loma-asu-1050x737

Maltan lomalla tutustuimme maahan paloissa, mutta viikkoon mahtui kaksi pidempää päiväretkeä, toinen Cozolle ja Cominalle ja toinen saaren pohjoisosan ympäri Mdinan kautta. Aurinko porotti tuolloin kirkkaalta taivaalta, kuten joka päivä lomaviikkomme aikana, niinpä päiväretken asussa oli huomioitava kaksi oleellista asiaa, mukavuus ja aurinko. Pitkän päivän aikana kävelykilometrit helposti yllättävät ja aurinko iskee iholle salakavalasti, niinpä aurinkovoide on ehdoton, mutta yhtä tärkeää on muistaa suojata auringolle eniten altistuvia alueita vaatteilla. Kävellessä aurinko ottaa luonnollisesti eniten kasvoille, dekolteelle ja olkapäille, niinpä huolehdin niiden alueiden suojaamista myös vaattein ja asustein.

loma-asu-3loma-asu-23

Aurinkoisen päivän retkivarusteisiini kuuluukin ehdottomasti hattu ja aurinkolasit, mutta myös pitkähihainen paita. Puuvilla ja pellava ovat loistavia materiaaleja kuumiin kesäpäiviin, ne hengittävät sekä suojaavat hyvin ja vaaleat värit taas eivät ime auringon lämpöä itseensä. Tuona retkipävinä Maltalla neuleeni alla oli toppi, joten välillä käärin päällyspaidan laukkuun ja nappasin sen taas käyttöön hyvissä ajoin, ennen kuin aurinko alkoi kuumottamaan liiaksi ihoa. Laukusta löytyi myös huivi, joka toimi täsmäsuojana tarvittaessa, kuten vaikkapa kahvilassa istuskellessa sen pystyi levittämään paljaiden säärien tai niskan suojaksi.

loma-asu-21

Täydelliset lomakengät kaupunkikohteiden kiertelyyn olivat espadrillot, jotka olivat sekä unelmakevyet että todella mukavat jalassa. Pehmeä kangasmateriaali teki niistä hiertämisvapaat ja pikkuinen korotettu pohja toi turvaa kaltaiselleni korkeisiin korkoihin tottuneelle. Nämä kengät tulevat lähtemään mukaan aivan varmasti myös tämän kesän toiselle reissulle!

Laukkuna toimi tilava nahkalaukku, jonne mahtui kaikki oleellinen kamerasta vesipulloon. Matkalle mukaan otettavissa laukuissa kiinnitänkin huomiota erityisesti tilavuuteen ja keveyteen, mutta myös siihen, että laukku on suljettavissa hyvin.

loma-asu-27 loma-asu-2

Neule: H&M / Toppi: H&M / Shortsit: Mango / Laukku: Nicoli / Aurinkolasti D&G / Espadrillot: Kanna / Hellehattu: Seeberger

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.