Hiphei, uudet kesäkenkäni saapuivat! Ne Marc O’Polon joista hihkuin jo Facebookin puolella saapuivat ja revin innolla paketin heti auki. Ihanat ovat! Massiiviset, muttei kuitenkaan liian, päältä sirot, alta jykevät. Kesäistä keltaista, hillittyä mariininsinistä ja monikäyttöistä ruskeaa. Särmikäs väriyhdistelmä. Tarjolla oli myös nudesävyiset ja vaati pientä pähkäilyä pysytellä näissä, ensiksi ihastuttaneissa, vaikka tosi kivalta näyttivät toisetkin.

Bongasin nämä sandaalit siis pari viikkoa sitten Stockalta, kiinnittivät huomioni ohi kävellessä, mutta annoin olla ja jatkoin matkaa. Kengät jäivät kuitenkin kutkuttamaan mieltä ja seuraavana päivänä oli pakko palata takaisin ja kokeillakin niitä. Kun istuvuus oli varmistettu, tein tilauksen Zalandolle, jossa ne jo lähtöhinnaltaan olivat Stockaa edullisemmat, vielä alekoodiin yhdistettynä verottivat kukkaroa mainittavasti vähemmän kuin ensin katselemani.

Muutoin olisin kyllä ostanut Stockalta, sillä suhtautumiseni Zalandoon on vähän niin ja näin. Tilausteni/palautusteni/laskujeni, noin niin kuin oikeastaan vähän kaiken kanssa kun on ollut hämmästyttävän paljon ongelmia suhteessa tilausteni määrään, jotka kuitenkin pysyttelevät vielä yhdellä kädellä laskettavassa määrässä. Silti vielä toistaiseksi olen pysynyt asiakkaana vaikka paikoin liikunkin sietorajoilla, asiat kun ovat sitten lopulta kuitenkin ratkenneet, vaikkakin harmillisesti usein ylimääräistä vaivaa vaatien. Palaamaan on saanut hyvä valikoima ja kilpailukykyiset hinnat, niissä kun Zalandolla ei valittamista ole. Vielä kun saisi muutkin jutut pelittämään.

Mutta takaisin ihaniin kesäkenkiini, ne vakuuttivat minut heti visuaalisesti, vaikka ovatkin vähemmän sirot kuin yleensä suosimani. Myönnän kuitenkin miettiväni slingback-mallin käytettävyyttä. Itse asiassa nämä ovat ensimmäiset vastaavan malliset kengät pitkään aikaan, sillä joskus päädyin tulokseen, ettei kantapään yli koukkaava kaitale vain sovi jaloilleni. Tuskailin kaistaleen liukumisen kanssa ja palaa sai korjailla paikoilleen pienen kävelymatkan välein. Turhauttavaa ja hankalaa. Lopulta vielä koko härpäke vääntyi virheelliseen asentoon ja slingback-avokkaat jäivät siten kokonaan käyttämättä. Ja silti hankin nämä… heh. Noh, aion kyllä köpötellä näissä kunnolla kotona ja tunnustella miltä tämä slingback tuntuu jaloissa ja toivon myös, että vastaava leveämpi nahkakaistale pysyisi paremmin paikoillaan kuin aiemmat vähemmän laadukkaat versiot. Toivotaan parasta, sillä en millään tahtoisi palauttaa näitä, muttei tietenkään kannata pitää kenkiä, jotka eivät oikeasti ole käytettävät.

Ah, ja täydentyi kenkävalikoima kyllä parilla muullakin ihanuudella! Alesta löysin Michael Korsin mustat nahkasandaalit sekä Stylesnobin käärmeavokkaat. Jälkimmäisten lesti tuntuu superhyvältä näin kotona mallailun perusteella, ja niissä on kaipailemani paksumpi (muttei kuitenkaan kömpelö) korko. Olen nimittäin niin kyllästynyt kapeakorkoisten arkiavokkaiden jatkuvaan kantamiseen suutarille korkolappujen vaihtoon. Paksummat korot kestävät kulutusta paremmin, joten olen vannottanut itseäni, että tästä lähtien arkikäyttöisten välikausi- että talviarkikenkien tulee olla paksumpikorkoisia. Toinen päätös on ollut panostaa niissä laatuun, kenkien hinta kun moninkertaistuu nopeasti kun laskee niihin kaikki korkolappujen uusimiset sun muut paikkailut, joten järkevämpää on panostaa heti kenkiin, joiden korjaustarve on oletettavasti pienempi.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Naisella ei voi olla liikaa kenkiä… : ) Zalandolla on kyllä aivan loistovalikoimat. Palautusrumba on sujunut kohdallani hyvin, sen sijaan Brandosilla on ollut tolkuttoman hidasta… Se on kai vähän tuurista kii, miten menee.

Vastaa

Heh, niinpä :) Pistin muutaman parin kenkiä kiertoon, enkä ajatellutkaan, että tila täyttyisi näin nopeasti ;)

Kiva kuulla, että sinulla on Zalandon kanssa pelittänyt! Hyvä tietää, etteivät ole yleisempiä haasteita :) Kuten sanoit, varmasti paljon tuurista kiinni, itsellä kun taas esimerkiksi juuri Brandosin kanssa kaikki on sujunut nappiin.

Vastaa

Voi noi Marc O´Polot on ihanat! Mä en osais kävellä noin korkeilla :/ Mutta on aivan upeet ja huippu väritys <3

Vastaa

Kiitos, itsekin olen myyty! Noissa on onneksi tosi jämäkkä pohja ja jykevä korko, niin on astuminen ihan toista kuin kymmensenttisillä piikkikoroilla. Toivon, että näillä olisi helppo taiteilla Helsingin kesäisiä mukulakivikatuja :) Väritys iski minuunkin, vaikka samanmoiset nudevärisetkin olivat kauniit, niin näissä on jotenkin enemmän särmää!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.