Tältä vuodelta toivoin entistä liikkuvampaa työntekoa, sillä olen huomannut, että vaihtelevat työpisteet ja erilaiset ympäristöt inspiroivat itseä ja ruokkivat luovuutta. Syksyn aikana vietin paljon aikaa asiakkaiden luona, mutta alkava vuosi näyttää siinäkin vähän erilaiselle, mikä olisi loistava mahdollisuus vaikuttaa työtapoihin ja -paikkoihin. Maisemanvaihdos ei suinkaan tarkoita kauaksi lähtemistä (vaikka toki sitäkin toivon), vaan ihan kotikaupungin erilaisia etätyölokaatioita ja helppojen yhteyksien päässä sijaitsevia kiinnostavia lähikohteita.

Tartuinkin heti tilaisuuteen kun sellainen tuli vastaan. Miehellä oli työkeikka Imatralla ja päätin lähteä mukaan kun kalenterissa ei mitään läsnäoloa vaativia velvoitteita näin vuoden ensimmäisellä viikolla ollut. Näin kokonaisuudesta muodostui pieni roadtrip, jossa yhdistyi työ ja huvi. Miehen ollessa hoitamassa töitä istuin itse iltapäivän Imatralla kivassa kahvilassa naputtelemassa omia työasioita ja sain mukavan tehokkaasti työlistaa hoidettua pois alta, sama onnistui näppärästi Lappeenrannassa.

Suuntasimme siis Imatralta Lappeenrantaan, josta seuraavana päivänä ajoimme Vaalimaan ja Zsar outlet-keskuksen kautta Haminaan ja sieltä kotiin. Haminaan olisi kiinnostanut tutustua enemmän, mutta sää oli niin kurja, että lounaan ja kirpparilla poikkeamisen jälkeen luovutimme ja otimme suunnaksi Helsingin.

Lappeenrannassa sen sijaan ehdimme kulkea paremmin. Majoituimme rannassa sijiaitsevassa tunnelmallisessa Boutique Hotel Old Spassa, josta oli loistava yhteys illalliselle keskustaan ja seuraavana päivänä linnoitusta tutkimaan. Toivoin ihanaa auringonpaistetta, mutta maisemaa väritti tuhannet eri harmaan ja ruskean sävyt, ja tuntui, ettei päivä oikein edes alakaan. Melankolisen värimaailman ohella ilmassa tuntui hyytävä kostea kylmyys ja mieltä lannisti pistävä tuuli. Ei siis paras sää kaupukikiertelyyn.

Mutta onneksi on kahvilat.

Lappeenrannan linnoitusta kiertäessä poikkesimme paikallisen pienkahvipaahtimon, Lehmus Roasteryn rinnalla sijaitsevaan kahvilaan, Satamatie 6:n. Mikä ihana paikka se olikaan! Vaikka puolenpäivän harmaudessa rakennus näytti suljetulta ja suuri raskas ovi ei kutsunut kurkkaamaan sisään, niin kannatti katsoa pidemmälle. Sisällä odotti avara, tunnelmallinen ja trendikkään rouhea myymälä-kahvila sohvaryhmineen ja kynttilöineen.

Jos en olisi hoitanut työjuttuja jo hotellilla aamulla, tämä olisi ollut juuri hyvä paikka etätöille. Tosin nyt kun kiireisimmät työt oli hoidettu, jäi aikaa rauhalliselle kahvihetkelle tässä 1914 -luvun rakennuksessa. Lehmus Roasteryn kahvia, tietenkin, ja vastapaistettua munkkia. Valikoimassa oli myös herkullisen oloisia tuorepuurokuppeja ja muuta pientä syötävää, lisäksi illemmalla paikka sopii täydellisesti vaikka viinilasilliselle. Tämä täytyy pitää mielessä tulevia Lappeenrannan vierailuja varten.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.