Olen selvästi mieltynyt ranskalaiseen kosmetiikkaan! Ranskasta toki tulee ylipäätään runsaasti kosmetiikkaa (ja saatan muutenkin olla vähän ihastunut maahan), mutta myös todella kiinnostavia brändejä, jotka on osattu paketoida ainakin juuri minuun iskevällä tavalla. Jos siis edellinen nostamani kosmetiikkamerkki oli ranskalainen, niin niin on tämänkin postauksen ansaitseva. Ehkäpä seuraavaksi annan tilaa toisen maan tarjonnalle?

Beauty Garden on melko nuori brändi, vasta viitisen vuotta sitten lanseerattu, ja erittäin ajan tasalla monella tapaa. Tuotteet tehdään käsityönä Ranskassa ja kokonaisuus nojaa satokausiajatteluun. Beaty Garden -nimi ei ole sattumaa, raaka-aineet nimittäin kasvatetaan omassa luomupuutarhassa Auriacissa, kauniiden luonnonpuistojen ympäröimässä paikassa Keski-Ranskassa. Tuotteet valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen, jolloin raaka-aineiden sanotaan olevan ravintorikkaimmillaan. Pääraaka-aineen osuus tuotteissa on aina vähintään 20 prosenttia. Mikäli satoa ei tule, kyseistä tuotetta ei valmisteta, eli saatavuus vaihtelee sadon antimien mukaan.

Sarja on mielestäni erinomainen esimerkki siitä, kuin järkevään hintaluokkaan sijoittuvia tuotteita voidaan valmistaa siten, että ne ovat hyviä sekä sisältä että ulkoa. Beauty Garden -tuotteiden pakkaamisessa vältetään turhia ulkopakkauksia ja tuotepakkauksissa on käytetty paljon puutta sekä helposti kierrätettävää lasia. Puiset osat ovat lehmuspuuta ja etikettien painoväreinä käytetään kasvivärejä.

Suurin osa tuotteista on vegaanisia, mutta joissain on käytetty mehiläisvahaa. Tuoteselosteet ovat lyhyitä ja varsin ymmärrettäviä, mikä helpottaa seikkailua kosmetiikkaviidakossa myös kaltaiselleni, joka ei jaksa perehtyä jokaiseen INCI-listan termiin.

Hoitava öljy ja rauhoittava kasvosuihke

Testaamistani tuotteista (tuotteet saatu blogin kautta) ihan kaikki eivät näy tässä, vain suosikkini. Naamioita tosin en ole testannut vielä, mutta ne vaikuttavat luetun perusteella ihanille. Testatuista sen sijaan ihan kärkisijoille pääsevät molemmat lasipulloon pakatut tuotteet, eli kehäkukkaöljy sekä piparminttu-nokkoskasvovesi.

Vegaaninen suihkemainen kasvosi on superraikas ja ihanasti piparmintulta tuoksuva. Se sekä puhdistaa että rauhoittaa ihoa, ja toimii kasvojen puhdistuksen jälkeen vanulapulla käytettynä. Itse tosin olen ihan vain suihkuttanut puhtaalle iholle kun siltä tuntuu ja kevyesti painellut sormilla ihoon. Täydellinen tuote rasvoittumaan taipuvalle iholle.

Myös kehäkukkaöljy on vegaaninen, ja ihana vartalon iholle kosteuttavaksi ja hoitavaksi monitoimituotteeksi. Pidän hieman enemmän vartalonhoidossa öljymäisistä jätettävistä tuotteista kuin voidemaisista. Luulen, että se johtuu siitä, että öljymäiset ovat usein itselle sisällöltään helpompia ymmärtää ja tuntuvat jotenkin voiteita luonnollisemmilta (vaikka eihän se toki automaattisesti niin ole). Kehäkukkaöljyssä on käytetty vain muutamaa raaka-ainetta, ja vaikka kyseessä on öljy, se ei jätä ihoa liian öljyisen tuntuiseksi vaan imeytyy hyvin.

Olen käyttänyt sitä ensisijaisesti sukkisten alla hautuville ja kuivuville säärilleni, mutta tämä on mainio myös esimerkiksi kynsinauhoille ja paikallisille karheille kohdille – näinä aikoina myös tiuhan pesun kuivattamille käsille! Luin, että tuote sopisi myös auringon polttamalle iholle, joten täytyy pitää mielessä kesää varten.

Orvokkikasvovoiteet

Kolmas suosikkini on orvokkibalm. Koostumus on paksun voidemainen, ehkä jopa voimainen, ja muuttuu öljymaiseksi käsien lämmössä. Se on superkosteuttava ilman tukkivaa vaikutusta, eli ei ole liian raskas kasvoille. Olenkin käyttänyt tätä hoitavana yövoiteena (meikin alle tosin liian täyteläinen), mutta rauhoittavan vaikutuksen myötä olen käyttänyt myös karheille käsille ja pienen palovammani poltetta rauhoittamaan. Eli voide taipuu moneen muuhunkin kuin vain kasvovoiteeksi. Plussaa riittoisuudesta. Täysin vegaaninen tuote tosin ei ole, sillä se sisältää mehiläisvahaa.

Kevyempi ja päiväkäyttöön sopivampi vegaaninen orvokkivoide, joka on balmia nestemäisempi ja ilmavampi, eli juuri hyvä meikin alle. Jos balm on täydellinen talvikauteen, niin tämä on erinomainen juuri tähän aikaan ja sopii hyvin myös sekaiholle. Molemmat orvokkituotteet tasapainottava ja rauhoittavat, eli sopinevat varmastikin myös nuoremmalle iholle.

Saatavuus tuotteille on verkossa varsin hyvä. Nopealla silmäyksellä Beauty Gardenia myy ainakin Eleven, House of Organics ja ECOteekki.

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.