Vaikka oma hiusväri alkaakin olemaan jo pikemminkin tummanvaalea kuin ihan vaalea, ja oma väri on puskenut erinomaisesti esiin, niin silti en vielä osaisi olla iman vaalean viileänä pitäviä hiustuotteita. Huokoinen vaalea vaatii muutenkin erityishoivaa ja kotini vanhoista putkista irtoaa ärsyttävän paljon metalleja, jotka sinnikkäästi taittavat sävyä kellertävään. Niinpä laadukkaat hopeatuotteet ovat hiustenhoitoni tärkein elementti!

Kiitos Reetan suositusten löysin Keunen hopeashampoon, jonka yleensä annan vaikuttaa hiuksissa hetken ennen poispesua. Toinen mainio sävyä viilentävä pesutuote on arganiaöljyä sisältävä Silk Oil of Morocco shampoo*, joka sekin on syytä jättää vaikuttamaan hetkeksi parhaan tuloksen saamiseksi. Kummassakin on hyvä vahva violetti pigmentti.

Hopeashampoopesun jälkeen käytän yleensä vielä color maskia, joista ihan suosikkini on niin ikään Reetan vinkkaama Keunen Color Craving Lovely Lavender. Tuote on siis laventelinsävyinen hoitava sävymaski, joka on omasta kategoriastaan paras tähän mennessä testaamistani. Eikä suloinen pakkauskaan ole hullumpi.

Mainion tuotteesta tekee se, että se vaikuttaa ihanan nopeasti. Mikään aiemmin käyttämistäni vastaavista tuotteista ei ole yhtä nopeavaikutteinen. Tietty aina parempi kun voi antaa vaikuttaa pidempään, mutta 10 minuuttia hiuksissa riittää sekin jo näkyvään viileään vivahteeseen. Kiireisen vaaleaverikön must-tuote!

Viime kesänä löysin myös jätettävien hopeatuotteiden maailman, eli hopeasuihkeet. Tällä hetkellä käytössäni on Balmain Ash Toner* joka täydentää arkihiustenhoitoa erinomaisesti. Suihkutan hopeasprayta pyyhekuiviin hiuksiin ennen voidemaisen jätettävän hoitoaineen laittamista. Pigmentti on hyvä, mutta ei kuitenkaan sellainen, että riskiä tahriintumiseen olisi – tai en ainakaan vielä ole sellaista havainnut. Yksissään tuote ei riitä (ainakaan itsellä) jätettäväksi hoitotuotteeksi, mutta en usko sen olevan tarkoitettukaan sellaiseksi.

Kun ei tavoittele nimenomaan kylmää vivahdetta vaan haluaa vain ylläpitää vaalean kuntoa, hyvän tuntuinen uusi sarja on Schwarzkopfin BlondMe*. Se vahvistaa ja silottaa, eli sopii hyvin huokoiselle ja ainakin itsellä takkuuntumaan taipuvaiselle vaalealle. Se on inspiroitunut erilaisista plex-hoidoista, eli pyrkii vahvistamaan käsiteltyä hiusta. Oma rytmi onkin suurin piirtein, että joka kolmannella pesulla käytän hopeashampoota, seuraavalla BlondMe:tä ja kolmannella jotain muuta tarpeen mukaan, esimerkiksi syväpuhdistavaa tai sitten jotain perusshampoota, mitä kulloinkin sattuu kylppärin hyllyltä löytymään.

Hyvien vaalean hiuksen tuotteiden listaan lisään mielelläni myös jo aiemmin hehkuttamani Goldwellin Soft Color vaahtosävytteen, jonka annan silloin tällöin vaikuttaa peräti yön yli – hiusten sävy viilenee erinomaisesti, mutta ilman violetiksi muuttumista. Täydellistä!

*saatu blogin kautta

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Moikka Anna-Maria! Kiitos tosi hyodyllisesta postauksesta :) Makin taistelen kellertavaan / lampimaan savyyn taittavien tummanvaaleiden hiusten kanssa. Mulla oli ennen myos taysin blondit hiukset, mutta nyt olen minakin antanut tummanvaalean tyven kasvaa. Nyt hiukset ovat kuitenkin hiukan liian lampimat minun makuuni, joten kavin ostamassa suosittelemasi Keunen tuotteet (Silver Reflex – shampoon ja Color Craving Lovely Lavender – hiusmaskin).

En ole uskaltanut hiusmaskia viela kokeilemaan kun pelkaan, etta hiukseni muuttuvat violeteiksi :-D Voisitko kertoa hiukan tarkemmin kuinka hiusmaskia kaytat, ja kuinka usein (ymmarsinko oikein, etta noin kerran viikossa)? Muuttuvatko hiuksesi 10 minuutissa jo hiukan violeteiksi, vai ainostaan viileamman savyisiksi vaaleiksi hiuksiksi?

Kiitos paljon!

Niina

Vastaa

Kääks, anteeksi tuhannesti viivästyneestä vastauksesta!!

Hih, ei ole koskaan muuttuneet violeteiksi – tai lähellekään! Käytän jopa sitä Goldwellin vaahtosävyä (joka on violetin värinen) ihan runsaalla kädellä ja annan vaikuttaa pisimmillään jopa 10 tuntia, eikä ole koskaan vielä jäänyt hiukset violeteiksi. Oikeastaan ainoa tapa, millä mulla on sävy selvästi kylmentynyt on juurikin purkkia pidemmät vaikutusajat. Hopeashampoon annan vaikuttaa aina ihan fiiliksen mukaan, lyhyimmällään muutaman minuutin (tosin siinä en vielä kertakäytöllä huomaa kylmenemistä). Tuo Color Craving on yllättävän tehokas, siinä olen pitäytynyt siinä 10-15 minuutin vaikutusajassa koska jo sillä huomaan viilentymistä sävyssä, mutta uskaltaisin ihan helpsoti antaa sen olla päässä vaikka tunninkin.

Tietty nyt on riski sanoa, että ei hiukset näillä violeteiksi muutu kun enhän toki tiedä hiuksistasi sen enempää, mutta mulla on paikoin hyvinkin huokoiset vaaleat, eikä omalla kohdalla ole ollut lähelläkään vastaavan katastrofin suhteen, päinvastoin, olen koko ajan asteittain venyttänyt vaikutusaikoja :) Ja tosiaan, noin kerran viikossa käytän noita, pääasiassa viikonloppuisin jolloin ehtii antaa paremmin vaikuttaa!

Ai niin, ja se piti vielä sanoa, että yleensä käytän ennen tuota Color Cravingia syväpuhdistavaa shampoota, jotta hiukset ovat mahdollisimmanv astaanottavassa tilassa eikä pinnalla ole hoitotuotteiden jämiä, jotka estäisi (kalliin, heh) tuotteen pääsyn kunnolla kiinni hiukseen.

Toivottavasti oli yhtään apua tästä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.