Reissukuvien kanssa ei oikein tiedä mistä aloittaa purkaminen, viikkoon mahtui niin monta upeaa kokemusta sekä kerrankin myös liuta asukuvia. Poikkeuksellinen ongelma, että materiaalia on monin kerroin enemmän kuin olisi aikaa niihin pureutua. Mutta eipä tässä ole hoppu, joten asu ja reissumuisto kerrallaan!

Maltan kuvia koneelle siirtäessä ensimmäisenä mielessä palasin Mdinaan, maan entiseen pääkaupunkiin, joka on myös yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Mdina oli Vallettan ohella yksi matkamme must-kohteita, niinpä teimme sinne päiväretken koukaten samalla reissulla pohjoiskärjen kautta takaisin Sliemaan.

malta mdina 1 malta mdina 2 malta mdina 3 malta mdina 4

Kuljeskelimme Mdinan muurien suojassa avautuvia katuja ja nautimme rakennusten upeista yksityiskohdista. Aurinko porotti lämpimänä taivaalta ja kiipesimme lepuuttelemaan jalkoja muurin kupeessa sijaitsevaan kahvilaan, josta avautui näkymä horisontissa siintävään rantaviivaan. Vaikka Fontanella olikin epäilemättä paikan fiineimpiä kahviloita, oli hintataso silti todella edullinen kuten muuallakin Maltalla. Herkullisen marenki-mansikkakakkupalani hinta jäi alle kolmen euron eikä kahvikupistakaan paljoa joutunut pulittamaan.

malta mdina 11Sokeripiikin myötä jaksoi koluta kaupunkikierroksen loppuun ja poiketa ihastelemassa paikallista lasitaidetta. Kaupungin muurien ulkopuolella odottelimme vehreässä puistossa bussia ja jatkoimme matkaa. Mdina oli ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, Vallettasta noin puolen tunnin bussimatkan päässä. Aivan kaupungin kyljessä sijaitsee Rabat, entisen pääkaupungin esikaupunkialue, nykyinen oma kaupunkinsa omine nähtävyyksineen, mutta siihen emme valitettavasti tällä reissulla ehtineet kunnolla tutustua.

malta mdina 5malta mdina 10malta mdina 7

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.