Säät ovat heitelleet laidasta laitaan, eikä hetkittäin tiedä mikä vuodenaika on kyseessä. Lauantaina satoi ja satoi, vesi siivitti kokomatkaa Helsingistä Mynämäelle eikä harmaus kadonnut vielä illankaan koittaessa. Olin jo varautunut koleaan sunnuntaihinkin, pakannut mukaan pitkät housut ja kerrostettavaa vaatetusta, mutta jotain tapahtui ajomatkan aikana Uuteenkaupunkiin miehen isoäitiä tapaamaan; varovainen aurinko ilmestyi maisemaa kaunistamaan, ja juuri sopivasti! Olimme sopineet pienen veneretken kaupungin edustalla sijaitsevaan Ravintola Pursiseuran Paviljonkiin, ja merimatka sekä lounas kauniissa huvilassa olivat huomattavasti mukavammat kauniissa kesäsäässä kuin edellisten päivien epävakaudessa. Miehen lapsuuden tutut maisemat ovat vielä itselle uusia, mutta merta rakastavalle kaunis saaristomaisema oli iso ilo ja nätti sää piristi kesäkaipuista mieltä.

uusikaupunki 6uusikaupunki 3uusikaupunki 03uusikaupunki 10uusikaupunki 13uusikaupunki 02

Ruoka oli maistuvaa, ja jälkkärilistan kermainen creme brulee suli suuhun, mistä tuli mieleen se sama asia mitä on tullut pohdittua jo monta kertaa aiemminkin; tätä on tehtävä joku kerta itsekin! Viehättävintä kuitenkin oli tunnelma ja kauniin kiireetön päivä, juuri tällaisia kesäkokemuksia olen kaivannut kesäfiilistä ylläpitämään ja muistuttamaan, ettei ihan vielä ole syksy, vaan elokuun puoliväli on vasta ohittunut. Jotenkin kummasti vain mieli tuntuu etenevän nopeammin kuin pitäisi…

uusikaupunki 8uusikaupunki 11uusikaupunki 16uusikaupunki 14uusikaupunki 15

Tässä vasta kuvia katsoessa huomasin, että minä ja mieshän oltiin vähän sävysävyyn; miehellä oranssi neule ja itsellä oranssiin taittuvat housut…heh.

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Oho, mehän oltais voitu melkein törmätä! Vierailin kotikaupungissani juuri samoihin aikoihin. :) Ihanat kuvat ja hauska sattuma, että sinäkin liikuskelet joskus noilla suunnilla!

Vastaa

Oi, hauska sattuma tosiaan! Me vieraillaan Uudessakaupungissa aina säännöllisesti, parin kuukauden välein, miehen isoäitiä tapaamassa :) Hih, ehkä joku kerta törmätään ;)

Vastaa

Muutto Mynämäelle? Siellä on hienoja kirkkoja. ;)

Vastaa

Jos me mennään Mynämäelle ja te Inkeroisiin, voidaan sitten vierailla aina puolin ja toisin? :)

Vastaa

No kovasti yritän pois Helsingistä, mutta kun ei meinaa onnistua…

Vastaa

Heh, noh, ehkä Mynämäen suuntaan? Sitten meillä olisi kaksin verroin syytä vierailla siellä :)

Vastaa

Kaikki kuvat ovat suoraan kuin jostain Gantin mainoksista, oih ja voih. Tykästän muuten kovasti puseroidesi ja korun yhdistelmästä.

Vastaa

Hih, kiitti! Meri, veneet ja ripaus kirkkaita värejä (tai vaihtoehtoisesti raitoja) vievät kyllä nopeasti Gantin tunnelmiin :)

Vastaa

Ompa tutun näköistä :) Kiva, kun tykkäsit Ukista ja Pursiseurasta, jossa usein käyn myös nautiskelemassa, varsinkin sunnuntaibrunssilla. Casthaus Pookin saaristolaispöytä on myös ihan kokemisen arvoinen. (Kuten myös monet muut pikkukaupunkimme ruokapaikat.)
Totta, Uudessakaupungissa sataa harvoin, mutta tuulee enemmän.
Rakastan tätä kaupunkia kesäisin!

Vastaa

Uudessakaupungissa on kyllä melkein aina taitanut paistaa aurinko kun olemme siellä piipahtaneet, epäreilua! ;) Oi, noitakin täytyy kokeilla! Onneksi Ukiin on hyvä syy vierailla, niin voi sitten ohessa tutua myös paikan ruoka-antimiin! Nam.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.