Yleensä hoidamme miehen kanssa reissusuunnitelmat yhdessä, mutta koska Sallan reissu oli synttäriyllätys miehelle, tarkoitti se sitä, että sain kihistä yksikseni matkan odotuksen aikaansaamaa intoa sekä suunnitella viikon ohjelmaa meidän molempien puolesta. Toki lomaohjelmassa oli mukavasti tilaa paikan päällä keksitylle tekemiselle ja ihan vain olemiselle, mutta muutamat tärkeimmät jutut olin varmistanut toteutuviksi jo hyvissä ajoin. Yksi näistä aivan ehdottomasti koettavista elämyksistä oli huskysafari, joka lähti Sallan Poropuistosta.

poropuisto 23poropuisto 24poropuisto 28-3

Myönnettävä on, että pakkautuessani kelkkaan vällyjen alle ja katsellessani koiraraasuja, jotka joutuivat vetämään perässään meitä molempia, vuodatin muutaman säälikyyneleen ja kaduin jo hetken syvästi, että olin edes ajatellut moista viihdykettä. Huoli kuitenkin kääntyi nopeasti hymyksi kun näin, miten koiravaljakko valpastui reen saadessa lähtöluvan ja pienet tassut tamppasivat lumista polkua innokkaina. Vaikka olin kuvitellut, ettei tällä lastilla liikahdeta mihinkään, niin toisin kävi, kelkka kiisi hangella huimaa vauhtia ja olisi mennyt kovempaakin, jos olisi sallittu. Koirien hännät vispasivat ilmaa ja kelkka hypähteli loivissa kaarteissa.

Alun jännityksen jälkeen rentouduin ja koirien jaksamisen valvomisen sijaan siirsin huomioni maisemaan, joka eli avarasta metsäiseen, mutta pysyi aina yhtä upean lumisena. Retken puolessa välissä pysähdyttiin nuotion äärelle päiväkahville ja välipalalle. Istuin hirsipenkillä porontaljan päällä paksut tumput käsissäni, jyrsin pullaa ja katselin onnenlinnuksi mielletyn kuukkelin katoamista kuusen suojiin. Ihana rauhallinen hetki.

koiravaljakko 1husky 1poropuisto

Matkan jatkuessa taivas rakoili ensimmäistä kertaa lomamme aikana ja päästi häivähdyksen auringonvaloa luontoon. Huskysafari oli maaginen elämysretki, jota aivan ehdottomasti suosittelen kaikille Sallaan (tai ylipäätään Lappiin) suuntaaville! Safari oli niin onnistunut kokemus, että meidän oli pakko palata vielä vikana reissupäivänä puistoon ja kokeilla porosafaria. Olisimme halunneet päiväretkelle, mutta sen ollessa jo loppuun myyty päädyimme auringonlaskun jälkeen matkaan lähteneeseen pororetkeen. Mahtava kokemus sekin!

salla poropuisto 12-2salla poropuisto 21-2

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Jos en olisi nyt itse Saariselällä, olisin kateudesta vihreä! Lappi on IHANA! Me tänään vasta katseltiin paikkoja ja pienelle poroajelulle luultavasti mennään sunnuntaina. Huskysafari olisi kyllä myös ihana!!

Ja meidän mökki eli huoneisto on myös ihan huippu!!

Vastaa

Oi, kuulostaa ja näyttää hyvälle! Hih, mä olen nyt sitten kateudesta vihreänä, sillä Saariselälle olisi ihan huippua päästä :) Fiilistelen postauksiesi kautta pohjoista Lappia! Ehkä mäkin vielä pääsen niin ylös :)

Vastaa

Mimmi sanoikin et mut voi lähettää ihan mihin vaan niin sekoan aina paikkaan ku paikkaan. Nyt oon jo ostanut porontaljan (kaamoksen pulkkaan) ja varmaan kun tulen takaisin olen melkoinen Lapin noita, riimukiviä kaulassa ja poronnahkakengät jalassa :D

Vastaa

Haha, mulla on vähän sama juttu, olen lähtökohtaisesti ihan pähkinöinä missä tahansa itselle uudessa kohteessa – jos siihen vielä lisätään kauniit näkymät niin se on sitten menoa :D Porontaljaa en kyllä kotiuttanut, mutta myönnettävä on, että kuksia (vai mitä ne nyt on) pyörittelin ja mietin kuin kiva niistä ois tarjoilla kavereille teetä (meillä käykin niin hirveän usein ketään teellä..). En sitten ostanut :) Huskyn oisin kyllä voinut kotiuttaa, mutta Tommi kielsi. :D

Vastaa

Nämä reissupostaukset olisivat niin paljon parempia jos mainitsisit aina maksamanne hinnat! Nyt täytyy vain olla katkera kun kuvittelee ettei itse voisi laittaa noin paljoa rahaa hetken huveihin, mutta ehkäpä mielikuva ainakin joissain jutuissa on väärä?

Vastaa

Kiva kuulla, että hintatiedot kiinnostaa! Jonkinlainen hintahaitarit sopiikin hyvin matkakohteiden yleisen infopakettien oheen, fiilistelevämpien postauksien oheen ujuttamisesta en ole ihan varma.

Linkkailen aina mahdollisuuksien mukaan ravintola-/hotelli-/matkajuttuja kirjoitellessani kyseisen firman sivuille, joista näkyy ajantasaiset hinnastot. Hinnat usein vaihtelevat valitun kokonaisuuden mukaan (tai jo ihan ajanjaksojen myötä, joten saattavat muuttua nopeastikin vanhentuneeksi tiedoksi) – niiden kautta on helppo kurkata ajantasaisesti mitä ne itseä kiinnostavat vaihtoehdot maksaisivat :)

Juuri tämän safarin oli 73e (muistaakseni), mutta tosiaan, tarjolla oli eri mittaisia ja -sisältöisiä, joten kantsii tsekata mikä sopisi omaan budjettiin ja makuun! Porosafari oli vähän halvempi (mutta myös lyhyempi) 59e (muistaakseni). Jos ei ole omaa autoa, suosittelen ottamaan retken yhteyteen myös kuljetuksen (7e menopaluu) joka on edullisempi vaihtoehto kuin taksi :)

Vastaa

Oih ja wau! Miten ihana retki. Hitsi tuli ihan meidän Balin norsuretki mieleen. Mäkin itkeä pillitkin sen selässä, että miten kummassa tänne päädyin, norsuparka joutuu mua nyt raahaamaan selässään. Tosin, koirat luultavasti nauttivat tuosta, norsusta en tiedä. Se kun sai ajoittain rautakoukusta napautuksia päälaelleen. Niin inhottavaa.

Vastaa

Voih! Mä oon niin eläinrakas, etten yleensä käytä mitään eläimiin liittyviä huvituksia/palveluita reissuilla, ellen ole varma eläinten hyvinvoinnista. Eläintarhatkin on mulle tosi kova paikka ja varmistelen aina etukäteen eri lähteistä (jos sellaiseen on aikomus), että kuinka hyvät oltavat eläimillä on etten vaan tue sellaista, joissa ei oikeasti panosteta olosuhteisiin, puhumattakaan, että kestäisin katsella sellaista :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.