Mistä koostuu täydellinen kesäpäivä? Ihanasta auringon lämmöstä, pilvettömästä taivaasta, kesäherkuista ja hyvästä seurasta. Kukkien tuoksusta ja lomafiiliksestä.

vallisaari 01

Kaikki ne ja paljon enemmän ehdin tavoittaa yhden, keskelle viikkoa sijoittuneen vapaapäivän aikana. Näin kotona sängyllä makoillessa ihan hämmästyttää ajatella, kuinka paljon yhdessä päivässä oikeastaan ehtikään, silti ilman hetkeäkään kiirettä. Tai odottakaas, hetken kiire tuli juostessa Rautatientorilta Kauppatorilta kerran tunnissa kulkevaan Vallisaaren lauttaan.

Aamulla söin mansikoita, ihmettelin turvajalkineita ja remppakäsineitä. Lounasaikaan suunnattiin Ilonan kanssa Alppiruusupuistoon, jonne on 70-luvun puolivälissä istutettu 3000 alppiruusuristeymää. Eli alue kirjaimellisesti tulvii puuvartisia valtavia kukkapensaita, joiden lomassa kulkevat idylliset polut.

vallisaari 4 vallisaari 12vallisaari 5vallisaari 20vallisaari 13vallisaari 21

Koska päivää oli hyvin vielä jäljellä puistossa vierailun jälkeen, otimme suunnaksi merellisen Helsingin, vastikään yleisölle avatun Vallisaaren ihan Suomenlinnan kupeessa.

Vaikka lautta oli täynnä ihmisiä, kohtasi Vallisaaressa rauha. Vehreästä saaresta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja Suomenlinnaan. Kiehtovinta ovat linnoitukset ja armeijan rakennusten oviin hämmentävän hyvin kauniilla kaunolla kirjoitetut päiväykset ja viestit, joita bongailimme aina 20-luvulle asti. Vallisaaressa sanotaan olevan myös pääkaupunkiseudun saariston monimuotoisin luonto ja aluetta kierrellessä se on helppo usko.

Vallisaareen verrattuna Suomenlinna tuntuu huolitellulta ja hallitulta, Vallisaaressa on vielä kiehtovaa rosoisuutta ja valtoimena rönsyilevää luontoa. Aallonmurtajamaista kannasta pitkin pääsee viereiseen Kuninkaansaareen, jonka kalliot tarjoavat täydellisiä paikkoja auringonottoon ja kartan mukaan toisessa päässä sijaitsee uimaranta.

Palveluita on vielä verrattain vähän, mutta pari kahvilaa kyllä löytyyy. Kävelemäänkin kannattaa varautua, sillä kävelyreittejä löytyy yhteensä useampi kilometri.

vallisaari 11vallisaari 16vallisaari 17

Päivästä jäi mieleen paljon. Ihana rentous, ajantajun totaalinen katoaminen ja arjen pyyhkiytyminen hetkeksi pois. Kiireettömyys. Mutta samalla myös tuoksut. Vallisaaressa hullaannutti vahva ja muuttuva tuoksumaailma; metsä, kasvit ja vastapaistetut munkit. Alppiruusupuistossa tuoksuivat kukat, vesillä meri, Kauppatorilla mansikat ja jossain matkalla leikattu nurmikko. Kaikkia sitä kietoi ympärille kuuman kaupungin tuoksut. Täydellistä.

Täydellinen päivä!

Tällaisia mini-irtiottoja pitäisi tehdä useammin, ei vain kotikaupunkiin vaan myös kotimaahan. Yhden yön reissuja kauniisiin kesäkohteisiin. Museovisiittejä työpäivien jälkeen sekä pieniä luontoretkiä. Kesäni on vielä vailla suunnitelmia, mutta ehkä kokoan sen näistä ajatuksista? Hankin pieniä kivoja kesäkokemuksia ja yritän löytää uusia kulmia ja kahviloita, niiltä tutuiltakin alueilta.

vallisaari 15vallisaari 10

Kuvat minusta Ilonan ottamia. Kamera Canon EOS M3.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Ihania kuvia jälleen kerran!
Muistan seuranneeni aikaisemmin sinun hiusten kasvatusprojektia, ja lukeneeni esim.
tuotteista huonokuntoisille hiuksille. En löydä niitä vanhoja kirjoituksia mistään? Nyt tarttis vähän vinkkejä ja motivaatiota oman huonokuntoisen liehuletin hoitoon!

Vastaa

Oi kiitos!

Kahlasin tuossa läpi hiusjuttujen postausarkistoa ja näköjään näyttää olevan aika ripotellen aiheesta. Kunnon yhteenveto voisikin olla paikallaan! Sellaisen olen tehnyt mm. vaalean värin ylläpidosta, mutta huonokuntoisten hiusten tuotteita löytyy vähän hajanaisesti.

Pari vähän konkreettisempaa kuitenkin osui silmään:

Täältä löytyy muutama hiusnaamiovinkki huonokuntoisille hiuksille: http://www.secretwardrobe.fi/kuivien-hiusten-pelastajat/
Ja sitten tuorein löytö, josta olen tykännyt tosi paljon on KMS Tame Frizz Smoothing Reconstruction, jättää kuivat hiukset ihanan pehmeiksi! :)

Lemppareita ovat olleet myös erilaiset hiusöljyt (esim Biozellin arganiaöljy on huippu, hoitaa, muttei todellakaan jätä hiuksia lähmäisiksi tai raskaiksi), täällä muutama muu: http://www.secretwardrobe.fi/jatettavat-hoitoaineet-suosikit/

Vastaa

Jee,kiitos linkeistä ja vinkeistä :)
Osan teksteistä löysinkin jo mutta jotkut vanhemmat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Olisi mielenkiintoinen varmasti jokin yhteenveto huonokuntoisten hiusten hoidosta.
Olet kyllä saanut todella hienosti kasvatettua hiuksia ja näyttävät hyvä kuntoisilta! Etkös myös kehunut redkenin all soft-sarjaa, vai muistanko väärin?
Vuoden kestäneen vaalennusprojektin jälkeen pitkät hiukseni ovat huonossa kunnossa ja pituudesta on jouduttu pätkimään paljon, joten nyt on keskityttävä vaan pelastamaan näitä :( onneksi nyt värjäysprojektin jälkeen olen saanut oman värin takaisin ja päättänyt lopettaa hiusten värjäämisen.

Kivaa viikonjatkoa! :)

Vastaa

Kommenttisi innoittaman naputtelinkin jo pienen puolivuotiskatsauksen hiusten nykyiseen tilaan, mutta voisinpa tällä samalla inspispuuskalla koota myös yhteenvedon kasvatus ja kunnon kohennus proggiksen aikaisista suosikkituotteista! Eli pistänpä saman tien työn alle yhteenvedon :)

Oh, hyvin muistit! Joo, mä olen tykännyt niistä all softeista, sopii musta huonokuntoisille hiuksille. Ystäväni ei niistä perusta, mutta toisaalta, hänellä onkin hyväkuntoiset ja omanväriset hiukset, mistä vedän johtopäätöksen, että ovat melko hoitavia ja sopivat just vaativammille hiuksille – hyväkuntoisille saattaa olla liikaa :)

Mutta voih, tsemppiä projektiin!!

Just eilen illalla tuota hiuspostausta naputellessa tajusin, että siitä on 57 kuukautta kun oma hiusten pelastustusurakka alkoi. Huh. Pitkä tie. Toisaalta, kärsivällisyys on tuottanut tulosta ja kunto on parantunut huimasti, samoin kuin toki pituutta tulla valtavasti lähtötilanteeseen nähden lisää! :)

Vastaa

Tuonne pitäisi kyllä itsekin päästä!
Asiasta toiseen: kerroit joskus parisen vuotta sitten, että käytit jotakin maksullista deittisivustoa. Haluatko kertoa, mikä se oli ja olitko siihen tyytyväinen? Entä onko sinulla kokemusta muista vastaavista sivustoista. Ajattelin itse nyt aktivoitua tällä rintamalla, kun edellisen suhteen päättymisestä on jo hetki aikaa ja normielämässä en taida kovasti tavata uusia ihmisiä, ainakaan ikäisiäni eli hieman yli kolmikymppisiä.

Minulla on kyllä aika suurena ongelmana nykyajassa se, että en voi oikein kuvitella laittavani kuviani Tinderiin tms., vaikka ei kuvassani/ulkonäössäni ole todellakaan mitään ”vikaa”. Kun olet itse mahdollisesti samassa tilanteessa eli uusia tuttavuuksia etsimässä, saa toki ylipäätään antaa hyviä vinkkejä!

Vastaa

Suosittelen kyllä Vallisaarta lämpimästi, ihana kesäkohde :)

Tosiaan, käytin taannoin Match.comia, mutta sitä en ole sitten edellisen sinkkuuden käyttänyt. Muutoinkin nyt olen ollut nyt vähän laiskanlainen deittailun suhteen, mutta kirjautunut kyllä Tinderiin ja OkCupidiin. Happy Pancakesia kokeilin myös hetken, mutta sen kävijäjakauma vaikuttaa olevan ehkä vähän iäkkäämpää, joten siitä luovuin nopeasti :) Matchiin olin kylä silloin tyytyväinen (en tiedä, miten se on näinä välivuosina muuttunut?), mutta ainakaan nyt toistaiseksi mihinkään palveluun sitoutuminen saati maksaminen ei ole houkuttanut, niinpä siihen ei ole tullut palattua – vielä :)

Tinderistä en oikein perusta, en jaksa sitä kuvakeskeisyyttä ja muutenkin melko pinnallista lähtökohtaa. Toki sitä on tullut kokeiltua jokusten deittien merkeissä, mutta jatkuvasti mietin, pitäisikö sovellus poistaa puhelimesta, sen verran turhalta se omaan ajatusmaailmaan tuntuu :) Siksi suostuinkin laittamaan sinne vain yhden kuvan ja keskityin kuvaukseen, ja sama juttu toisin päin, en jaksa niin kiinnittää muiden kuviin huomiota (ellei niitä ole liikaa ja liian tyrkkyjä/teennäisiä), vaan ehdoton kriteeri on mielenkiintoinen kuvaus. Tosin ne on melko harvassa :D Siitä kai tympääntyminen siihen tulikin!

OKCupid taas on ihan hauska, siinä pääsee vähän enemmän kiinni ihmisiin, ajatusmaailmaan ja arvoihin. Jonkin sortin ongelma tosin on, että ei pysty (ainakaan tässä maksuttomassa versiossa) mitenkään rajoittamaan sitä, kuka saa ottaa yhteyttä, niinpä ns.turhia ja superpinnallisia viestejä kohderyhmään sopimattomilta tuleekin runsaasti. Mutta on siellä lomassa muutama ihan kiinnostavakin osunut vastaan, muttei toistaiseksi vielä mitään, mikä olisi pysäyttänyt.

Mua muutenkin painaa tarkoitushakuisuus näissä deittisivustoilla. Olis niin kiva tavata ihminen jotenkin arkikuvioissa, tutustua rauhassa ja syttyä ilman keinotekoista tilannetta. Mutta haha, mitenkäs tuo toteutuu jos elinpiiri on melko rajoittunut ja muutenkin hihasta tulee vetelemään ihan omiin intresseihin nähden vääräntyyppiset miehet ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.