Muistatteko kun hehkutin ihanaa luonnonkosmetiikkamerkki Patykaa? Käytin ylisanoja vaikka olin vasta saanut purkit maahantuojalta käsiini. Lupasin käyttökokemuksia kunhan olin ehtinyt muodostaa kunnolla mielipiteeni siitä tärkeimmästä, eli sisällöstä. Valitsin tammikuussa itselleni Biokaliftin silmänympärysvoiteen, koska silmänympärysvoiteille nyt aina on käyttöä, sekä Biokaliftin korjaavan yöseerumin silkasta rakkaudesta öljyihin. Molempia olen käyttänyt siitä lähtien päivittäin, tai tarkalleen ottaen joka ilta. Yöseerumi on nyt lopuillaan, mutta painosta päätellen silmänympärysvoidetta on vielä runsaasti jäljellä, mutta nehän nyt tiettävästi pienestä kerta-annoksestaan johtuen kuluvat muutenkin aina mukavan verkkaisesti.

Yöseerumiin olen tyystin hullaantunut, ja yritän parhaillaan valuttaa purkista jokaisen viime tipan käyttööni. Seerumi korjaa, tasapainottaa ja kirkastaa ihoa, ja se on sopinut loistavasti talviselle pintakuivalle sekaiholleni, mutta yhtä hyvin voisin kuvitella tämän hoitamaan kesän päivettämää ihoa. Tuote on ollut apu talvikuivan ihoni kireyteen ja muutenkin hellinyt hormonivalmisteista häiriintynyttä ihoa. Seerumi on uutettu kahdestatoista eteerisestä öljystä sekä kasviöljystä, ja öljyksi se on suhteellisen kuivaa. Tämä ei siis jätä ihoa kiiltäväksi tai öljyisen tuntuiseksi vaan imeytyy erinomaisesti. Pieni määrä riittää helposti koko kasvoille ja kaulalle, mikä tekeekin siitä erittäin riittoisan, vaikka alussa hämmennyinkin purkin pikkuista kokoa.

Suosin yleensäkin öisin hyvin hoitavia ja kosteuttavia tuotteita, ja päiväksi meikin alle laitan huomattavasti kevyempää, ohuita voidemaisia tai jopa geelimäisiä tuotteita. Samantyyppinen jako on myös silmänympärysvoiteissa, mutta tämä Patykan yli 25 –vuotiaille suositeltu silmänympärysvoide toimisi hyvin myös päiväkäytössä. Olen kuitenkin tahtonut yhdistää iltaiholle molemmat Patykan tuotteet, joten siksi tätäkin olen käyttänyt vain iltaisin. Silmänympärysvoide sisältää kymmentä luonnon aktiiviainetta ja on varsinainen monitoimituote; ehkäisee ikääntymisen merkkejä, kirkastaa, laskee turvotusta ja kiinteyttää. Toimii meikin alla ja yötä vasten, koostumus kun on kevyt ja raikas voidemainen.

IMG_5536IMG_5566

Silmänympärysvoiteista on vaikeampi antaa arviota, ellei kyseessä sitten satu olemaan todella huono tuote. Silmin nähtäviä vaikutuksia en tällä ole tässä ajassa nähnyt, mutta eipä sitä ole tapahtunut yhdenkään iholleni sopivan silmänympärysvoiteen kanssa. Minulle silmäynpärysvoiteen tärkeimmät tehtävät ovatkin kosteutus, tietty, ja raikkauden tuominen helposti väsyneeltä tuntuvalle herkälle ihoalueelle, ja niissä tämä osuu nappiin. Koostumus on erittäin miellyttävä ja pidän raikkaudesta, mikä ei ole itsestään selvää voidemaiselle tuotteelle. Vaikka silmäni eivät ole herkät, alussa tuotteen levitys kirveli hieman, mutta vaiva katosi nopeasti, joten tiedä sitten mistä johtui.

Sisällöissä ei siis kaiken kaikkiaan moitittavaa, päinvastoin. Ulkoisesta sen sijaan on annettava pieni miinus, pakkaukset ovat laadukkaan oloiset, jämäkät ja hillitysti kuvioidut, mutta nämä kaksi purkkia näyttävät aivan liian identtisiltä! Joka iltainen ongelmani kun on hämärässä tunnistaa kumpi purkki on kumpi. Tiirailen kännykän valossa kyljen pikkuista pränttiä, että tiedän painaa ainetta oikean määrän kämmenelle. Syytän purkkeja, vaikka vika voi yhtä hyvin olla minussa, mitäs jätän tuotteiden levityksen pimeään hetkeen ennen nukkumaanmenoa.

Patyka ei pettänyt korkeista ennakko-odotuksista huolimatta, ja voisin ostaa molemmat tuotteet, vaikka pientä pennin venytystä se vaatisikin, kosmetiikkaan kun en ihan näin korkeita summia ole tottunut laittamaan. Toisaalta, jos jostain kosmetiikkatuotteesta olen tavallista enemmän valmis maksamaan, niin silloin kyseessä on ehdottomasti luonnonkosmetiikkatuote. Ja olen äärimmäisen iloinen siitä, että luonnonkosmetiikassa on vaihtehtoja jo usealle kukkarolle, edullisemmista merkeistä Patykan kaltaisiin ylellisyystuotteisiin.

Patykaa voi ostaa ainakin Jolielta. :)

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

No nyt et kyllä auttanut yhtään – olen tässä jo muutaman viikon taistellut vastaan, kun niin tekisi mieli tuota Patykaa kokeilla, mutta kaapit notkuvat vielä muita, vastaavaan tarkoitukseen olevia tuotteita… Ja tunnen itseni: jos niitä jo nyt ostan ja ihastun, jäävät vanhat purkit käyttämättä… :)

Onneksi seerumi alkaa olla jo niin lopussa, että ehkä ensi viikolla voisin jo Joliessa poiketa… :)

Vastaa

Hih, voi että :) Ja kuulostaa tutulta tuo uusi ihastus, vanha jää siinä kyllä sivuun!

Itsellä oli tarkoitus poiketa tänään Joliella hakemassa täydennystä, muun muassa peiteaine, johon olen ihastunut, sekä uusi purkki Melvitan itseruskettavaa, mutta aikataulut pettivät, enkä ehtinyt. Ensi viikonloppuna sitten! Pahoin tosin pelkään, että matkaan tarttuu muutakin, mitä en alunperin suunnitellut ostavani, sen verran kaikkea ihanaa on nyt luonnonkosmetiikassa tarjolla, kuten vaikkapa nämä Patykat! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.