Napillisten paitojen helmojen solmiminen lienee tuttua monelle, mutta oletteko kokeilleet solmia paitamekkoa?

Itselle pukeutuminen on visuaalista leikkiä ja vaikka vaatteiden päätarkoitus on tarjota suojaa ja lämpöä, haluan pukeutumisen tuntuvan hauskalle. Se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että vaatteitakin uskaltaa ajatella uusiksi. Kaikkea ei tarvitse käyttää juuri kuten ne on tarkoitettu ja on ihanaa tehdä oivalluksia erilaisten värien tai yhdistelmien suhteen. Yhtä vaatetta voi asustaa monella tapaa, mutta yhtä lailla niiden muotokieltä voi haastaa käärimällä, leikkaamaalla, kääntämällä tai vaikka solmimalla.

Tämän People Treen mekon muistatte ehkä muutaman viikon takaa, jolloin se oli alkuperäisellä tavallaan käytössä, eli kangasvyöllä solmittuna ja melko alas napitettuna. Viime viikonloppuna kaipasin samaan mekkoon vähän kepeyttä, joten käärin hihoja ylemmäs, avasin halkiota syvemmäksi ja jätin pari nappia vyötärön kohdalta napittamatta, eli juuri sen verran, että molemmat puolet sai solmittua yhteen ja kiinnitettyä vielä napilla toisiinsa.

Solmu toi muotoa mekkoon sekä keskeltä että helmasta, ja itse asiassa tykkäsin paljon. Paitamekoissa ylipäätään on paljon käyttöpotentiaalia. Tämänhän voisi avata myös takkimaiseksi ja käyttää farkkujen ja topin kanssa. Tai sitten solmia pitkät sivut simppelin olkainmekon päälle. Tai silittää pääntietä kaulusmaisempaan muotoon. Saa nähdä, miten seuraavan kerran mekon puen päälleni.

Mekko: People Tree, saatu blogin kautta / Laukku: Coccinelle / Nilkkurit: Vagabond / Huivi: Louis Vuitton / Bleiseri: Mango

Tämä People Treen bambuprinttimekko löytyy Weecosin valikoimasta, ja kannattaa tutustua myös muihin merkin vaatteisiin, kaikkea ihanaa talvikauteen!

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Hei, Saisikohan sinulta vinkkiä eteenpäin? Olen töissä pienessä yhdistyksessä, jolla on kokoonsa nähden paljon toimintaa (no, korona on toki nipistänyt paljon). Haluaisimme panostaa entistä enemmän digimarkkinointiin, vaikka sitäkin jo toki tehdään. Osaisitko suositella jotakin tahoa tällaiseen?

Vastaa

Moikka! Digimarkkinointikin on nykyään niin laaja käsite, että kannattaa ehkä miettiä ensin tarkemmin mitä se on, mitä ensisijaitsesti tarvitsee. Tokikin isoilta yrityksiltä löytyy laaja palveluportfolio, mutta hinnatkin sitten ovat korkeammat ja sopimukset helposti jäykemmät. Jos on tarvitsee vain tietyn tyylistä osaamista, pieni toimisto voi olla pienemmälle yhdistykselle järkevämpi ja mukautuvampi vaihtoehto :) Esim omaa alaa on some (ja ylipäätään sisältömarkkinointi) ja kohdennettu somemainonta, mutta sitten taas Google Adsit ja verkkomainonta taas ei. Oma vinkki siis ehkä onkin, että kannattaa miettiä melko spesifisti millainen tarve on, jolloin voi hakea just sen alan osaamista. Jos kaipaa digimarkkinointia monipuolisesti, niin joku muutaman hengen toimisto voi olla hyvä idea :)

Vastaa

Hei,
Tiedän toki, että digimarkkinointi kattaa kaikenlaista. Ehkä ajatuksena on ollut se, että apuna oleva voisi itse näkemystensä pohjalta ehdottaa, mihin kannattaisi keskittyä, koska kaikkeen ei tietty ole mahdollisuutta. Luultavasti kyse on kuitenkin FB-markkinoinnin tehostamisesta (kohdennus yms.).

Olen nyt oppinut, että isommille toimijoille olemme todellakin liian pieni, mutta mistä siten löytää ehdottoman hyvä pienempi toimisto tai freelancer? Niitä yritän nyt metsästää. Olen aiemmin ymmärtänyt juttujesi perusteella, että vaikka itse olet pieni toimija, keskityt ”rahakkaisiin” isoihin asiakkaisiin. 🙂

Vastaa

Ah, ymmärrän, kiitos tarkennuksesta! :) Ja tuo juurikin, tosi tärkeää, oli budjetti millainen tahansa, on valita just ne omille tavoitteille oikeat väylät!

Itse teen freekkuna myös pienemmille, pienemmät tai lyhytaikaiset asiakkaat/asiakasprojektit vaan eivät näy niin somessa :) Mutta tokikin tiedostan, että pienillä yrityksillä/yksinyrittäjillä saattaa olla tosi pieni budjetti, joten vaikka oma tekeminen on tehokasta, niin toisille sekin on liikaa ja siksi haluavat tuntihinnaltaan edullisemman tekijän. Kaikki on niin kiinni siitä, kuinka paljon työtä on ja millaisella budjetilla sekä tavoitteilla ollaan liikkeellä :) Myös omaan hinnoitteluun vaikuttaa työn määrä ja vaativuus.

Omalla alalla on toki paljon tekijöitä, mutta toisaalta läheltä seuratessa näkee myös valtavia laatueroja ja koska kenttä on sellainen, joka elää koko ajan, myös ajantasainen tieto ja asiakkaan rahojen fiksu käyttö on kriittistä. Sitä on nähnyt isommiltakin yrityksiltä varsin eriskummallisia valintoja, joten sinällään koko ei kerro mitään yksittäisen projektin parhaasta mahdollisesta toteutumisesta.

Mutta niin, vastauksena kysymykseesi, mun täytyy tätä vähän pohtia, sillä tiedän kyllä tekijöitä, mutta suosittelu juuri tähän tarpeeseen vaatii miettimistä. Tokikin jos haluatte, niin saatte ilman muuta myös multa tarjouksen (nyt on kalenterissakin kivasti väljyyttä) ja voin miettiä samalla mahdollisia muita vaihtoehtoja, mulle tärkeintä on, että löydätte omiin tarpeisiin parhaan ratkaisun :)

Laitanpa sähköpostia jossakin vaiheessa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.