Minulla on ollut viime aikoina ilo tutustua laadukkaisiin kotimaisiin merkkeihin, jotka ovat vielä alkutaipaleella, mutta konseptia on rakennettu niin laadukkaasti, kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti, etten epäile hetkeäkään, etteikö edessä olisi vielä paljon. Blogin yksi rikkaus on mahdollisuus tuoda esiin juuri sellaisia merkkejä ja asioita, jotka kiinnostavat itseä ja, joista uskoo olevan iloa muillekin. Yksi näistä uusista tuttavuuksista on kotimainen vuonna 2012 perustettu LiLLE, johon minulla on ollut ilo päästä blogin kautta tutustumaan lähemmin, samoin kuin sydämelliseen taustatiimiin, ja tehän jo ehkä tiedätte (tai ehkä ainakin arvaatte), että myös sillä on minulle suuri merkitys. LiLLEn taustatiimin matka on alkanut vuosia kestäneestä ystävyydestä. Tahtona on ollut tarjota laadukkaita käyttökelpoisia, helposti yhdisteltäviä ja kauniita vaatteita tämän päivän naisille. Vaatteet pohjaavatkin laadukkaisiin raaka-aineisiin, perusväreihin ja ajattomiin, mutta moderneihin leikkauksiin, sellaisiin, jotka toimivat sekä töissä että vapaalla. Kirsi Lille suunnittelee vaatteet Suomessa ja ne valmistetaan ympäristösertifioidussa tehtaassa Virossa.

LiLLEn showroomilla pääsin hypistelemään sekä ensi kevään raikasta värimaailmaa että tämän kauden klassista mallistoa. Poimin matkaan suosikkejani, jotka tulevat ilostuttamaan asukuviani lähiviikkoina, niin, ja on luvassa herkullinen arvontakin, sitten myöhemmin. Syyskauden malliston pääpaino on sellaisissa klassisissa väreissä kuin beige, harmaa, sininen ja musta, joista varmasti jokainen löytää itselleen mieleisen. Juju on ajattomissa leikkauksissa ja toimivuudessa. Näissä ei ollut tarkoitus ns. keksiä pyörää uudelleen, vaan tehdä täydellisiä ja kauniita käyttövaatteita. Valikoimasta löytyy paljon mekkoja, mutta myös yhdessä ja erikseen toimivia ylä- ja alaosia. Materiaaleina on käytetty paljon puuvillaa, silkkiä ja merinovillaa, eli vaatteet ovat pitkäikäisiä ja ympärivuotisia.

Sana yhdisteltävyys nousi monta kertaa tapaamisen aikana esiin ja sen innostamana mieleeni palasi aikoinaan herännyt idea; yksi mekko monta asua. LilLLEn mekot tuntuivat ajatukseen kuin tehdyiltä, niinpä nappasin matkaani kolme, merinovillaisen beigen mekon, harmaan trikoomekon ja sinisen puuvillamekon. Kotona sovittelin mekkoja ja ajatus jalostui. Ensin ajattelin ottaa pohjaksi helpon harmaan trikoomekon tai kauteen sopivan merinovillaluomuksen, mutta en halunnut päästää itseäni liian helpolla, joten päädyin itselle vähän vieraampaan väriin, sähäkkään siniseen. Haasteen myös sininen mekko on päätynyt nyt jo töihin ja vapaalle eritavoin yhdisteltynä, mutta viime viikonlopusta, silloin puuvillamekko päätyi päälle ihan vain sellaisenaan, paksuihin sukksiin ja kultaa tihkuviina susteisiin yhdistettynä. Muut mekkoon mätsätyt asut tulevat lähipäivinä, joten sininen (ja muuton puaninen) loistaa hetken aikaa ruudussa. :)

lille flora 2lille flora mekko 3lille flora 3Mekko LiLLE Flora, saatu yhteistyön myötä, laukku Matthew Williamson for Lindex. Pahoittelut pienestä ryppyisyydestä, tämä päällä on tullut jo viipotettua ja silitysrauta on ties missä tavaroiden keskellä.

Tuorein mallisto löytyy omasta verkkokaupasta sekä merkkiä myy myös Limbo –putiikki Helsingissä.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Mä niin fanitan Lilleä – ihan mahtavia leikkauksia ja rentoa tyylikkyyttä! Sähkönsininen sopii sulle mainiosti.

Vastaa

Kiteytit kyllä ihan loistavasti omatkin ajatukset Lilleä kohtaan! Tosi toimivia monikäyttöisiä vaatteita, joita on helppo asustaa taipumaan yhtälailla töihin ja vapaalle. :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.