Joitain vuosia sitten opettelin juomaan viinejä ja täytyy myöntää, että sillä rintamalla sujuu jo oikein hyvin. Ensin löysin valkoviinit ja hiljalleen myös punaisen, ja nyt toimii molemmat. Viime vuoden puolella tutustuin Elsan imussa Ateneuminkujalla pienpanimotuotteita myyvään Pieneen ja havahduin siihen, etten ollut vielä koskaan maistanut olutta, josta olisin aidosti pitänyt. Yleensä reaktio oli pikemminkin päinvastainen. Näin edessä uuden haasteen ja sitä myötä mahdollisuuden, niinpä päätin antaa oluille aidon tilaisuuden tavoitteena löytää yksilö, joka oikeasti olisi makuuni. Ja yllättävää kyllä, siitä ei mennyt kauaa kun uusi makumaailma aukesi eteeni.

Ehkä olin aiemmin vain maistanut ihan vääränlaisia oluita tai sitten makunystyräni ovat jalostuneet, veikkaan silti ensimmäistä, sillä saatuani hyviä vinkkejä pääsin nopeasti oikeaan suuntaan. Nyt olen löytänyt jo useamman kiinnostavan, jopa oikeasti hyvänmakuisen!

Yksi makuuni olleista on kahden suomalaisen Tallinnaan perustaman Sori Brewingin Raspberry Punch. Siihen suosituksen sain Anikólta kun viikko takaperin poikettiin vastikään kotikulmilleni Kaisaniemeen auenneessa Sori Brewing Taproom & Eateryssa.

Paikka viehätti niin, että päätimme viime sunnuntaina suunnata Elsan kanssa sinne uudelleen ja maistella listan muitakin herkkuja. Bongasin listalta myös aiemmin maistamani ja pitämäni Beerbliotekin What’s better than eating a mandarin? -oluen. Näppärää on, että oluita saa pieninä annoksina, mikä mahdollistaa maistelun ja muutenkin sopii itselle paljon paremmin kuin suurien annosten nauttiminen.

Sori Brewing Taproom & Eatery (Vuorikatu 16) on muutenkin ilahduttava yllätys. Samaan aikaan sekä tyylikäs että viihtyisä olutravintola. Suuret ikkunat tuovat valoa kivasti sisustettuun tilaan ja olo tuntuu Sorissa kotoisalle. Paikalle voi mennä ihan vain oluiden perässä tai sitten syömään, puolet ravintolasta on varattu ruokailijoille ja mahdollistavat siten myös pöytävarauksen teon.

Listalla on erinomaisia hampurilaisia ja myös pari kiinnostavaa kasvisvaihtoehtoakin, esimerkiksi nyhtökauraburgeri savutofulla ja vegesämpylällä on erinomainen – ei lainkaan raskas ja rasvainen, vaan todella maukas ja jopa ”freesi” hampurilainen! Lista on leikkisä ja lisäksi palvelu on ihanaa, ja ainakin omalla kokemuksella annoksia saa hyvin tuunata erikoistarpeiden mukaan (olisin esimerkiksi saanut annoksen vegaanisena, jollaisia muuten kaikki paikan oluet ovat).

Jälkiruoilla täytyy antaa erityismaininta, ne itse asiassa taisivat olla koko aterian paras osuus. Valtavankokoinen Sori Sunday oli kuulemma ihastuttava (siltä se näyttikin!), ja niin oli omenapiirakkanikin, hauskan erilainen ja vivahteikas. Paras syömäni vähään aikaan!

Suosittelen lämpimästi poikkeamaan Sorissa, oli sitten oluiden ystävä tai ei, tarjolla on viiniäkin, mutta kannattaa ainakin antaa oluille mahdollisuus. Olutlista vaihtuu, mutta jos tarjolla on Raspberry Punchia, suosittelen kokeilemaan. Jos en olisi tiennyt, en olisi arvannut sitä olueksi, siinä on kuohariin vivahtava koostumus ja kuivan vadelmainen maku. Oikein hyvä, kuten Sorikin!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.