Kevät ja lumisulaa, renkaidenvaihtoaika ja aika tottua muotoaan muuttaviin jalkakäytäviin. Itsellä on kumipohjat kummitelleet mielessä erityisen tiiviisti viime aikoina. Jo siksi, että jopa täällä kaupungissa olisi kevyet citykumpparit näppärät näin kevään kosteinpina hetkinä siinä missä syysmyrskyjen aikaan, mutta todenteolla oikeastaan vasta tulevan Islannin matkan vuoksi. Vaelluskengäthän siellä toki kaikkein parhaat jalkineet ovat, mutta matkan nojalla olen kehittänyt itseelleni fiksaation kumppareihin. Näen jo itseni sulavan talven muodostamien kevätpurojen varrella, hiiskumattoman islantilaisen maiseman äärellä, aamu-usvan leijuessa ympärillä. Älkää hajottako illuusiotani, sillä sen nojalla kumppareista on muodostunut tämän kevään must hankinta.

Haaste tosin on ollut siinä, ettei mieleisiä ole liikaa. Kauppojen kumpparivalikoima on lyhyessä ajassa kokenut mullistuksen, mutta kun yritän siirtyä kymmenen sentin koroista kumikenkiin, ei edes päivittynyt valikoima ole tarpeeksi. On tullut värejä ja muotoja, rusetteja ja pilkkuja, mutta silti, sitä tiettyä siroutta joutuu metsästämään. Olen nirso, tiedän. Olen tilannut jo neljät kumpparit, mallaillut ja miettinyt, mutta päätynyt palauttamaan. Varret ovat olleet löysät ja kumikengät painavat kuin mitkä, olo on ollut kuin isän saappaissa pikkutyttönä, vaikka koko onkin ollut juuri oikea. En halua sitä tunnetta, haluan uskoa, että kumppareistakin saa sirot. Haen totta kai käytettävyyttä, sitä, että pystyn kävelämään niillä kevätreissulla ja vetämään ne ihan oikeasti jalkaan myös kaupungissa vuoden kosteimpina päivinä. Islanti sulkee ulos korkovaihtoehdot, vaikka niitäkin, huippua kyllä, on tarjolla.

kumisaappaat 01

Kuvat: 1. Timeless Nelson / 2. Nokia Kuura / 3. Guess Sissy / 4. Ilse Jacobsen Short Rubber Boots / 5. Tretorn Skerry Swinga / 6. JOULES Evedon Ribbon Wellys / 7. Wacky Spot / 8. Esprit Ruth Basic Boot / 9. Guess Yacha Black

 

Korkoihin tottuneena myönnän, että matalissa on hassu olla, mutta eipä näistä arkikenkiä ole tarkoituskaan tehdä. Värilliset olisivat olleet hauskat, tilasin söpöt pinkit ja sitten raikkaat turkoosit. Ihastelin, kunnes lopulta käärin takaisin pakettin täysin eriparisena muuhun tyyliini nähden. Sitten tilasin harmaat Lacosten saappaat ja kauhistuin painoa, seuraavaksi etsin sirompia ja väistelin Huntereita. Viimeisin ostos osui lähelle, kollaasin Guessin Sissy -saappaat tuntuivat oikeasti citykumppareilta. Varsi oli edes siedettävän levyinen ja vaalea väri istui muuhun tyyliini. Mietin pitkään, olin jo pitämässä, kunnes tulin järkiini, eivät nämä oikeasti istu tarpeisiini – kuvittelenko oikeasti talsivani Islannisssa valkoisissa saappaissa, ja mitä ihmettä, vedänkö nämä jalkaan kun lähden syysloskaisena päivänä kaupungille. Ehkä kerran tai pari, myönsin paketoidessani kenkiä paluumatkaa varten.

Viides kerta toden sanoo, ja nyt saattoi tärpätä. Aiemmista virheistä oppineena päätin kokeilla toista kuin mitä alussa lähdin hakemaan, mutta vielä en ole ihan varma. Vaatii mietintää ja mallailua, sopeutumista ajatukseen matalista kumisista kengistä. Fiilistelen vielä hetken, ja jos tuntuu, että nyt tärppäsi, näette kyllä sitten mihin päädyin. :)

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Nuo keltaiset Tretornin näyttävät hyviltä. Ei olisi ainakaan liian pitkä varsi. Itse taidan käydä tarkistamassa nuo, kun edelliset alkavat olemaan huonot. Toivottavasti löydät sopivat käyttötarkoitukseesi.

Vastaa

Noita samoja keltaisia kumppareita olen eksynyt katselemaan moneen otteeseen, siitä huolimatta päädyin tilaamaan hyvin samanlaiset, mutta turkoosit. Noh, lähtivät palautukseen, joten olisi sitten ehkä kuitenkin pitänyt tilata ne keltaiset ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.