delsey 01

Elän tällä hetkellä hyvin matkailufokusoitunutta vaihetta. Vaikka fyysisesti olenkin ollut vähän reissussa, olen maalaillut tulevaisuuden suhteen selviä ja jopa isoja tavoitteitta, joita toivon matkailurintamalla voivani – tai siis voivamme (onneksi mieskin on pienen alkulämmittelyn jälkeen alkanut innostumaan villeillekin ideoilleni) – toteuttaa.

Taisinkin mainita, että alkukesän haaveena oli päästä kiertämään Bulgariaa, Romaniaa ja Moldovaa, mutta toisinaan on tartuttava hetken mielijohteeseen (tai siis hyvään tarjoukseen), ja niinpä meilläkin alkukesän reissukohde vaihtui Maltaan. Ei siis mitenkään korvaava, mutta ehdottomasti kiinnostava sekin! Finnair on aloittanut Maltalle suorat lennot ja kun hyvän hintaiset liput tulivat vastaan, tehtiin nopea päätös ja ostettiin matka toukokuun loppuun. Koska Bulgariaan näyttää olevan kestoedullisia lentoja tarjolla ainakin AirBalticilla, todettiin, että voidaan suunnata sinne yhtä hyvin myöhemmin kesälläkin.

delsey 02

Nyt siis Maltan suunnittelu on alkanut ja olisikin otollinen hetki kuulla vinkkejä! Näkemistähän tuossa pienessä maassa on valtavasti ja huomasin, että Maltalta on lyhyt lauttayhteys Sisiliaan, joten nyt haaveilen pienestä retkestä sinnekin. Mutta piti teiltä kysellä majoitusvinkkejä. Olemme parin viimeisen viikon aikana pähkäilleet, missä majoittua. Pääkaupunki Valletta houkuttaa eniten, mutta majoitustarjonta on vähäistä ja hotellikanta vanhaa, mutta hinnat silti korkeita. Vastaavasti taas vähän kauempaa saa majoitusta hyvätasoisista hotelleista varsin kohtuullisin hinnoin.

Niinpä olemme pähkäilleet yöpyäkö huonohkossa tai keskitasoisessa, mutta kalliissa hotellissa keskustassa, vai paremmassa ja edullisemmassa pääkaupungin ulkopuolella? Ihan Valettan kyljessä olisi Sliema ja siitä seuraavana St.Julian’s, joista etenkin jälkimmäisessä huolettaa lomakylämäisyys ja bilemaine, mutta toisaalta, hinnat houkuttelevat ja joka tapauksessahan ajatus on tehdä retkiä eri puolille Maltaa ja Gozoa. Jos siis olet käynyt Maltalla, olisi tosi kiva kuulla millä alueella majoituit ja mitä siitä pidit!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Loistava valinta, olen käynyt Maltalla kaksi kertaa ja haaveilen jatkuvasti takaisin! Molemmilla kerroilla olen majoittunut Sliemassa. Siellä on vilkas, ravintoloita kuhiseva rantapromenadi ja paras ostosvalikoima, mielestäni parempi kuin Vallettassa, runsaasti brittiläisiä ja eurooppalaisia ketjukauppoja ja muuta. Kuitenkaan biletystä ei Sliemassa ole haitaksi asti, toisin kuin St. Juliansissa. Sliemasta on kuitenkin lyhyt kävelymatka St. Juliansin puolelle, jos biletystarve iskee, ja Vallettaan pääsee nopealla bussikyydillä. Maltalla kaupungit ovat saaren pienestä koosta johtuen yhteen rakennettuja, ja lyhyellä kävelymatkalla saattaa käydä useamman kaupungin alueella. Viimeisin majoituspaikkani oli edullinen huoneistohotelli Simon’s Apartments.

Maltalla on ihana tehdä päiväretkiä muihin saaren kaupunkeihin, itse olen ajellut paikallisbusseilla mm. kalastajakylä Birzebbugaan, jossa sijaitsee Pretty Bay -niminen uimaranta sekä läheisen Vittoriosan kaupungin markkinoille. Sisiliaankin järjestetään päiväretkiä lauttamatkoineen Vallettan satamasta. Itse kävin Sisilia-päivän aikana Cataniassa ja Etnalla. Olen myös tehnyt venematkan Cominolle Blue Lagoonin rannalle, se on aivan upea paikka, Gozolla sen sijaan en ole käynyt (vielä). Suosittelen myös lyhyempää venematkaa, jossa kierretään Vallettan Grand Harbour. Maltalla on vaikka mitä ihanaa: kauniita rantoja, brittihenkisiä pubeja ja sympaattisia ihmisiä, suosittelen erittäin lämpimästi.

Vastaa

Oi, kiitos tuhannesti kommentistasi! Tästä sainkin liudan hyviä vinkkejä ja kieltämättä matkakuumekin kohosi niin, että olen viettänyt illan hotellia metsästäen ja kiitos vinkkiesi, keskittynyt juuri tuohon Slieman alueelle :)

Voi että, niin paljon kaikkea, että nyt en tiedä riittääkö viikko alkuunkaan :) Tuo päiväretki Sisiliaan olisikin oiva ja sama tuo mainitsemasi veneretki! Kiitos myös muista kohdevinkeistä, kirkaan kaikki muistiin tulevaa matkaa varten.

Kiitos sisi vielä kerran ja ihanaa alkavaa viikkoa!!

Vastaa

Oi Malta! Omasta Maltan reissusta on jo kohta kymmenen vuotta, mutta silti reissu on yksi parhaimpia mitä olen tehnyt. Malta valikoitui matkakohteeksi ihan vaan sillä, että tahdottiin jonnekin Välimerelle ja ei ihan pahimpaan turistirysään. Toukokuussa muita turisteja oli todella vähän, kausi oli vasta aluillaan ja lämpötilakaan ei ollut tukahduttavan kuuma. Historiasta kiinnostunut mies löysi paljon mielenkiintoisia kohteita, vuokra-autolla oli kiva huristella ympäri saarta ja illaksi ehti hyvin takaisin majapaikkaan Vallettaan. Valletan majoitus oli jo silloinkin kallista ja kovin laadutonta, mutta päiväreissu st. Juliansiin sai meidät vakuuttumaan, että Valletta oli meille kaikista huolimatta paras vaihtoehto.

Yhdeksi päiväreissukohteeksi suosittelisin Mdinan kaupunkia. Huikean hieno paikka, jonka historia ulottuu mielettömän kauas.

Vastaa

Oooh, kuulostaa ihanalle!! Voi, en maltaisi odottaa :)

Meillekin Malta valikoitui kohteeksi ihan sattumalta, mutta niin totta, että mitä enemmän kohteesta kuulee ja siihen kotisohvalta tutustuu, sitä enemmän nähtävää ja koettavaa sieltä löytyy. Voi että, riittääköhän meidän viikko alkuunkaan :)

Tuota olen kovasti juuri miettinyt, että onko Valletta siitä huolimatta paras vaihtoehto, sillä en yhtään pidä turistirysistä ja loma-alueista. Kieltämättä edullisemmat hotellihinnat ja parempitasoinen majoitus vetää Sliemasta ja St.Juliansista puoleensa, mutta pelkään, että löydämmekin itsemme keskeltä tylsiä turistikatuja sen sijaan, että viipyilisin mieluummin tunnelmallisten kaupunkikortteleiden äärellä. Hmm, tätä täytyy vielä pohtia :)

Kiitos tuhannesti vinkeistä, näistä oli isoa ilo! Ihanaa alkavaa viikkoa :)

Vastaa

Hei.

Ihana valinta lomakohteeksi. Itse olin nuorena Maltalla kuukauden kielikurssilla ja uudemman kerran lomamatkalla lukion jälkeen. Silloin hotellimme oli St. Juliansin pahimmassa bilerysässä, mutta silloin se oli hyvä juttu. Sliemassakin taitaa olla paljon turisteja ja kielikurssilaisia, mutta se ei ole ehkä niin täynnä discoja. Tämä on tietoa vuodelta -96. :)

Vastaa

Busseilla pääsee kätevästi ja nimenomaan vauhdikkaasti liikkumaan. Ja kannattaa vilkaista minkä nimisellä dösällä kulkee. Siinä kohtaa, missä suomessa lukee määränpää, lukee Maltalla bussin nimi: Stairway to heaven, Highway to hell jne. Kyyti on todella vauhdikasta, mutta turvallista jos kuskin rukousnauha ja Neitsyt Maria kokoelmalla (jotka on hyvässä sovussa jalkapallojoukkueiden fanikrääsän kanssa) on mitään tekemistä asian kanssa.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.