Kaupallinen yhteistyö: Lycon Finland

Ihokarvojen poisto, tuo ympärivuotinen pakkopulla. Jos oikeasti olisi turvallinen keino päästä niistä kokonaan eroon, olisin ensimmäisenä jonossa. Poistamattomuus ei ole itselle vaihtoehto, sillä rakastan liikaa sileän ihon tuomaa puhtauden ja raikkauden tuntua, eikä pääse ympäri siitäkään, että hikoilukin jää olemattomammaksi karvattomissa kuin karvaisissa kainaloissa.

Harmillisesti oma karvankasvu on melko aktiivista. Karva on vahvaa ja tiukassa, ja iho on paksu. Poistettu karva kasvaa herkästi sisään, joten hetkenkin kuorinnan laiminlyönti kostautuu – aina ei sekään tunnu auttavan. Sama linja jatkuu siis ihokarvoissa kuin hiuksissakin, karvoista ei ole pulaa. Ja oikeastaan, vanhemmiten ihokarvat tuntuvat kasvavan entistäkin elinvoimaisempina, joten en edes uskalla ajatella, miten on tästä kymmenen vuotta tai enemmän eteenpäin.

Olen elämäni aikana kokeillut useita eri karvanpoistotapoja niin höyläyksestä epilointiin kuin sokeroinnista vahaukseen kotona ja hoitoloissa. Kotivahaus on tyypillisesti ollut itselle se mieluisin tapa. Vahaus on nopeaa ja karvat pysyvät pidempään kurissa kuin höylätessä ja kasvavat miellyttävämmin takaisin kuin epiloinnissa (joka tapaa katkoa karvoja niiden eli kaikki eivät lähde kokonaan). Tilanne muuttui kun muutin asuntoon, jossa ei ole mikroa vahan lämmittämiseen. Kokeilin kylmävahoja (inhosin niitä), vahan lämmittämistä vesihauteessa (epätoivoisen hankalaa) ja uunissa (koko purkki suli) ja lopulta luovutin ja jämähdin vaihtelevasti höyläämään ja epiloimaan, olematta kuitenkaan koskaan kovin tyytyväinen joko itse prosessiin tai lopputulokseen.

Lyconin kuumavahat

Kävin joitain viikkoja sitten tutustumassa australialaisen Lyconin vahoihin ja tapasin Lyconin tuolloin myös Lyconin kehittäjän Lydia Jordanen, jonka perhe on valmistanut kosmetiikkaa jo 30-luvulta lähtien. Lydian 70-luvulla kehittämää vahaa käytetään tänä päivänä yli 70 maassa ja se eroaa perinteisistä vahoista mm. sillä, että se tehoaa myös lyhyempiin karvoihin. Lisäksi hellävaraisemmat vahat hoitavat ihoa käsittelyn aikana ja sopivat siten myös herkkäihoisille. Ennen käsittelyä iholle levitetään öljy, joka suojaa ihoa vahalta. Lämmin vaha taas avaa ihohuokosia, mikä helpottaa karvan lähtemistä.

Oman kiinnostuksen sai heräämään Lyconin uutuus, vegaaninen vaha (tyypillisesti vahoissa on mehiläisvahaa). Olen testannut joitain vegaanisia kotituotteita, mutta ollut pettynyt niiden tehoon, niinpä kiehtoikin ajatus tehokkaasta vegaanisesta vahasta (myydään myös kotikäyttöön). Yhteistyön kautta kävin testaamassa vahauutuutta Lyconin hoitolassa Jätkäsaaressa sopivasti juuri ennen matkaa.

Kuulemma maailmalla vahaus on monesti yleisempää, mutta Suomessa sokerointi pitää pintaansa. Matkaillessa Lyconin maahantuoja vahaan ihastuikin. Lomamatkalla ei löytynyt sokerointipaikkaa ja lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi jäi hoitolavahaus. Muistissa oli huonot vahauskokemukset ja siksi yllätys olikin suuri kun kokemus oli ihan jotain erilaista kuin mitä osasi odottaa – hellävarainen ja kokonaisvaltaisesti miellyttävä. Tuosta kokemuksesta alkoi selvitystyö ja nykyään Lyconin vahauksia tehdään jo useissa hoitoloissa ympäri Suomen.

Lyconissa oleellisessa osassa on myös kokonaisvaltaisuus, vahojen värit ja tuoksut tuovat miellyttävyyttä vahauskokemukseen ja kotihoitotuotteet vastaavat laadussa hoitolatasoa.

Olen varsin mukavuudenhaluinen kauneudenhoidossa, siksi tänä päivänä suosin arkea nopeuttavia tekijöitä. Sellaisia kuin vaikka hiusmallia, jota ei tarvitse laittaa ja ripsipidennyksiä, jotta aamulla meikkaus hoituu supernopeasti. En voi kuitenkaan kieltää sitä, ettenkö välittäisi siitä, miltä oma ulkonäkö itsestä tuntuu, siksi olen myös valmis panostamaan itselle oleellisissa kohdissa.

Jos jo arkena olen laiska, niin reissuilla mukavuudenhalu korostuu entisestään. Haluan pitää mukana kannettavat kosmetiikat minimissä, enkä uhrata arvokasta reissuaikaa ulkonäköön. Siksi hoitolavahaus oli mitä täydellisin toimenpide ennen aurinkoon suuntaamista. Lisäksi muistin taas, kuinka paljon rakastan ammattilaisen tekemän ihokarvojenpoiston jälkeistä supersileää (ja sellaisena pitkään pysyvää) fiilistä.

Vaikka vahaus on suht helppoa kotonakin, niin hoitolavahaus tarjosi ihanan tarkan lopputuloksen nopeasti. Kainaloiden, bikinirajan ja säärten vahaukseen meni vain hieman reilu tunti ja koko toimenpide tuntunut lähestulkoon lainkaan. Toisaalta itse olen tottunut tuntuun ja muutenkin kipukynnykseni on korkea, mutta silti, uskallan sanoa kyseessä olleen kivuttomin ja huomaamattomin karvanpoisto koskaan.

Intiimialueiden vahaus

Ensimmäistä kertaa myös annoin ulkopuolisen poistaa (laajennetun) bikinirajan karvat, tyypillisesti se on sellainen kohta, jonka haluan hoitaa itse. Pelkäsin kai sen olevan jotenkin kiusallista, mutta kuulin, että itse asiassa nimenomaan intiimialueen karvanpoisto on se yleisin toimenpide. Tämä johtuu siitä, että sääret ja kainalot on suht helppo vahata kotona itsekin, lisäksi niissä karva kasvaa takaisin hieman nopeammin kuin intiimialueella. Intiimialueessa taas ammattilaisen tekemä toimenpide on nopea ja kivuton, ja karvat voivat pysyä poissa pitkäänkin. Näin ollen jos jokin alue erityisesti kannattaa antaa ammattilaisen käsittelyyn, on se nimenomaan intiimialue.

Jäin siis ensimmäistä kertaa ihan vakavasti pohtimaan brasilialaista vahausta vaihtoehtona, nyt kun ylitin häveliäisyyskynnyksenikin ja levitin jo haarojani ohuissa tangoissa kirkkaan valon alla. Sellainen voisi tulla mainiosti kysymykseen kun lähden pidemmälle reissulle tai esimerkiksi hygieniatasoltaan vaatimattomampaan kohteeseen. Näin arjessa höylä riittää vielä ihan hyvin intiimeimmille kohdille (jonne ajatus epilaattorin iskemisestä saa aikaan kylmiä väreitä), mutta lomamukavuutta ajatellen ammattilaisen tekemä karvanpoisto on huomattavasti vähemmän kiusallisuutta aikaan saava ajatus kuin aikaisemmin.

Vahauksen jälkeen

Nyt vahauksesta on kulunut kaksi viikkoa ja bikiniraja on edelleen  sileä. Sääriin on alkanut palaamaan kevyttä karvaa (tosin ymmärrettävästi myös osa karvoista on ollut kasvuvaiheessa jo poistovaiheessa), johon oikeastaan havahduin vasta tätä kirjoittaessani ja tilannetta tarkemmin havainnoidessani. En siis ole vielä tarvinnut höylää, mutta oletan, että myöhemmin tällä viikolla sellaista sääriin ja kainaloihin tulen käyttämään. Parasta on kuitenkin se, että kasvanut karva on pehmeää ja olin jo unohtanut, miltä se tuntuu. Nyt ei tee todellakaan mieli tarttua enää epilaattoriin, jota olen muutenkin aina pitänyt hitaana ja kömpelönä laitteena.

Olenkin näiden parin viikon aikana pohtinut, mitä keinoa haluaisin tästä eteenpäin karvanpoistoon käyttää. Kesän yli voisin käydä hyvin ammattilaisella joko sokeroinnissa tai vahauksessa, mutta viimeistään syksyllä jo ihan kustannussyistä teen karvanpoiston mieluiten itse ja kotikäytössä kyllä vaha on lyömätön. Olen tämän kevään aikana kiinnostuneena tutkinut kotikäyttöön tarkoitettuja vahan lämmittimiä. Oli itselle ihan uusi juttu, että sellaisiakin on ja se todellakin ratkaisisi oman vahan lämmitysongelman!

En ole kuitenkaan uskaltautunut tilaamaan jos kotikäyttöinen laite ei sitten oikeasti toimikaan. En kaipaa kotiini yhtään ylimääräistä härpäkettä, mutta parhaassa tapauksessa kyseessä on parasta pitkään aikaan. Olisi siis kiva kuulla kokemuksia, jos jollain teistä sellainen on? Miten on toiminut ja mistä kannattaa tilata?

Lyconin kotivahaussetin meinasin jo tilata, mutta totesin, että on ratkaistava lämmitysasia ensin ja sitten vasta tilattava itse vaha.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.