Valletta, Sliema ja St Julian’s ovat kolme erillistä kaupunkia, mutta sijaitsevat niin liki toisiaan, että hädin tuskin huomaat milloin kaupunki vaihtuu. Suurin ravintolakeskittymä taitaa olla St. Julian’sissa, jossa Pacevillen alue on tunnettu myös yökerhoistaan. Meidän hotellimme sijaitsi Slieman sydämessä ja lähialueelta löytyi niin hyvin kiinnostavia ravintoloita, että kaikki illallisemme söimme Sliemassa. Maltan hyvienkin ravintoloiden hintataso on huokea ja erityisesti paikalliset viinit ovat todella edullisia.

Pieneksi alueeksi Sliemasta nousi yllättävän monta ravintolaa edukseen esiin, alla listattuna omat ehdottomat suosikkin, joita suosittelen lämpimästi muillekin!

Little Argentina (osoite: 210, Triq it-Torri, Sliema)

Little Argentina on aivan ihana argentiinalainen ravintola rantabulevardin kupeessa. Se on sisustukseltaan konstailematon ja kotoisan tunnelmallinen, hauskana yksityiskohtana pöytää koristava väriliitukippoja ja luovuutta ruokkiva kehotus taiteilla rohkeasti omat pöytätabletit – viimeistään parin viinilasin jälkeen tekee mieli tarttua liituihin ja kirjoittaa kiitos upeasta ravintolaelämyksestä! Palvelu todella on erinomaista Little Argentinassa, mutta pääosassa on silti ruoka! Ja voi, että miten hyvää! Pihvit olivat täydellisiä, joten jos rakastat hyvää ja laadukasta liharuokaa, tämä on juuri oikea paikka! On helppo sanoa, että kyseessä oli ehdottomasti reissumme mieleenpainuvin ravintolaelämys. Illallisen jälkeen voi kävellä hetken rantaviivaa ja ihastella öistä merimaisemaa.

sliema-restaurant-22 sliema-restaurant-21 sliema-restaurant-19 sliema-restaurant-17 sliema-restaurant-23

L’Artist (osoite: 6 Tigne Street, Siema)

L’Artist on tunnelmallinen perheomisteinen ja vetoinen italialainen ravintola, joka tarjoilee perinteisiä annoksia moderneilla twisteillä. Sisustus on boheemi ja palvelu lämmintä. Koska paikkaa pyöritetään pienellä tiimillä ja vilkkaimpina iltoina on todennäköistä, että ruokaa joutuu odottamaan. Siihen siis kannattaa varautua, mutta sen kompensoi aito ja ajan tasalla pitävä palvelu sekä ihastuttavat ja vähän erilaiset annokset. Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä ennakkoon!

sliema-restaurant-01sliema-restaurant-1 sliema-restaurant-2 sliema-restaurant-3

TemtAsian (osoite: High Street, Sliema)

TemptAsian toimii The Palace hotellin yläkerrassa, mutta sinne pääsee myös The Victoria hotellin kautta. Tässä tapauksessa ei ehdottomasti kannata säikähtää ravintolan toimimista hotellin yhteydessä, vaan kyseessä on ehdottomasti kaupungin kauneimmilla näkymillä varustettu tasokas aasialainen ravintola. TemptAsianista avautuu upeat näkymät aina Vallettaan asti ja ravintola onkin täydellinen paikka katsella illan hämärtymistä sekä kaupungin valojen syttymistä. Meidän illallistamme tehosti ilotulitus, jota saimme katsella pöydästä käsin suurten ikkunoiden läpi. Ruoka on todella hyvää ja ruokalista erittäin monipuolinen, listalta löytyy myös hyvin hyvin kasvisvaihtoehtoja sekä sushia.

sliema-restaurant-9 sliema-restaurant-11 sliema-restaurant-5 sliema-restaurant-7 sliema-restaurant-02

Al Solito Posto (osoite: Triq Milner, Sliema)

Al Solito Poston pääosassa ovat aidot kiviuunipizzat, joissa on runsaasti täytettä ja hauskoja makukombinaatioita. Pizzat kantavat läpi ruokalistan ja niitä löytyy erilaisina versioina niin alku- kuin jälkiruoistakin. Ravintolassa vallitsee italialaishenkinen hyvin mutkaton ja rempseä tunnelma, ei siis kannata odottaa fine dining elämystä, vaan maukasta ruokailukokemusta rennossa ilmapiirissä. Asiakaspaikkoja on rajallisesti ja tunnelma letkeä. Sisustus on pelkistetty, joten ruoat selvästi ovat se juttu täällä! Suosittelen pöytävarauksen tekemistä.

sliema-restaurant-30sliema-restaurant-31sliema-restaurant-32

Caffe Berry (osoite: San Duminku, Sliema)

Caffe Berry on ehkäpä Slieman ihanin kahvila, mutta toinen kehuttu (jota emme valitettavasti ehtineet testaamaan) on Mint saattaa olla kova vastus tälle sielukkaalle pikkukahvilalle. Caffe Berry tarjoilee ihastuttavia vastavalmistettuja mehuja sekä maistuvia raakakakkuja ja luomuherkkuja. Kahvivalikoima saa veden kielelle ja on ihana istahtaa kahvikupin kanssa avonaisen ikkunan äärelle katselemaan kadun vilinää. Kahvin voi myös napata mukaan ja jatkaa rantabulevardia kävelemään. Viehättävä paikka, mutta varaudu minikokoisiin tiloihin ja poikkeuksellisen vähiin asiakaspaikkoihin!

sliema-restaurant-14 sliema-restaurant-12 sliema-restaurant-13sliema-restaurant-15

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Ihania ravintolavinkkejä! Kiitos! Maltan matka kohta edessä ja nämä ravintolat laitetaan kyllä muistiin. Ja tuonne raakakakkukahvilaan pitää ehdottomasti poiketa.

Vastaa

Oi ihanaa! Kiva kun oli iloa ja Malta, nauti! Pääsisipä itsekin :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.