st-julian-1

St Julian’siin suuntasin aivan Maltan lomamme lopussa. Se oli myös yksi niistä alueista (Slieman ja Vallettan ohella), joista harkitsimme majoituksen ottamista lomamme ajaksi, lähinnä siitä syystä, että St Julian’sin alueella sijaitsee paljon hyvätasoisia, mutta myös kohtuuhintaisia hotelleja. Koska kyseinen kaupunki on kuitenkin mainittu myös Maltan bilekeskukseksi, päädyimme pitkän pähkäilyn jälkeen lopulta varaamaan hotellin Sliemasta. Päivän St Julian’sissa kierreltyämme en voinut olla tyytyväisempi valintaamme, sillä vaikka tuossa kauniissa satamakaupungissa vierailu oli mukava kokemus, ei se kuitenkaan tuntunut meidänlaiselta paikalta viivähtää pidempää. Jos Sliema on verrattain rauhallinen niin St Julian’sissa vastassa on huomattavasti vilkkaampi tunnelma.

st-julian-12st julians malta 01

Tähän aivan Slieman kyljessä sijaitsevaan kaupunkiin tutustumisen aloitimme ottamalla bussin Bay Street -ostoskeskukselle, josta kävelimme vaihtelevasti sivukatuja ja rantakujia pitkin takaisin Sliemaan. Välissä poikkesimme kurkistelemaan ostosmahdollisuuksia ja istahdimme yhdelle alueen kehutuista terassikahviloista, Caffè Portomasoon. St Julian’sin kävelyreittiämme vierustivat hulppeat hotellit ja Pacevillen alueella yökerhojen täyttämät kadut. Katujen lomasta pilkotti syvän turkoosi meri sekä valkoisena hohtavat veneet. Päivä paahtoi kuumana ja vaikka uimarantaa alueella ei olekaan, oli tässä reilun 8000 asukkaan kaupungissa silti tiettyä rantaloman letkeää henkeä.

st-julian-17st julians malta 2st-julian-19st-julian-18st-julian-16st-julian-30

Mielestäni St Julian’siin tutustumiseen riittää mainiosti aktiivinen puolikas päivä tai rento kokonainen, ellei sitten kaipaa yöelämään ja kansainvälisiä ruokaravintoloita, joita taas Slieman ja Vallettan puolella on vähemmän. Ymmärrän myös hyvin, miksi joku päätyy majoittumaan juuri tänne, sillä onhan kaupungissa runsaasti ravintoloita ja terasseja, hyvätasoisia hotelleja sekä tietenkin erityisen kaunis satama-alue.

st-julian-14vaaleanpunainen-pitsimekko-1050x630st-julian-34st-julian-31

Itselle alueella vierailun kohokohta oli tietenkin postikorttimainen satama, jonka sivustalla seisoo kuuluisa Hotel Juliani houkuttelevine merelle tähyävine terasseineen. Poikkeamaan houkutteli myös upea teeputiikki Shanteo, joka sijaitsee Le Meridien hotellin kolmannessa kerroksessa ja pitää sisällään kutkuttavan valikoiman ylellisiä ja eksoottisia teemakuja. Ehdottomasti vierailun arvoinen on myös ulospäin vaatimattomalta näyttävä jäätelöbaari RivaReno Gelato, jonka gelatot maistuvat taivaallisilta ja ovat täydellisiä herkkuja kuumaan kesäpäivään!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.