Kuten kaikista kosteusvoiteita edes läheltä liippaavista postauksista on jo käynyt ilmi, vannon kevyiden päivävoiteiden nimeen. Sellaisten, jotka kosteuttavat, mutta imeytyvät nopeasti ja kestävät meikin laiton vaikka samantien. Paksut voiteet ovat itsellä yökäytössä, mutta aavistuksen paksumpia päivävoiteita tulee käytettyä myös talvisin. Näin kevään korvilla on kuitenkin aika keventää, joten on aivan pakko hehkuttaa uutta ihastustani, geelimäistä La Roche-Posayn Rosaliac AR Intense seerumia. Se on tarkoitettu punoittavalle couperosa- tai rosaceaiholle ja on kyllä ihan loistava jos iholla on yhtään taipumusta punoitukseen!

La Roche-Posayn tuotteet on herkkäihoisten suosiossa ja löytyvät apteekkien hyllystä, itselle sarja oli aina tähän talveen asti uusi tuttavuus, jolloin kävin kuulemassa lisää merkistä ja sain tuotteita kotiin testiin. Myönnettävä on, etten kaikkea ole vielä ehtinyt testailemaan ja erityisesti aurinkotuotteet odottelevat kesää, mutta seerumin nappasin jo vuodenvaihteessa käyttöön ja tykästyin koostumukseen heti ensi kokeilulla. Päivittäiseen käyttöön se pääsi vasta Nivea-haasteen päätyttyä ja ehdin sitä jo innoissani suositella miehellekin, joka on hyvän kasvovoiteen ikuisuusetsijä. Seerumihan on periaatteessa käypä (tai jopa tarkoitettu) paikalliseen käyttöön tai päivä-/yövoiteen alle, mutta itse käytän sitä keveytensä ja loistavan imeytyvyytensä takia meikin alla.

la roche posay 1la roche posay 4

Koen, että tuote on taittanut laikukkuuteen taipuvaista ihonsävyäni tasaisempaan ja vaikuttanut myös punoitusherkkyyteen. Tuotteen pitäisi myös vähentää näkyviä pintaverisuonia, mutta koska se ei ole itselle ongelma, en osaa ottaa kantaa tehoon siihen. Sarjan toinen mainio tuote on Effaclar Mat kasvovoide, joka sekin on kevyt ja nopeasti imeytyvä, koostumukseltaan jossain geelin ja voiteen välimaastossa kun taas seerumi on puhtaasti geelimäinen. Effaclar Mat toimii sekin hyvin meikin alla ja jättää ihon selvästi mataksi, mutta jos super kevyttä pohjavoidetta kaipaa, on seerumi vielä parempi.

La Roche-Posay on oiva muistutus siitä, että monesti vähemmän on enemmän. Koska en osaa vieläkään tulkita inci-listoja sen ihmeemmin, on lyhyessä ainesosaluettelolla ainakin oma psykologinen merkityksensä verrattuna kilometsin mittaiseen pikkupränttiin. Koska La Roche-Posay on kehitetty herkkäihoisille, on tuotteista karsittu pois kaikki ylimääräinen ja aktiiviainesosat on rajoitettu yksinkertaisiin, mutta tehokkaisiin. Siksi kuulemma tuotteet ovatkin erityisen hyvin siedettyjä ja ihotautilääkäreiden suosittelemia.

Olen havahtunut siihen, että viime vuosina olen käyttänyt kosmetiikkaa enemmän kuin koskaan ennen, ja siitä kiitos kuuluu puhtaasti blogille – kun koti on täynnä uutta houkuttelevaa testattavaa niin kosmetiikalla tulee herkästi läträttyä enemmän. Esimerkkinä vaikka suihkugeelit, olen pärjännyt pitkälle aikuisikään asti ilman, mutta nyt parin vuoden sisään niistä on tullut pysyvä näky suihkuhyllyllä. Eikä se välttämättä ole yhtään hyvä, se voi kyllä olla kivaa ja onkin, mutta välttämättä parempi iholle (tai ympäristölle). Toisaalta, iloa on uudet ja kivat tuotteet, kuten nämä, jotka joukosta nousevat selväksi edukseen sekä tietenkin samalla oppiminen omasta ihosta. Ehkä myös juuri tuotepaljouden myötä kiinnostus siihen mitä iholleen laittaa on kasvanut viime aikoina niin hurjasti ja moni vanha tuote on korvaantunut kevyemmällä sekä hellävaraisemmalla.

la roche posayTuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Moikka!
Mulla on tolta tuotemerkiltä se CC-voide. Mun iho ärtyy tosi herkästi meikeistä, mut tää oli tosi sellanen, joka ei mulla oo aiheuttanu mitään reaktioita. Mä siis meikkaan toosi harvoin (kerran kolmessa kuukaudessa..) *nolo* ja mulla on ollu käytössä se Garnierin herkälle iholle tarkotettu bb-voide yhdistettynä Lumenen heleyttäjään. Aina meikin käytön jälkeen iho oli sellasta pientä punasta näppylää ja ihan arka. Jos jouduin laittaa useempana päivänä peräkkäin, ni oisin halunnu kuoria koko naaman irti, ku iho kutisi niin kovasti. Tuo Lumenen heleyttäjä itessäänkin jo aiheutti kutinaa, joten oon nyt jättäny senkin pois. Tuo uus ei oo kuitenkaa aiheuttanu mitään näitä ja se tosiaan tasottaa punotusta poskilta, mikä on aina hyvä. Joten voin suositella kokeilemaan sitäkin, mikäli tulee vastaan. Peittävyys on hyvä ja lopputulos kuitenkii melko huomaamaton..

Vastaa

Heippa! Suuret kiitokset vinkistä, tuo La Roche-Posayn CC-voide ei olekaan yhtään tuttu, mutta nyt heräsi kyllä kiinnostus. Sarjalla muuten käsittääkseni on ihan kunnolla meikkejä, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan Suomessa saatavilla. Niitä olisi tosi kiva kokeilla, ja varmaan olisivat herkkäihoisille tervetullut lisä valikoimiimme ja muutenkin säännöllisesti meikkejä käyttävänä on ihana kun jonkun tuotteen pystyy korvaamaan edes vähän keveämmällä ja hoitavammalla :)

Auts, kuulostaa kyllä inhalta tuo ihon reagointi! Mulla on kanssa tuo Lumenen heleyttäjä, mutta koska oma iho on aika vahva, se ei ärsytä, mutta tästä La R-P:stä huomaa kyllä, että se hoitaa ihan toisella tapaa kuin muut tuotteet, siksipä just tuo CC voisi olla näppärä – siinä vaikuttaa olevan samoja ominaisuuksia kuin näissä voiteissa. Täytyykin kurkkia kun osun merkin hyllyn äärelle seuraavan kerran!

Vastaa

Onko arki muuten alkanut yhtään tuntua ”tylsältä” vai vieläkö nautit omista aikatauluista?

Vastaa

Hih, kysymyksesi innosti mua kirjoittamaan ihan kokonaisen postauksen! Lyhyenä vastauksena kysymykseesi, tylsyydestä ei vielä tietoakaan ja omaehtoinen arki tuntuu ihanalta :) Mutta pian lisää ihan kokonaisen postauksen mitalta – kiitos inspiraatioista!

Vastaa

Seerumit on kyllä ihania! :) Minä löysin ne viime vuoden puolella. Kiva, kun olet saanut siitä apua. Seerumit ei tosin sisällä kosteutusta, joten sitä pitäisi käyttää aina yhdessä kosteusvoiteen kanssa. Melkein mihin tahansa, mitä ihossa haluaa parantaa, on olemassa seerumi. :)

Vastaa

Niinpä, tykkään kanssa kovasti! :) Ajattelin kanssa ennen, että ne pitäisi aina yhdistää kosteusvoiteeseen, mutta kävin pari kuukautta sitten kosmetologilla, joka sanoi, että iholleni voisi sopia paremmin jos käyttäisin meikin alla pelkkää seerumia (tosin se taitaa olla kosteuttava seerumi). Ja tottahan se oli, ihoni tykkäsi siitä vaihtoehdosta paljon enemmän! En sitten tiedä oliko tämä suositus vaan tosi poikkeustapaus (ihoni on tosi rasvainen) vai mikä, mutta itse olen kanssa yleensä tottunut käyttämään seerumeita juuri kosteuvoiteen parina :)

Piti ihan käydä katsomassa, mitä tästä La Roche-Posaysta sanotaan, mutta näköjään tätäkin voi ohjeen mukaan käyttää yksin tai kosteusvoiteen kanssa. Hmm, ehkä se sitten on kiinni myös siitä, mihin tarkoitukseen seerumi on? En tiedä, en kyllä ole ammattilainen tässä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.