Kun on päivät töissä, kesäpäivät hujahtavat ohi kuin varkain ja kun loma alkaa, strattaa lentokone samantien muihin maisemiin. Suomen kesä ja kesäkohteet ovatkin viime vuosina jääneet vähälle. Puistopiknikit, järvimaisemat, kauppatorin aamut ja kesäretket kummittelevat haaveissa läpi talven, mutta kun kesä koittaa, aika ja aurinkoiset päivät eivät vain tunnu riittävän kaikkeen ja lomamatkat ajavat täpärästi kesävapaiden vieton Suomessa ohi.

Siksi osaakin erityisesti arvostaa sellaisia päiviä ja hetkiä kuin tänään. Unelias Uusikaupunki, taivaalta porottava lempeä aurinko, rento tuulenvire ja kiireettömyys. Idyllisen puutarhan hempeä tuoksu ja valloittavan vehreyden vangitsevuus; pehmeä nurmikko ihoa vasten ja loputtomasti kotimaisia maistuvia mansikoita. Niitä hetkiä, jolloin kesä on juuri tässä ja nyt, ja arki tuntuu kaukaiselta kuin keskellä lomaa. Sellaiset hetket lataavat akkuja loppuvuoden varalle enemmän kuin osaisi kuvitella, ja muistuttava siitä, mikä Suomen kesässä on niin aivan erityisen ihanaa.

puutarha

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Maalauksellinen kuva! Minä kun syön punaisia mansikoita valkoisissa vaatteissa vihreällä nurmikolla, tulos ei ole noin tyylikäs…

Vastaa

Oi, kiitti! Hih, pistimekko sopi kyllä kesäpäivään, mutta bleiseri on vähän turha :) Sotkin mansikoilla kyllä muut paikat, mutta jostain syystä onnistuin säästämään itseni punaisilta läiskiltä ;)

Vastaa

Aivan ihana asu ja muutenkin tosi kaunis kuva! :)

Vastaa

Oi, kiitoksia! Kiva kuulla, että tykkäät :)

Vastaa

Niinhän se on, että kesä menee niin äkkiä. Pitäisi vaan nauttia joka hetkestä. :)

Vastaa

Niinpä :) Onneksi päivät ovat kesällä pitkiä, joten paljon tekee jo sekin, jos töiden jälkeen muistaa lähteä vaikka pieneksikin hetkekikin ulos – ei mene aurinkoiset päivät kokonaan suotta sisällä, sitä kun ei ikinä tiedä montako hellepäivää kesään mahtuu!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.