Tuntuu niin hassulta, että vietämme viimeisiä hetkiä tässä asunnossa, että nukutaan kohta viimeistä yötä näiden seinien sisällä. Vaikka olen onnellinen muutosta, en voi kieltää, ettei pientä haikeutta olisi ilmassa. Haikeutta on tosin tehokkaasti lääkinnyt kiire. Tuttuun tapaani jätin asiat viime tippaan (kuinka paljon helpompaa olisikaan osata hoitaa kaikki hyvissä ajoin?) ja eilisiltana pakattiinkin myöhään, jotta saadaan asunto pakettiin huomista varten, ja työ jatkuu edelleen.

Kiireestä huolimatta en varmaan koskaan ole pakannut näin tehokkaasti (ja suunnitelmallisesti), on vain niin helppo ottaa muuttolaatikko ehtymättömän oloisesta pinosta, täyttää se, merkata ja nostaa kasvavan pinon jatkoksi. Kiitos sen, tämän tilpehööriä (=vaatteita) täynnä olevan asunnon pakkaaminen kasaan parissa päivässä on ihan realistinen tavoite. 60 muuttolaatikon määrä tuntui alussa hurjalta, mutta eilen totesimme, että määrä on juuri täydellinen. Olisimme molemmat aivan varmasti alimitoittaneet tarpeen ja tietenkin olleet sitten pulassa niiden lopputavaroiden kanssa, mutta nyt näyttää siltä, että kaikki menee juuri eikä melkein laatikoihin, ja täkit, tyynyt, huivit ja sen sellainen pehmeä vielä jätesäkkeihin. Ei epäilystäkään, että ammattilainen on kyseessä, sen verran varmoin ottein kaikki on tähän asti sujunut. Eikä ole tarvinnut joutua pähkäilemään asioiden äärelle, joihin ei kuitenkaan osaisi sanoa juuta eikä jaata.

muutto 4

Jännittää kyllä vähän huominen. On hassu ajatus, että raskain muuttotyöni on tämän asunnon osalta tänä iltana tehty. Huomenna muuttomiehet astuvat puikkoihin ja minun pitäisi vain olla. Kuinka syyllinen olo siitä tulee kun muut hikoilevat kenkälaatikoitani kantaen ja itse vaan haahuilee sivussa? Tuleeko väistämättä halu auttaa? Mutisin jo viime viikonloppuna, että mitä heille pitää tarjota? Pitääkö käydä ostamassa piparia, juotavaa, jotain? Ei taida olla ylläri, että mies loi minuun pitkän säälivän katseen ja totesi, että he saavat kyllä palkkaa. Ei, en todella ole tottunut käyttämään palveluita. Hieronnassakin koen oloni vaivautuneeksi kun itse vain nautin ja joku muu rasittuu (ja sitten en lopulta nauti kun mietin liikaa), vaikka tiedän, se on työtä jonka hän on mitä todennäköisimmin itse valinnut. Jep, mulla on ongelma, en edes yritä kiistää sitä.

Huomenna aion silti yrittää nauttia tästä ylellisyydestä ja vähän pelkään, että tästä ei ole enää paluuta. Jos muutto hoituu nyt mahdottoman mukavasti, pystynkö enää koskaan tekemään itse muuttoa vai onko seuraavassa muutossa (toivottavasti todella pitkän ajan kuluttua), vuorossa myös pakkauspalvelu, jonka perään erityisesti mies on haikaillut luettuaan yksityiskohtia pakkauspalvelumuutosta Niemen sivuilta?

 Muutto toteutetaan yhteistyössä Niemen kanssa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Tuollainen muutto kuulostaa aivan täydelliselle! Meidän viimeisestä muutosta on jo monta vuotta aikaa, mutta sitä ennen muutettiin aivat tarpeeksi usein ja olihan se aikamoista säätöä banaanilaatikoiden ja pakujen vuokrauksen kanssa. :D

Vastaa

Voi kyllä, oli kyllä ehdottomasti elämäni kivuttomin muutto :) Ja tiedän tismalleen tuon paku- ja banaanilaatikkorumban – sitä on tullut harrastettua aivan liikaa viime vuosina!!

Vastaa

Tsemppiä muuttoon – vaikka ammattilaiset apuna ovatkin niin riittäähän sitä teillekin pakkaamista ja purkamista :) Omista muuttokokemuksista sanottakoon sen verran, että kunnollisten laatikoiden vuokraaminen/lainaaminen kannattaa. Kun laatikoita on tarpeeksi niin että yksittäisestä laatikosta ei tule liian painavaa, laatikot merkitsee hyvin (tuleeko makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, keittiöön vai mihin) ja lisäksi huonekalut ja kulkureitit suojaa huolellisesti, menee itse kantaminen tosi vaivattomasti vaikkei ammattilaisia olisikaan paikalla. Muuttoapuna toimivat kaveritkin ovat osanneet arvostaa järjestelmällisyyttä ja sitä, ettei ole raahattavana ja autoon pakattavana erilaisia pussukoita ja nyssyköitä ja yksittäisiä juttuja muovipusseissa tai muuten. Sen verran huono olen itsekin palveluita käyttämään, että miehesi haaveilema pakkausapu olisi minulle lähinnä kauhistus – joku muu järjestelemässä MINUN tavaroitani? Ja maksaisin jostain mitä voin varsin hyvin tehdä itse? Typerää, tiedän ;)

Vastaa

Kiitokset! Totta, työtähän tässä riittää, ensin oli kaiken pakkaus ja nyt on kaiken purkaminen ;) Jostain syystä silti olen itse aina pitänyt sitä fyysistä osuutta kaikkein inhottavampana. On ihan ok pakata, ja se purkaminenkin menee kun saa rauhassa omalla rytmillään tehdä, ja toisaalta, on jopa kivaakin laittaa kotia alusta alkaen uudelleen, mutta voih, se kantaminen. En tiedä, ehkä on joko liikaa tavaraa tai ollut väärät välineet, tai sitten sitä on tehnyt ihan liian usein ;) Huomasi kyllä nyt, miten paljon helpompaa oli, kun laatikoita oli riittävästi ja kuten sanoit, myös hyvästä merkkauksesta on valtava hyöty (sitäkään ei todella ole tullut aiemmin tehtyä riittävän järjestelmällisesti)! Enkä voi kieltää, että vaikka tuntuikin vain hassulta seurata muiden työtä, koin myös isoa iloa, ettei tarvinnut olla purkamassa kaappeja ja kantamassa sohvaa :)

Eilen oli vielä kiire saada kaikki kasaan täksi aamuksi, mutta voi että kuinka ihanaa nyt on, kun kiire loppui! Tavarakasathan toki maisemaa rumentaa, mutta silti, ovatpahan yhdessä paikkaa :) Kiitos kommentistasi ja ihanaa viikonlopun jatkoa!

ps. Niin hyvin pystyn samaistumaan tuohon tunteeseen, että joku muu koskisi omiin tavaroihin! En todella ole yhtään niin sinut asian suhteen kuin mies on :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.