossa. Maa oli juuri niin kaunis kuin olin haaveillut, ja kohde nousee mieleen vähän väliä kaikkine kauniine tunnelmineen. Pahoittelenkin tässä, että olette saaneet odotta reissupostauksia, ne ovat mielessä, mutta vaativat aikaa, joka on ollut valitettavan kortilla.
  • Kotihaaveita ja asuntonäyttöjä, uusien kulmien kurkkimista ja nähtyjen asuntojen tunnelmien nuuhkimista.
  • Mielettömän kesäreissun, joka piti sisällään paljon! Espanja yllätti, Sevilla jäi erityisesti mieleen ja Marokon taika valloitti.
  • Työjuttujen miettimistä, tulevaisuuden pohtimista, suunnittelua, haaveita ja huolia. Paljon itsensä kuuntelua ja asioiden huolellista pureskelua. Kylvettyjä ajatuksia ja itämään jääneitä asioita.
  • Ystäviä, tapahtumia, kesänurmikolla makoilua ja ihan vain olemista. Paljon kiireettömyyttä ja auringosta nauttimista. Kesä menee aina niin vauhdilla, ettei erityisesti tätä viimeistä kohtaa voi olla liiaksi!

Kaikin puolin hyvä ja mielenkiintoinen kesä, ajatus- ja kokemusrikas, mistä oli hyvä ponkaista lempeään syksyyn.

porvoo 9porvoo 17porvoo

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Ihania kuvia ja tunnelmia! Me oltiin ja kesällä Porvoossa piipahtamassa ja vannotin jo miehen viemään mut sinne ennen joulua, että päästään tunnelmoimaan ihania joulumarkkinoita – en malta odottaa! :)

Vastaa

Kiitti! Voih, Porvoo on kyllä joulun alla ihana! Jos vähänkään olisi joulufiilis kateissa, niin on ihme, jos sitä ei tavoittaisi jouluisessa Porvoossa :) Itse olen toisinaan käynyt hakemassa joulusuklaat Brunbergilta, ja se veto on toiminut ihan joka kerta :)

Vastaa

Porvoossa en ole jouluisin käynyt, mutta muistan Brunbergin kyllä.

Vastaa

Suosittelen ehdottomasti Porvoota myös joulun alla – ihanan tunnelmallinen! :)

Vastaa

Ihania kesäkuvia, tulee ihan ikävä kesää <3 Itsekin kävin kesällä ensimmäistä kertaa Porvoossa ja rakastuin kaupunkiin :)

Vastaa

Voih, kesäkuvia katsoessa iskee kyllä haikeus! Kesästä on vielä niin vähän aikaa, mutta matka seuraavaan kesään tuntuu valtavan pitkältä :/ Kiva kuulla, että tykkäsit myöskin! Itse olen käynyt Porvoossa satunnaisen sännöllisesti jo vuosien ajan ja aina se jaksaa ihastuttaa tunnelmallisuudellaan! :)

Vastaa

Ihania kuvia! Porvoo on yksi lempikaupungeistani Suomessa. Minä rakastan käydä siellä vähän off-season: talvella tai juuri tähän aikaan ennen joulubuumia, kun kadut ovat turisteista tyhjät. Toki siellä tulee käytyä myös kesällä. Ja syksyllä. Ja joulunaikaankin joo.

Vastaa

Sama juttu, Porvoo on ehdottomasti lempikaupunkejani Suomessa! Jostain syystä itsellä herää hinku päästä käymään kaupungissa juuri sesonkiaikoina, kauniina kesäpäivänä tai joulun alla lumen ilmestyttyä maisemaa verhoamaan, mutta täytyykin muistutella itseä Porvoon olemassa olosta myös muina aikoina ja piipahtaa paikalla vaikkapa syksyllä tai keväällä :)

Vastaa

Meillä on ollut vähän samoja matkakohteita kesällä, koska olin Islannin lisäksi myös Porvoossa! (Pari postaustakin löytyy, kielikylvyn kera ;) http://emiliamariah.blogspot.fi/2013/07/road-trip-dag-1.html ja http://emiliamariah.blogspot.fi/2013/07/road-trip-dag-2.html). Porvoo on kyllä ihanan idyllinen pieni kaupunki, ihastuttiin. Voisin käväistä toistekin ja miksi ei joulunaikaan, pitääkin miehelle ehdotella!

Vastaa

Hih, no jopas on sattunut! :) Täytyykin käydä kurkkimassa kuviasi ja tunnelmoimassa! Suosittelen kyllä lämpimästi Porvoota joulun aikaan, todella tunnelmallista etenkin kun lumi on ehtinyt maahan :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.