Nykyisessä remonttivaiheessa on aivan ihanaa se, että asiat tuntuvat ottavan selkeitä harppauksia eteenpäin. Enää ei ole vain pohjatyötä, vaan oikeasti tulee myös valmista, ja se tuntuu hurjan ihanalle ja myös jännittävälle, nähdä suunnitelmien heräävän eloon!

Keittiön asennus

Isoimpia asioita etenkin visuaalisesta kulmasta oli keittiön asennus. Ei keittiö ole vielä valmis, mutta kaapit ovat jo seinillä ja seuraavalla viikolla tullaan mittaamaan tasoa Tulikiven toimesta. Olin itse asennuksen ajan poissa ja näin paikoilleen laitetut keittiön kaapit luonnossa vasta tänään.

Visuaalisuus oli hyvinkin yhtä mallinnetun kuvan kanssa, mikä oli tietenkin hyvä juttu. Mittasuhteet sen sijaan vähän yllättivät. Ilmeisesti tänä päivänä standardit ovat hieman eläneet ja yläkaappien alkamiskorkeus on aiempaa ylempi. Menee siis varmasti hetki tottuessa uuteen, mutta eiköhän sekin käy sitten lopulta ihan huomaamatta.

Ainoa oikeastaan, joka ihan käytännön tasolla mietityttää on melko korkealta alkava kuivauskaappi. Jätin tiskikoneen kokonaan pois maksimoidakseni kaappitilan pienessä keittiössäni, mutta saa nähdä miten tiskaus käsin toimii kun kuivauskaappiin saa hieman kurkotella. Mutta jos ohitetaan uudenlaiset mittasuhteet, niin muu näyttää todella hyvälle ja laadukkaalle. Erityisesti ovet ovat mielettömän kauniit ja juurikin sellainen elegantti yksityiskohta, joka tuo vähän ekstraa muuten valkoiseen kokonaisuuteen. Olen myös tyytyväinen, että kaappikorkeutta jatkettiin yläsuuntaan, jolloin seinäkorkeutta tulee hyödynnettyä paremmin. Lisää kuvia tulee, kunhan saadaan valmiimpaa!

Yksityiskohtien valinnat

Remonttiin liittyy niin paljon valintoja, että osa jää väistämättä taka-alalle. Olen yrittänyt priorisoida isoihin linjoihin ja päätöksiin, jotka pitävät työt liikkeessä tai ylipäätään vaativat pidemmät toimitusajat. Siinä jää helposti pikkujutut jalkoihin, kuten vaikka tehosteseinän maalivalinnat tai keittiön vetimien hankinta. Niinpä havahduinkin vasta tällä viikolla siihen, etten ole kunnolla miettinyt vedinasiaa saati hankkinut sellaisia, joten yhtäkkiä olikin kiire.

Vedinliikkeessä ei suositeltu ykkösvaihtoehdoksi ajattelemiani pintakiinnitteisiä vetimiä (vaan läpi meneviä) ja kakkosvaihtoehto oli loppu maahantuojalta, joten yhtäkkiä huomasinkin olevani tyhjän päällä. Viikonlopun googlailut kuitenkin auttoivat, ja näyttäisi, että käypiä rimavetimiä olisi toisaalla vielä riittävä määrä myymälässä, joten täytyy poiketa heti alkuviikosta hankkimasta. Toinen nopeita päätöksiä vaativa asia on eteisen valaistus ja kylpyhuoneen yksityiskohdat, missä riittääkin sitten yllättävän paljon vertailtavaa.

Putkityöt ja kylpyhuoneen purun aloitus

Viikko alkoi vesikatkolla ja asunnon ensimmäisillä putkitöillä. Käytännössä kaikki vesipisteet irrotettiin, jotta märkätilojen purku voidaan aloittaa, ja samalla tehtiin pohjatyö valmiiksi keittiön putkivetoja varten. Tuntui jotenkin peruuttamattomalta kun kylpyhuoneen koteloinnit sahattiin irti ja vanhat laatat pirstoutuivat lattiaa vasten. Kylpyhuoneremontti jännittää melko lailla. Siinä on niin monta tarkkaa palasta ja taloyhtiön puolelta pitkä muistilista, joten näin täysin kokemattoman kylppäriremppaajana toivoo, että on osannut ottaa oleelliset asiat huomioon eikä rakenteista paljastu mitään ikävää. Vanha betonilattia on tarkoitus purkaa, joten jos jotain haasteita tulee, se on todennäköisesti se riskialttein kohta, mutta toivotaan parasta.

Remonttini on ihan säästösyistä koottu omatoimisesti palasista, eli ei ole avaimet käteen periaatteella, vaan eri osat tulee tekemään eri henkilöt, jotka olen tilannut suoraan. Se tarkoittaa montaa liikkuvaa palasta ja aikataulujen yhteensovittamista niin purkajan, putkiasentajan, sähköasentajan, laatoittajan, betonilattian piikkaajan ja vedeneristäjän kanssa. Eli yhteensä kuusi eri henkilöä (tai tavallaan seitsemän, sillä laatoittajalla on apuri) tulee olemaan tekemässä jotain osaa kylpyhuoneestani. Uskokaa pois, se on silti edullisempaa kuin sama pakettina, mutta vaatii tosiaan itseltä melko paljon enemmän aktiivisuutta ja koordinointia.

Tällä viikolla sain infon, että laattatilaus viivästyy parilla viikolla, mikä toi vähän peliaikaa kylpyhuonesuunnitteluun. Toki harmi, että prosessi pitkittyy sen takia, mutta toisaalta, lisäaika lienee ihan hyvä juttu. Ensi viikolla täytyy syventyä kunnolla kylppäriremppa-asioihin ja ennen kaikkea alkaa tekemään valintoja yksityiskohtien suhteen.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Hei!
Liian harvoin tulee jätettyä kommenttia mihinkään blogiin, mutta nyt on kommentoitava. Tätä remppaprojektia on ollut aivan hurjan ihanaa seurata, vaikkei aihe varsinaisesti itselle ole ajankohtainen. Olen kokenut onnellisuuden tunteita, kun näen, millaisia onnistumisia remontti on tuonut sinulle ja millaisia iloisia yllätyksiä viikkojen aikana on eteen tullut. Aivan valtavan innolla odotan lopputulosta!
Tsemppiä loppurutistukseen!
Anne

Vastaa

Onpa ihanaa kun kommentoit! Ja pahoittelut, että jouduit hetken odottamaan vastausta :) Onpa kiva kuulla, että teema on ollut kiinnostava. Oma arki on nyt niin tätä, joten hauskaa, jos samaisesta sisällöstä on iloa myös muille :) Ja onpa kiva, että tuo onni välittyy, tämä on ollut kyllä paikoin jännää ja stressaavaa, mutta silti vallitseva olotila on ennen kaikkea ilo, että saa olla toteuttamassa tätä ja onni pienistä onnistumisista sekä omien valintojen muuttumista näkyväksi.

Kiitos sanoistasi ja ihania syyspäiviä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.