Lomalla kaipaan erityisen paljon irtiottoa arkikauneudenhoidosta ja ylipäätään helppoutta. Haluan pärjätä matkalla mahdollisimman vähin tuottein, enkä halua ajatella edes sellaisia rutiineita, jotka arjessa soljuvat luontevasti. Etenkin jos edessä on pidempi matka ja kohteena lämmin kesävaatteiden maa, teen mieluusti muutaman pidempitähtäimisen panostuksen selvitäkseni reissussa helpolla.

Niinpä esimerkiksi Tansaniaan lähtiessä käytin hetken kropan ennakkovalmisteluun ja se kannatti, matkan päällä selvisi ihanan helpolla, mutta olo tuntui silti huolitellulle.

Shellac-kestolakkaus

Muutaman päivän matkat pärjää ihan hyvin kotikynsilakkauksella, mutta kahden viikon matkalle oli tasan kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa: olla ilman kynsilakkaa tai laitattaa kestolakkaus. Päädyin jälkimmäiseen, sillä pidän kuitenkin kynsilakan tuomasta viimeistellystä fiiliksestä. Olen kokeillut Shellac-lakkausta ennenkin, ja todennut sen kestävän hyvin juuri sen pari viikkoa tai vähän päälle, joten asiaa ei tarvinnut pitkään miettiä.

Juuri ennen matkaa kävinkin Blue Lagoon Beautyssa laitattamassa kestolakkauksen, joka siis on UV-valolla kovetettu kynsilakka, eli kestää tavallista lakkausta huomattavasti pidempään. Oman kokemuksen mukaan kesto on melko täsmällisesti luvatut pari viikkoa. Nyt ensimmäinen lohkeaminen tapahtui pari päivää ennen, mutta muuten lakka lohkeili selvästi vasta matkalta palaamisen jälkeisellä viikolla, eli kolmannella lakkaviikolla. En ole koskaan jaksanut käydä poistattamassa lakkausta, vaan olen antanut lakan noin viikon ajan kulua ja kun reunat löystyvät, olen napannut liuskamaisena lähtevän värin pois. Ei välttämättä suositeltavaa, mutta edullinen ja helppo tapa.

Tällä kertaa päädyin Shellac-sävyyn Cashmere Wrap, joka oli niin täydellinen nudesävy, että kirjasin sen muistiin jatkoakin varten. Ehdottomasti siis toistekin kestolakkaukseen pidemmän reissun ollessa edessä! Hinta oli 45 euroa ja lakkaus sujui nopeasti, mikä oli varsin kohtuullinen summa ja aika vaivattomuudesta.

Ripsipidennykset

Ripsipidennyksissä Reetan luona olen vuosien varrella käyttänyt on/off  – välillä olen jaksoja ilman ja toisina taas hurahdan ripsien arkea helpottavaan vaikutukseen. Nyt olen käyttänyt pidennyksiä jo jonkin aikaa, ja kävinkin fiksaamassa räpsyt juuri ennen matkaa. Aktiivisilla reissuilla tai aurinkolomilla ei jaksa ajatella meikkaamista tai se tuntuu kyseisissä olosuhteissa hankalalle, joten ripset huoltamalla saa terävöitettyä katseen juuri sopivasti vapauttaakseen itsensä meikkaamisen kaipuusta. Toki edelleen kevyt meikki on mahdollista ripsien kanssa, mutta se on myös helpompi unohtaa.

Ihokarvojen vahaus

Ihokarvojen ajelu on niin ikään on niitä asioita, joita ei tee mieli lomalla ajatella ja ylipäätään haluaa välttää ikävän sängen, joka sheivatessa tulee supernopeasti. Niinpä tapanani on ollut käydä ihokarvojen vahauksessa ennen lämpimiin kohteisiin suuntaamista.

Nyt tosin päätin tehdä vahauksen itse Veet-lämminvahalla. Kirosin vahausta tehdessä sotkuisuutta ja ajan menoa, mutta kärsivällisyys maksoi itsensä takaisin ja iho pysyi koko loman karvattomana. Vahauksen lopputulos on itsellä kestävämpi kuin epiloinnin, siksi vahaus on selkeä valinta pitkäkestoista lopputulosta tavoitellessa. Kotivahauksenkin tekniikan kyllä oppii, mutta viime vuosina en ole juuri vahaillut itse, joten taidot ovat selvästi ruosteessa. Hoitolaan meno on siis huomattavasti helpompaa ja mukavampaa, mutta toki kotivahaus on edullisempaa. Koko kropan vahaukseen meni lähes yksi vahapurkki, eli reilu kymppi. Aikaa sen sijaan enemmän kuin hoitolassa tehtävään vahaukseen. Molemmissa siis on puolensa, joten saa nähdä kumpaan vaihtoehtoon seuraavan pidemmän reissun äärellä päädyn. Selvää on kuitenkin se, että vahaukseen ehdottomasti!

Aurinkosuojaa sisäisesti

Koska suuntasin pimeän syksyn keskeltä kirkkaaseen auringonpaisteeseen, olin huolissani ihostani. Toki matkalla käytin kunnon aurinkosuojatuotteita, mutta aurinko liki päiväntasaajaa oli todella pistävä, siihen siis tuskin voi olla liian varautunut. Päätinkin tällä kertaa varmistella ihoni kestävyyttä aloittamalla reilu viikko ennen matkaa Karovit beetakaroteenivalmisteen syönnin, jota napsin myös läpi matkan.

Kyseessä on siis kotimainen vagaaninen beetakaroteeniravintolalisä, jonka sanotaan edistävän ihon omaa suojaa ja siten sopivan etenkin aurinkolomille. En osaa sanoa tuotteen tutkimuksellisesta näytöstä, mutta oma logiikkani oli, että mikä tahansa luonnollinen tapa, joka voi lisätä ihoni suojaa auringon vahingollista vaikutusta vastaan on yrittämisen arvoinen. Niinpä otin aurinkokapseleiksikin kutsutun lisän käyttöön. En ihme kyllä palanut matkalla mistään kohtaa, mutta toisaalta kapselien ohella käytin päivittäin suurten kertoimien aurinkovoiteita, huivia, hattua ja snorklatessa t-paitaa, eli asia on varmasti monen osatekijän summa. En palanut, mutten järin ruskettunutkaan, mitä pidän onnistumisena, luonnollinen ruskettuminen kun on kehon suojareaktio auringon ultraviolettisäteilylle ja siten en pidä sitä tavoittelemisen arvoisena.

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Uuu, Shellac best! Aloitin Shellac-lakkausten tekemisen vuonna 2010 kun konsepti lanseerattiin ja olen likipitäen tuon 10 vuotta pitänyt sitä omilla kynsillä, joitakin pätkiä on välissä ollut rakennekynnet, mutta nyt taas tiiviisti vuodesta 2015 saakka Shellac-putkessa. Ihan parasta siinä on moniin muihin UV-kovetteisiin lakkauksiin verrattuna se, ettei oman kynnen pintaa viilata lainkaan lakkauksen tai poiston (siis oikeaoppisen poiston, köh) yhteydessä. Leikin että luin poistotapasi väärin, koska muuten en saa nukuttua ensi yönä. :D

Niin helppo – ja vielä vaivattomampi ja pitkäkestoisempi muuten varpaissa! <3

Mulla on blogissa kokonainen Shellac-arkisto kaikenlaisia helppoja (ihan tavallisella kynsilakallakin toteutettavia) kynsijuttuja, täällä:

https://viilankantolupa.com/tag/shellac/

Vastaa

Oho, vau! Ja enpä muuten tiennytkään tuota Shellacista, ja myönnän just miettineeni, että mikäköhän on ero muihin kestolakkoihin. No nyt tiedän! :D Täytyykin muuten vaikka ens kesänä ottaa varmaankynsiin myös. Miten olet muuten poistanut Shellacit? Eli onko jotain muuta kotikonstia kuin tuo mun tapa? :P Täytyykin kahlata läpi sun Shellac-arkisto ja napata inspistä itselle!

Vastaa

Shellac-lakkaus poistetaan liuottamalla. Se on helppoa, nopsaa ja onnistuu kotioloissakin. Kun käyt seuraavan kerran lakkauksessa, osta mukaan sellainen kotipoistopaketti tai vähintään se poistoaine (Offly Fast Remover). Poistopaketissa on ohjeet ja tarvikkeet eli öljyä sisältävä poistoaine ja poistolaput. Poistolaput voi tarvittaessa askarrella vaikka vanulapuista ja tavallisesta keittiöfoliosta, mutta tuo poistoaine on siksi ässähyvä, että se ei kuivata kynsiä tai kynsinauhoja, niin kuin pelkkä asetoni.

Kun lakkauksen kääräisee poistoaineella kastettuun vanuun ja folioon ja antaa vaikuttaa Top Coatista riippuen 5-15 minuuttia, lakkaus pomppaa kynneltä irti ihan itsestään, joskus kokonaisena liuskana. Sen jälkeen riittää kun poistoaineella ja vanulla pyyhkäisee, niin kynsi on puhdas, siisti ja ehjä. <3

Tämä olisi siksi tärkeää, että koska aina kun kynsiin kiinnittyy jotain (tavallinen lakka, UV-lakka tai vaikka rakennekynsi) ja se siitä riipaistaan mekaanisesti pois, kynnestä lähtee aina pinnasta keratiinikerroksia mukana. Jokaisen näennäisesti pienen riipaisun jälkeen kynsi ohenee ja seuraava lakkaus pysyy aina vähän huonommin. Kun kynnet kasvavat keskimäärin millin viikkovauhtia, terveen kynnen kasvattaminen kestää yllättävän pitkään. 😅

Vastaa

Mä mietinkin, että millä ripsarilla saa niin ihanat megaräpsyt mitä sulla oli instavideoissa, mutta tässähän se tuli. Olen miettinyt ripsiä tai kestotaivutusta kesäkaudeksi, mutta tähän asti se on jäänyt vain ajatuksen tasolle, ehkäpä ensi kesänä?

Vastaa

Hih, hauskaa, että olet kiinnittänyt huomiota! Ripsipidennykset onkin ihan täydelliset just kesä- ja lomakautena, ja niinä ensisijaisesti itsekin niihin päädyn. Kannattaa toki kokeilla tuntuuko omalle, jos ovat mielessä käyneet :) Itse en ekana ihan syttynyt, mutta kun toisen kerran kokeilin, tykästyin huomattavasti enemmän.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.