Palvelu saatu blogin kautta.

Konkreettinen muistutus ajan (ja etenkin kesän) kulun nopeudesta oli hyllyn reunalla jo kevään lopulta seissyt lahjakortti suihkurusketukseen. Kai ajatuksena oli käyttää se kesää vasten, kun vasta alkaa kuoriutua sukkahousuista ja muista kerroksista talven kalpealla iholla, mutta tuli korona-aika ja remontti. Siinä neljän seinän sisällä ja remonttipölyn keskellä ajatus rusketuksesta tuntui vähän liioittelulta, palvelun hukkaan heittämiseltä. Jos olisi ollut normaali reissukesä, kesän alku tai lomamatka olisi voinut olla erittäin hyvä syy käydä suihkurusketuksessa, mutta näinä poikkeuksellisina aikoina vasta alkusyksy tarjoili riittävän syyn napata blogin kautta saatu lahjakortti ulos kirjekuoresta ja varata aika. Se syy oli miehen siskon hääjuhlat Suomenlinnassa.

En ole koskaan aiemmin testannut suihkurusketusta, mutta itseruskettavat ja etenkin Vita Liberatan tuotteet ovat erittäin tuttuja, silti lopputulos vähän jännitti. Aineen kehittymisaika on 8-12 -tuntia ja muutenkin tuntui näin ensikertalaisesta mukavammalle, että tuloksen näki hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, joten otin ajan pari päivää ennen juhlia. Astuin siis juhlia edeltävänä torstaina sisään Kampissa sijaitsevaan kauneushoitolaan, Beauty Beaiviin, jonka erityisosaamista on mm. Vita Liberatan suihkurusketukset.

Valikoimassa on kolme sävyä, medium, dark ja uusimpana extra dark. Arvoin mediumin ja darkin välillä. Talvikautena käytän (kun käytän) miedompia itseruskettavia, jotta lopputulos säilyy luonnollisena, kesäkautena taas uskallan käyttää Vita Liberatan darkia ja jopa extra darkia. Arvelin, että hoitolassa tehtäessä lopputulos on intensiivisempi kuin kotona, joten näin ollen suljin suoriltaan tummimman sävyn pois. Hetken pohdinnan jälkeen päädyin keskimmäiseen sävyyn, mutta näin jälkeenpäin ajatellen mediumillakin olisi ihan varmasti tullut omaan makuun riittävä lopputulos. Ei dark kuitenkaan ollut huono, sillä tuli selkeä päivetys, joka kieltämättä näytti kivalle juhlamekon kanssa aurinkoisessa säässä, talvikauden himmeässä valossa olisi todennäköisesti ollut vähän liikaa, mutta tähän tarkoitukseen juuri hyvä.

Ennen suhkurusketusta

Jälkeen suihkurusketuksen

Suihkurusketuksen saa halutessaan rajattomana, mutta itse puin Beauty Beaivilta saadut kertakäyttöstringit jalkaan ja olikin hassua kotona huomata sirot alaosan rajat ensimmäistä kertaa elämässä. En ota aurinkoa ja itseruskettavia käytössä ei tule tarkoituksellisia rajoja (lähinnä vain on alueita, joihin ei yletä), niinpä en ole koskaan ennen kokenut vastaavaa.

Itse toimenpide on nopea. Askel yhdeltä sivulta avoimeen telttamaiseen koppiin ja ammattilainen käy pienen rusketussuihkun kanssa kehon läpi. Tämän jälkeen hetken odottelu, löysät vaatteet päälle ja kotiin odottelemaan aineen vaikuttamista. Ensin lopputulos näyttää tummalle opastinvärin takia, jopa likaiselle, mutta kun ensimmäisen kerran vaikutusajan jälkeen käy suihkussa, kuoriutuu alta kaunis tasainen lopputulos.

Enemmän suihkurusketuksesta ja sävyn valinnasta voi lukea Beauty Beaivin rusketusinfosta.

Miten hoitolassa tehty rusketus eroaa itse tehdystä?

Isoimpana etuna on tasaisuus ja sen myötä luonnollisuus. En ikinä itse saisi ainetta levitettyä niin tasaisesti kauttaaltaan. Nyt niin kädet, jalat kuin selkäkin olivat käsitelty tasaisesti, joista etenkin viimeinen oli kiva asia ohutolkaimisen avoimen juhlamekon kanssa. Jos nyt menisin uudelleen, kädet pesisin ennen vaikutusajan umpeutumista, sillä huomasin aineen tarttuvan vähän liiankin hyvin kuivahkoihin käsiini ja lopputulos olisi ollut hieman luonnollisempi, jos vaikutusaika niissä olisi ollut lyhyempi. Jalkojen suhteen sen sijaan samaa ongelmaa ei ollut. Hoitolassa kyllä laitettiin voidetta kuiville alueille, myös käsiin, mutta silti jostain syystä aine imeytyi erityisen hyvin niihin.

Tasaisuuden myötä toinen oleellinen hyöty oli luonnollinen kuluma pois ja hieman kotikonsteja parempi kesto. Päivetys kantoi hyvin yli viikon ja kului varsin tasaisesti pois. Oikeastaan koin, että lopputulos oli parhaimmillaan muutaman päivän jälkeen, mikä ehkä kertoo siitä, että olisin ollut tyytyväinen myös medium-sävyyn, mutta toisaalta, darkista oli iloa pidempään. Nyt kaksi viikkoa juhlista sävy on kokonaan kadonnut ja kylpyhuoneen peilistä katsoo tuttu kalpea näky.

Olen utelias kokeilemaan uusia juttuja, joten oli kiva testata suihkurusketusta. Koko vartalon 39 euron hinta on varsin kohtuullinen kauniista lopputuloksesta (yksittäisten alueiden käsittely on edullisempaa, ja kahdelle huokeampaa kuin yhdelle), ja voisin ajatella sitä nimenomaan juhliin tai muuhun erityistilaisuuteen. Tai miksei vaikka ennen lomaakin! Etenkin jos olisi lähdössä kauemmas vaikka keskellä talvea, mitä kuitenkaan todennäköisesti tänä talvena ei valitettavasti ole luvassa.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Tulipa luonnollisen näköinen suihkurusketus!
Huomioni kiinnittyi kauniiseen kynsilakkasävyysi, täydellinen nude! Muistatko yhtään mitä merkkiä/sävyä tuo on?

Vastaa

Kiva kuulla, itsekin tykkäsin! :) Tämä kynsilakka onkin ollut viime kuukausien lemppareita, eli tosi paljon käytössä! Sävy on kaunis, sellainen roosaan taittuva nude, kyseessä on CND Vinylux -kynsilakka sävyssä Skin Tease (217).

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.