Päivät vähenee ja loma lähenee, eikä reissun alkuun ole enää viikkoakaan. En pahemmin ole vielä vaivannut päätäni pakkauksella, mutta tänään unohduin kirjoittelemaan pientä ostoslistaa matkaa varten. Oikeastaan melkein kaikki tarvittava löytyy jo kotoa ja matkaltakin saa, jos niikseen tulee, mutta pakkausta tehostaakseni kävin koluamassa tänään hieman kosmetiikkaosastoja. Ilokseni huomasin, että matkakokoiset shampoot ja hoitotuotteet ovat lisäntyneet hurjasti sitten viime kesän, Stockan kampaamotuotehyllystä löytyi vaikka mitä minikoossa, kuten vaikkapa Sebastian -sarjan tuotteita. Iloinen löytö oli myös L’Orealin minikoinen hiusnaamio (shampoitakin näytti olevan pikkupakkauksina), yleensä olen pakannut tehohoitoja omiin matkapurkkeihin, mutta nyt ei enää tarvitse.

Osa tuotteista lähtee silti omiin pikkupurkkeihin pakattuna, mistä tulikin mieleen, että jos olet hinta-laatusuhteeltaan hyvien matkakokojen tarpeessa, kannattaa suunnata Clas Ohlsonille. Tokihan tyhjiä matkapurkkeja löytyy nykyään vaikka mistä myymälästä, mutta itse olen havainnut nämä parhaiksi. Kicksin purkit eivät ole kestäneet, vaan useampikin niistä on hajonnut kesken matkan, Anttilasta ostamani taas ovat ahkeria vuotamaan. Nämä Clasun ovat todella jämäkät ja korkit ovat monia muita matkakokoja syvemmät, ja menevät siten tiukasti kiinni. Matkasetissä on myös tavallista valmispakkausta enemmän purkkeja (yhteensä 14) ja monessa koossa, hintakin on setin kokoon ja laatuun nähden enemmän kuin kohtuullinen (näyttää olevan nyt tarjouksessa 6,80€). Erityisen iso plussa siitä, että paketissa on myös mukana valmis tekstitarra-arkki, josta voi halutessaan liimata muistilaput purkkien kylkeen kertomaan, mitä missäkin on, ettei tarvitse haistella tai maistella matkan aikana kun vaaleat voiteet menevät keskenään sekaisin.

tangle teezer

Tänään posti toi sopivasti myös minikokoisen Tangle Teezer Compact Stylerin Feel Uniquelta. Kaipasin viime kesän reissuviikkojen aikana kovasti pinkkiä muoviharjaani, joten selvää oli, että tälle lomalle täytyy saada Tangle Teezer mukaan. Matkustaessa vähemmän on enemmän ja pakatessa pienempi on parempaa, niinpä hankin siitäkin typistetyn version, joka olkoon nimetty reissuharjakseni! Näillä päästään jo alkuun, mutta taitaa pakkaus muuten jäädä vanhaan tapaan ihan viime hetkeen.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Itsekin olen kerran ostanut (ulkomailta) matkakokoisia purtiloita, mutta ne eivät olleet parhaita mahdollisia. Vaikka matkustelen kohtuullisesti, on minulle kuitenkin kertynyt erinäinen määrä pieniä purkkeja (esimerkiksi joidenkin hotellien tarjoamat suihkusaippuapullot, erilaiset näytepurtilot, aikoinaan saamani Yves Rocherin pikkuiset pullot jne.), joista parhaat olen ottanut matkakäyttöön. Aika moni matkusteleva siis säästyisi ostamiselta, jos kaivelisi varastojaan tai käyttäisi tyhjäksi vastaavalla tavalla kertyneet pienet pullot.

Vastaa

Totta, ne ovat myös hyviä, itsekin käytän jotain hyviksi havaittuja läpinäkyvi purtiloita uudelleen. Pikkupulloja ei oikeastaan kerry, sillä itse en juuri koskaan käytä hotellien kylppärituotteita vaan omia, mutta pienet purkit, joita on kertynyt uudelleen käytettäväksi muun muassa mineraalimeikkirestereistä ja ihan normipakkauksistakin ovat tosi näppäriä, enkä niitä raaski heittää suotta pois. Lyhyemmillä reissuilla pyrin käyttämään mahdollisimman paljon testereitä, ne kun eivät vie tilaa juuri yhtään ja tulevatpahan käytettyä :)

Vastaa

Oikein paljon kiitoksia Clas Ohlson -vinkistä! Olen myöskin etsinyt hyviä pikkupurkkeja kauan, esim. Cailapin ovat vuotaneet ikävästi. Mutta nyt löysin hyvän setin, ja vieläpä alehintaan.
Ja vielä loppukaneetiksi, että blogiasi on kiva lukea – esim. Islannin matkan kuvat ja matkakertomus olivat tosi hienot!

Vastaa

Kiva jos oli iloa! Itsekin olen pettynyt tosi moneen matkapurnukkaan; on kiva löytää määränpäässä kosmetiikkapussukasta purtilot märkinä :) Nämä ovat selvästi aiemmin testaamiani jämäkämmät, ja vastaavilta onnettomuuksilta on ainakin toistaiseksi vältytty!

Ihana kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa! Pidempi matkakertomus Islannista onkin parhaillaan työnalla, joten toivottavasti saan senkin pikaiseen julkaistuksi :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.